Risico’s voor “boatrockers” (non-conformisten) 1.We passen ons aan (worden conformist) omdat we denken ons anders niet te kunnen handhaven 2.We verlaten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Psycho-educaties voor kinderen met ASS Handleiding voor jezelf Ik ben speciaal Navigeren in de sociale wereld.
Visual Knowledge Building
25 maart 2010 Van Harte Welkom. Welkom
Kwetsbaarheid bij ouderen frailty
Autisme en Mindmap Thuis en op School
“Een reis naar Licht”.
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Woorden en tijd.....
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Psychologie en energiebesparing
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra.
Peter Strawson.
Profielwerkstuk maken
Nationaal Innovatie Event
Implementeren Wat komt er zo al bij kijken? Johan Cruijff
Men vraagt zich soms af : waarom...
Wonderful world Muziek: H. Mancini Bewerkt door Cecile .
Herinnering Hoe wordt het voor jou en de docent prettig? 1) Praat nooit door de docent heen. Ook als je een goed antwoord wilt geven, steek je je vinger.
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Persoonlijk worden.
Gerwin Verschuur, 13 februari 2014
Het belang en functie van spel
Bloemenweelde.
Een kruiwagen vol bloemen !
Goed zO! Een observatiesysteem voor baby’s en peuters met het oog op doorstroming van informatie naar het kleuteronderwijs.
Van JBF via Degelijkheid naar Pro-actief Beheer
02/ / 18 Kwaliteitsmanagementprincipes -Algemeen- Om een organisatie met succes te kunnen leiden en te laten functioneren is het nodig deze.
Hoofdstuk 6 Leidinggeven en macht
Hoofdstuk 1 De de vakbekwame manager
7 inzichten van Nieuw Leiderschap
BEÏNVLOEDEN Marketing van beïnvloeders BEÏNVLOEDER BEÏNVLOED WORDEN Aäron op een bepaald moment, iemand die beïnvloed wordt Saul zei van zichzelf dat.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Innovatie-gunstig Johnson & Johnson
Presentatie CabFaB Open podium 16 maart Bedrijven praten weliswaar steeds vaker over klantgericht werken, de praktische invulling is nog altijd.
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Hoofdaannamen van Appreciative Inquiry
Godsdienst.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden.
CanDo Coaching.
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Dagelijkse gedachten Muziek : Gene Pitney & Marc Almond: Something’s gotten hold of my heart.
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Sedert de mensheid begon, is er muziek.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Volksuniversiteit Zwolle
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Niets is wat het lijkt.
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Verschillende rollen en stijlen
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
Les 1. Wat voor les krijgen we nu? Tijdens de lessen over hoofdstuk 9, 10 en 11 krijg je op een andere manier les. Het doel is om je zelfstandigheid te.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Van documenteren naar afstemmen en terug…
WINTERSE GEDACHTEN.
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
De week van de vrijwilliger
Succes in samenwerken hoeft geen toeval te zijn
Disclosure belangen (Potentiële) belangenverstrengeling Geen
The making of: Omgevingsvisie
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Transcript van de presentatie:

Risico’s voor “boatrockers” (non-conformisten) 1.We passen ons aan (worden conformist) omdat we denken ons anders niet te kunnen handhaven 2.We verlaten de organisatie omdat we menen anders niet trouw te kunnen blijven aan onze principes 3.We radicaliseren tot lastpak 4.Hoe kun je zodanig leiding geven aan jezelf dat je jezelf niet demotiveert

Realiteit: de meeste grootschalige veranderingen zijn weinig succesvol Succes Komt enigszins in de buurt van het doel Mislukt volledig!! Bron: McKinsey Performance Transformation Survey, 3000 respondents to global, multi-industry survey

Middelen om gezondheidszorg te verbeteren Economische middelen Verminderen met gebruik geld materialen technologie Natuurlijke middelen Nemen toe met gebruik relaties betrokkenheid samenwerking [Based on principles from Albert Hirschman, Against Parsimony] krimp groei

discipline van discipline van discipline van mensen denkwijze activiteiten Niveau 5- leider- Zie de harde feiten Bedrijfsdiscipline schap onder ogen Eerst wie …. [Technologische] …dan wat Het Egelprincipe Versnellers vliegwiel Er was niet één doorslaggevende actie, geen overweldigend programma, geen grootse innovatie, geen toevalstreffer en geen magisch moment. Het leek eerder op een proces waarbij een enorm zwaar vliegwiel altijd maar één kant op werd geduwd, duw na duw, totdat er zoveel vaart in zat dat het vanzelf een doorbraak creëerde en nog verder rolde “Ik zie ons werk graag als een zoektocht naar tijdloze principes die altijd opgaan en relevant blijven ondanks de constante verandering van de wereld om ons heen”.

Hoe motiveer je mensen om met de harde feiten te komen? Gaat motivatie niet samen met een overtuigende visie? Het verbazingwekkende antwoord hierop is ‘nee’. Niet omdat visie niet belangrijk is maar omdat het motiveren van mensen veel energie kost en nauwelijks iets oplevert. Een van de belangrijkste thema’s van dit boek is dat wie de bevindingen er van toepast, geen tijd en energie hoeft te steken in het motiveren. Als de juiste mensen inde trein zitten, dan motiveren ze zichzelf. De echte vraag is dan: “hoe kun je zodanig leiding geven dat je mensen niet demotiveert” en “hoe lukt het je om jezelf niet te demotiveren?”

Egelprincipe: Het maakt niet uit hoe ingewikkeld de wereld is de egel reduceert alle problemen en dilemma’s tot eenvoudige – soms zelfs simplistische – egelideeën. Dingen die niet op de een of andere manier met het egelidee samenhangen vindt hij niet relevant. Voor alle duidelijkheid egels zijn niet dom, integendeel. Ze snappen dat een diepgaand inzicht simpel is. Egels zien de essentie en negeren de rest.

Met instemming zinvolle informatie toevoegen Dilemma van verandering bewerken Erkennen op betrekkingsniveau Actief participerend-observerend deel zijn van (nieuwe) geheel Organiseren van behandelcontext is een voortdurend proces