Oefening 17 p. 97 – les 5.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
“Hoe kom ik aan klanten?”
Gods geboden, geen commando’s
De prijs van de benzine € 1,22 per liter.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Marketing 1.2 de consument 19 november 2012.
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Kopen en verkopen les 74.
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Sollicitatiegesprek.
Discipelschap.
voor de zomervakantie tot
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Aantekening §1 B-nummers.
Welkom.
Economische Crisis Hoofdstuk 1, paragraaf 3.
Inkomen Begrippen 1 t/m 5 Werkboek blz 5
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
8 December 2013.
CRM vs SCRM Yana Callaert – 3 MAS. Marketing Bij traditionele marketing verloopt de communicatie vooral in één richting; het bedrijf adverteert en de.
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
HERBALIFE = NETWERKMARKETINGBEDRIJF
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1. Ha André, (...) verrassend en vooral hoopgevend. Kortom, na een periode van grote aarzeling spreekt deze benadering me erg aan. Waar ik echter ook.
Hoe en waarom veranderde het GLB aan het einde van de 20 e eeuw?
Door de snelle economische groei die vooral in de jaren zestig tot structurele tekorten op de arbeidsmarkt leidde, zochten veel Nederlandse bedrijven buitenlandse.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Nieuwsbegrip Doel van deze les:
Gelukkig Domweg gelukkig of ‘Alles op Zijn plaats’? DE DAPPERSTRAAT
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Verlangen naar licht.
Toerisme in Zuidoost Azië
Zijn we werkelijk anders?!
Ster van Succes.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Slot 4Hc.
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
Visie & Strategie.
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Economische Crisis Hoofdstuk 1, paragraaf 3.
Presenteren en communiceren
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
10 zinnen woordenschat lezen les 3
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
 De ander is ideaal. Hij/zij is (moet zijn) zoals ik wil.
 A-94 A-94.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Inventarisatie: Productiefactoren Afschrijving Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
50.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
NINTES Netherlands Institute for New Technology, Economic and Social studies Nintes Experience 19 september 2007 Innoveren; empowerment en vernieuwen in.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
PW Wisselkoersen Vraag 1: De uitvoer van Zwitserland naar de EU steeg, maar minder snel dan de invoer uit de EU-landen (= de uitvoer van de EU naar Zwitserland.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen.
Hoofdstuk 2 Nederland als industriële samenleving § 4
Nederland en de rest van de wereld
Transcript van de presentatie:

Oefening 17 p. 97 – les 5

Oefening 17 Voordat je een nieuw product op de markt brengt, moet je als fabrikant goed afwegen ____________. Anders kunnen er grote moeilijkheden ontstaan.

Les 5  woordenschat  20 woorden  opdracht

Oefening 17 Voordat je een nieuw product op de markt brengt, moet je als fabrikant goed afwegen of je het product aan de mens zal kunnen brengen. Anders kunnen er grote moeilijkheden ontstaan.

Oefening 17 Voordat je een nieuw product op de markt brengt, moet je als fabrikant goed afwegen of je het product aan de man zal kunnen brengen. Anders kunnen er grote moeilijkheden ontstaan.

2. Door een dreigend tekort aan aardgas ____________________. Oefening 17 2. Door een dreigend tekort aan aardgas ____________________.

Oefening 17 2. Door een dreigend tekort aan aardgas is de benzine steeds duurder en mensen leven gezonder. [?]

Oefening 17 2. Door een dreigend tekort aan aardgas is de benzine steeds duurder geworden en leven mensen (steeds) gezonder. [?]

3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt ___________________. Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt ___________________.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt als gevolg van toenemende immigratie.

Grond is schaars in Nederland. Dat komt door toenemende immigratie. Oefening 17 Grond is schaars in Nederland. Dat komt door toenemende immigratie. OF: Dat is het gevolg van toenemende immigratie.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt van de lage ligging van het land.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt door de lage ligging van het land.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt ervan dat er op een klein gebied enorm veel mensen leven.

Oefening 17 Grond is schaars in Nederland. Dat komt doordat er op een klein gebied enorm veel mensen leven. (Informeel) Dat komt ervan! Politici hebben te weinig aandacht aan het probleem besteed!

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt omdat er een hoge bevolkheidsdichtheid is.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt doordat er een hoge bevolkheidsdichtheid is.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt door de geweldige vlucht van de industrie.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt door de geweldige vlucht van de industrie.

Oefening 17 3. Grond is schaars in Nederland. Dat komt door de geweldige vlucht die de industrie genomen heeft.

Oefening 17 4. Sommige mensen lukt het helaas niet een eigen bedrijf op te zetten, omdat zij zich er niet voldoende op hadden voorbereid. Anderen daarentegen ____________.

Oefening 17 4. Sommige mensen lukt het helaas niet een eigen bedrijf op te zetten, omdat zij zich er niet voldoende op hadden voorbereid. Anderen daarentegen een groot succes hebben.

Oefening 17 4. Sommige mensen lukt het helaas niet een eigen bedrijf op te zetten, omdat zij zich er niet voldoende op hadden voorbereid. Anderen daarentegen hebben een groot succes.

