Marktbevraging Smart Grids oktober 2014 Dirk Van den Broecke.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opleidingsadviseur Fundeon
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Groot Composiet II Houtkoolschets Europa investeert in uw toekomst uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling II.
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
Presentatie programma Access applicatie kopersbegeleiding
DUWOBO – werkgroep energie Stand van zaken. Studiedag (23 maart 2010): Duurzame energienetten in Vlaanderen –Context •Maatschappelijke drijvers? –Vrijmaking.
Handel en marketing hoofdstuk 9
Inhoud Ontzorgen Rekenvoorbeeld: gezin van 4 personen
Duurzame ambitie van Fontys Werktuigbouwkunde
Machtige internationale bedrijven
T.R.O. doelstelling Doelstelling ?.
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
Conclusie (1) 1.Klanten zijn zeer positief over de dienstverlening van de WZSW 2.Uit analyse van de file ‘telefonische nabel actie’ blijkt dat personen.
Kostprijzen PLATO – 5 mei 2009.
Aanzet tot strategisch denken
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Energieslimme Communities Inge Wijgerse. Doel Smart Grids Koppelen van vraag en aanbod Piekscheren Nieuwe diensten Stimuleren duurzame energieopwekking.
De kracht van it suits IT Als groothandel of brandowner in fashion bent aan het juiste adres voor automatisering en professionalisering van al uw – generieke.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
1 Energieprijzen in België Persontmoeting Febeliec 13/05/2009.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
op het VDCM Symposium Naar Energieleverende Gebouwde Omgeving -
Peter Schwartz The art of the long view stappenplan
1 Door Marc Dillen Directeur-generaal Sterk in bouw, energie en milieu 13 december 2011 Ronde tafel gebouwen: ambities Vlaams energie- & klimaatbeleis.
Training door Beleving Leo Scheers Studiedag ESF-project Komma
Samenwerken en netwerkvorming Brede School 16 mei 2008 Rita L’Enfant
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Inleiding tot management en organisaties
Deel 1 De BSC van AWV.
S.O.R. Strategische Oriëntatie Ronde
Samen werken aan duurzame productketens Dromen, durven en doen…
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Het Vlaams EnergieBedrijf
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Wat willen werkgevers? Uitdagingen voor het onderwijs Rolf van der Velden Research Centre for Education and the Labour Market.
Samen bouwen aan de toekomst ‘Perspectief financiering’ Eric Vleminckx, Manager Real Estate Finance Brussel, 25 februari 2015.
Een perspectief voor Vlaanderen Aggiornamento Een perspectief voor Vlaanderen auteur functie datum Marc Van den Bosch Voka Kenniscentrum September 2011.
Ondernemen moet je doen
PERSONEELSMANAGEMENT 2. 1 Onderdeel : 2. Omgeving PPT : 1
De economische kringloop
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Elektronisch factureren: de volgende stap in online zaken doen Datum 14 september 2006.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid 2014 – 2015.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
DS WebShop presentatie. DS WebShop beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact real-time.
16 oktober 2012 Raadsvergadering Gemeente Alblasserdam.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Instructie hoofdstuk 8 Internationale ontwikkelingen.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Bedrijven en kennisinstellingen: doen waar je goed in bent! Louise van Weerden Lector “SMEs in International Business” Saxion Veenendaal, 28 januari seminar.
Welkom Producent, markt en consument Keimpe van der Heide, NAV Nederlandse Akkerbouw Vakbond 1.
Coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Energie café 3 september 2014 Thema-avond zonnepanelen.
HET HEFT IN EIGEN HANDEN HOUDEN Wouw-Amsterdam
Hoofdstuk 7.2 Les 1.
DE ENERGIE OM TE VERANDEREN
Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.
Vergadering Personeelsdienst
Slimme gemeenten doen aan Smart Mobility
Presentatie van ondernemingsplan
Presentatie van ondernemingsplan
Richthuurprijzen als bruikbaar beleidsinstrument?
Op zoek naar nieuwe verbindingen
Transcript van de presentatie:

Marktbevraging Smart Grids oktober 2014 Dirk Van den Broecke

Doelstelling bevraging  Bent u zich bewust van het concurrentievoordeel dat een creatief gebruik van slimme energienetten (of ‘smart grids’) uw bedrijf kan opleveren?  Verspreiding enquête via nieuwsbrief (1500 adressen) en mailing naar de contacten  16 respondenten

Bedrijfsgegevens respondenten  Indeling volgens energieverbruik:

Bedrijfsgegevens respondenten

Algemene energietopics  Welke energiegerelateerde topics houden u bezig? Met welke energiegerelateerde uitdagingen wordt uw bedrijf nu al geconfronteerd of welke uitdagingen verwacht u in de nabije toekomst?