Oefening 17 4. Sommige mensen lukt het helaas niet een eigen bedrijf op te zetten, omdat zij zich er niet voldoende op hadden voorbereid. Anderen daarentegen zijn hun eigen bedrijven zonder problemen tot stand gekomen.

Iemand brengt iets tot stad. Iets komt tot stand. Oefening 17 Sommige mensen lukt het helaas niet een eigen bedrijf op te zetten, omdat zij zich er niet voldoende op hadden voorbereid. Anderen daarentegen brengen zonder problemen hun bedrijven tot stand. Iemand brengt iets tot stad. Iets komt tot stand. Subject = anderen (personen!)

Oefening 17 5. Wegens bezuinigingen ___________. De vakbonden hebben zich hier uiteraard tegen verzet.

Oefening 17 5. Wegens bezuinigingen zijn bedrijven van plan om bonussen van medewerkers afhouden. De vakbonden hebben zich hier uiteraard tegen verzet.

Oefening 17 5. Wegens bezuinigingen zijn bedrijven van plan om bonussen van medewerkers af te houden. De vakbonden hebben zich hier uiteraard tegen verzet.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. _______________. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. In de eerste plaats ben ik daarbij geïnteresseerd. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. In de eerste plaats/Eerst en vooral/Ten eerste ben ik daarin geïnteresseerd. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. Eerst omdat ik vind dat elke moderne man op de hoogte zou moeten zijn van de recentste ontwikkelingen op dat gebied. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. Ten eerste/Eerst en vooral omdat ik vind dat elke moderne man op de hoogte zou moeten zijn van de recentste ontwikkelingen op dat gebied. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. Vooral wil ik een algemene voorstel hebben van wat er op dit gebied gebeurt. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

Oefening 17 6. Ik volg iedere dag nauwlettend de beursberichten. (Vooral)/Bovenal wil ik een algemene voorstel hebben van wat er op dit gebied gebeurt/ Ik wil vooral etc. In de tweede plaats wil ik weten hoe hoog de koers van het aandeel is dat ik net bij de bank heb gekocht.

7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want _____________. Oefening 17 7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want _____________.

Oefening 17 7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want dan kunnen ze zich snel en makkelijk van oude artikelen kwijtraken.

Niet: zich kwijtraken van iets Oefening 17 De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want dan kunnen ze snel en makkelijk oude artikelen kwijtraken. Iets kwijtraken Niet: zich kwijtraken van iets

Oefening 17

Oefening 17 7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want dat betekent voor hen een grote verdienste.

Oefening 17 7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want dat betekent voor hen grote winst.

Oefening 17 7. De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want het is aantrekkelijk voor klanten .

Het trekt klanten aan (iem. aantrekken) Het lokt klanten (iem. lokken) Oefening 17 De meeste winkeliers houden graag uitverkoop, want het is aantrekkelijk voor klanten. ± Het trekt klanten aan (iem. aantrekken) Het lokt klanten (iem. lokken)

Oefening 17 8. De boeren zijn ontevreden. Ze vinden namelijk dat ze kleine dotaties zullen krijgen van de EU. [?]

… dat de EU hen moet steunen.. Oefening 17 De boeren zijn ontevreden. Ze vinden namelijk dat ze kleine dotaties [?] moeten krijgen van de EU. [?] … dat de EU hen moet steunen..

Oefening 17 9. Sommige artikelen worden tegen een sterk gereduceerde prijs verkocht. Je moet echter niet denken _________.

Oefening 17 9. Sommige artikelen worden tegen een sterk gereduceerde prijs verkocht. Je moet echter niet denken dat hun kwaliteit nam ook af.

… dat de kwaliteit daarom minder is. Oefening 17 Sommige artikelen worden tegen een sterk gereduceerde prijs verkocht. Je moet echter niet denken dat hun kwaliteit ook afneemt. ± … dat de kwaliteit daarom minder is. ... dat de artikelen van mindere kwaliteit zijn.

Oefening 17 10. De meeste winkeliers stallen hun goederen op een zeer aantrekkelijke wijze uit. Zo worden mensen ertoe verleid __________________.

Oefening 17 10. De meeste winkeliers stallen hun goederen op een zeer aantrekkelijke wijze uit. Zo worden mensen ertoe verleid omdat ze geloven dat ze ook zo goed eruit zullen zien.

Oefening 17 10. De meeste winkeliers stallen hun goederen op een zeer aantrekkelijke wijze uit. Zo worden mensen ertoe verleid (om) te geloven dat ze er ook zo goed zullen uitzien.

Oefening 17 11. Een bedrijf zou gemakkelijk failliet kunnen gaan als _____________.

Oefening 17 11. Een bedrijf zou gemakkelijk failliet kunnen gaan als de werknemers slecht gekwalificeerd zijn en hun bestuur stelt er geen belang in.

Oefening 17 11. Een bedrijf zou gemakkelijk failliet kunnen gaan als de werknemers slecht gekwalificeerd zijn en hun bestuur er geen belang in stelt.

Oefening 17 11. Een bedrijf zou gemakkelijk failliet kunnen gaan als het niet voorzichtig zal investeren.

Oefening 17 11. Een bedrijf zou gemakkelijk failliet kunnen gaan als het niet voorzichtig investeert.