Algemene energietopics - quotes  “We streven ernaar om onze energieverbruiken maximaal te beperken met de beschikbare middelen.”  “Er is steeds meer vraag van klanten naar MVO en carbon footprint.”  “Energie is noodzakelijk om te produceren en is prioritair binnen het bedrijfsbeleid. De prijzen zijn in vergelijking met het buitenland een pak hoger waardoor ons efficiëntievoordeel (o.a. door het auditconvenant) geneutraliseerd wordt en bovendien profiteren onze buitenlandse vestigingen van onze kennis om ook te focussen op energiereductie.”

Algemene energietopics - quotes  “Vanop groepsniveau wordt gekeken naar energieonafhankelijkheid waarbij we dan terecht komen bij de hernieuwbare energie (zonnepanelen en vooral windenergie)”  “Door toepassing van een alerte aankooppolitiek slaagt het bedrijf erin om de energieprijs vrij goed te beheren. Maar we zien ook dat allerlei heffingen de prijs doen toenemen, en de wijze waarop heffingen worden toegepast is niet steeds eerlijk noch evenwichtig, noch transparant. Bepaalde federaties (chemie, energie, metaalverwerkende nijverheid) trekken nogal snel het laken naar zich toe bij de besprekingen met de overheid.”

Algemene energietopics - quotes  “Als bedrijf over verschillende continenten aanwezig, is de bevoorrading en bijhorende prijs zeer belangrijk in het afwegen van strategische beslissingen”  “Onze klanten zijn meestal in grote mate afhankelijk van energie, en daar houden wij rekening mee bij de ontwikkeling van onze producten en diensten. Wij hebben een competentiecel die specifiek werkt rond energiebeheer en duurzaamheid. Daarom zijn wij zeer geïnteresseerd in en overtuigd van het belang van smart grids in de nabije toekomst.”

Algemene energietopics - quotes  “Al deze topics zijn gelinked aan het betaalbaar houden van elektriciteit voor energie-intensieve bedrijven binnen een internationaal competitieve omgeving. Het feit dat de EU voorlopig blijft vasthouden aan eenzijdige klimaatdoelstellingen zonder de impact ervan op de energieprijzen volledig te compenseren ondergraaft het investeringsklimaat dat nodig is om energie-efficiëntie verder op te drijven. Het uitblijven van een (geharmoniseerd EU) energiebeleid dat rekening houdt met de (nieuwe) realiteit waarin de overheid zal blijven interveniëren in de keuze van de elektriciteitsmix en bevoorradingszekerheid maakt dat investeringen in de elektriciteitsproductie uitblijven en vormt een uitdaging voor de toekomstige bevoorradingszekerheid.”

Smart Grids  Waarmee houdt u rekening bij het uitwerken van toekomstige investeringen? Wat zijn voor uw bedrijf relevante topics voor de toekomst?

Smart Grids  Waarmee houdt u rekening bij het uitwerken van toekomstige investeringen? Wat zijn voor uw bedrijf relevante topics voor de toekomst?

Enkele aanvullende topics  “EnergieUURprijzen in functie van de elektriciteitsmix keuzes, graad van demand response, import/export, phase out,...”  “Markt moet hedging van externe energiekostvariaties toelaten om rendement te verzekeren tijdens afschrijfperiode.”  “Planning van het inzetten van investerings- en arbeidsmiddelen in functie van de energiekosten.”  “Thermische opslag in chemische of industriële producten - zou dit niet goedkoper zijn dan de courante opslagtechnieken?”

Uitgevoerde projecten  Met welke onderwerpen heeft uw bedrijf ervaring in de energiegerelateerde projecten die u de laatste 2 jaar hebt uitgevoerd?

Contact ders.be dsflanders.be Heidi LenaertsKris Van Daele General directorChairman of the Board Dirk Van den BroeckeNatacha De Brauwer Project managerAssistant