Aanstaande x afgelopen Wanneer is de vergadering?  Aanstaande donderdag om 7 uur.  Donderdag aanstaande om 7 uur.  Ik ben Beth, 25 jaar en aanstaande.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik ben dankbaar ....
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Gewoon Toon.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Men vraagt zich af waarom …??
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Discipelschap.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Een week uit het dagboek van een kat.. maandag Mijn bewakers blijven me vervelen met rare, kleine bungelende speelgoeddingetjes, de plaaggeesten! Zelf.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Markant Nederlands 2 Thema 1: Woordenbankoefening blz. 50.
Samenstelling : RD. Marie en Martha, twee “senior”- weduwen, zijn aan de praat.
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Mijn stage bij de koekoek
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Maatschappelijke stage
Voorzetsels.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Mijn stage bij het flierefluit Naam: chantal kobus Klas: 4a Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
WELKOM OP TOV!.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Een man komt bij een apotheek …
Geluid aan.
Een man komt bij een apotheek …
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Met handen en voeten geloven 1
Weet je wie ik ben ?.
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Mijn verjaardag..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Woordenschatoefening  De afgelopen donderdag moest ik bij de tandarts en jammer genoeg moet ik daar de aanstande donderdag nog een keer toe gaan.
Sint-Maarten.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Marloes Waterschoot Klas 3D
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Onze doelen en visie in beeld
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Woordsoorten Maud Hutten.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Men vraagt zich af waarom …
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
De mogelijke standpunten Songs  Willem Vermandere ‘Bange blanke man’ Lied: (toegang )
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Transcript van de presentatie:

aanstaande x afgelopen Wanneer is de vergadering?  Aanstaande donderdag om 7 uur.  Donderdag aanstaande om 7 uur.  Ik ben Beth, 25 jaar en aanstaande moeder.

aanstaande x afgelopen Wanneer is de vergadering?  Aanstaande donderdag om 7 uur.  Donderdag aanstaande om 7 uur. Aanstaande = eerstkomende (aanstaande + dag)  Ik ben Beth, 25 jaar en aanstaande moeder. Aanstaande = toekomstige (beperkt gebruik!)

aanstaande x afgelopen

 Afgelopen zondag zijn we naar de kerk geweest, en daar gaan we aanstaande zondag opnieuw heen. (1 tijdstip)  De afgelopen twee weken had ik het erg druk. // (De) afgelopen week had ik het erg druk. (tijd tussen 2 tijdstippen) Afgelopen = vorig (+ tijdsaanduidingen) Mijn afgelopen man => …

aanstaande x afgelopen  Afgelopen zondag zijn we naar de kerk geweest, en daar gaan we aanstaande zondag opnieuw heen. (1 tijdstip)  De afgelopen twee weken had ik het erg druk. // (De) afgelopen week had ik het erg druk. (tijd tussen 2 tijdstippen) Afgelopen = vorig (+ tijdsaanduidingen) Mijn afgelopen man => mijn ex-man

aanstaande x afgelopen

 De afgelopene twee weken…  De papieren hoed, de houten stoel,…  De gesloten deur, de gewonnen wedstrijd,…  De dronken chauffeur, de bescheiden kampioen, een open deur, onze eigen kinderen,…

van tevoren x achteraf  Je kan de kaart van tevoren reserveren, maar je hoeft ze pas achteraf te betalen.

van tevoren x achteraf  Ik houd me liever wat achteraf, terwijl mijn zus steeds tevoren moet zijn.  Ze zijn goede vrienden maar hebben twee verschillende karakters: An is direct en tevoren, terwijl Mie zich achteraf houdt.

van tevoren x achteraf  Ik houd me liever wat op de achtergrond, terwijl mijn zus steeds wil opvallen. Zich op de achtergrond houden (vs) opvallen

van tevoren x achteraf  In de klas zit ik achteraf, want ik ben bang van de docente die van tevoren staat.

van tevoren x achteraf  In de klas zit ik achteraan, want ik ben bang van de docente die vooraan staat. => Ruimte Van tevoren (vóór iets gebeurt --- tijd) (vs) achteraf (nadat iets is gebeurd --- tijd)

doorzetten x opgeven  Soms is het moeilijk om door te zetten, maar ik geef niet op! Zet door, zette door, heeft doorgezet Geeft op, gaf op, heeft opgegeven

opduiken x verdwijnen  Vervoeging?

opduiken x verdwijnen  Duikt op, dook op, is opgedoken  Verdwijnt, verdween, is verdwenen

opduiken x verdwijnen  Elk jaar duiken nieuwe woorden op, en verdwijnen er andere.  Het is opgedoken dat hij geld heeft gestolen. => Iets/iemand duikt op (zonder object!)

gebrek x overvloed  Er is gebrek van eten maar overvloed van drank.

gebrek x overvloed  Er is gebrek van eten maar overvloed van drank.  Er is (een) gebrek aan eten maar een overvloed aan drank. gebrek aan een overvloed aan

teruglopen x toenemen  De verkoop van huizen loopt terug, terwijl gokken steeds toeneemt. Loopt terug, liep terug, is teruggelopen Neemt toe, nam doe, is toegenomen

door elkaar x in volgorde  Praat niet door elkaar!  Spreek in volgorde!  Zet de woorden in de juiste volgorde.  Zet de namen in alfabetische volgorde.

vers x geconserveerd  Verse groenten eet ik in de zomer, de geconserveerde in de winter.

gaar x rauw  Ik heb toch een gare vlees besteld!

gaar x rauw  Ik heb toch een gare vlees besteld!  Ik heb toch gaar vlees besteld!  Ik heb toch een gaar stuk vlees besteld!

gaar x rauw

hartig x zoet

 Met jou moet ik nog een hartig woordje spreken! (duidelijk zeggen waar het op staat)

Vul in  Vier mensen in mijn directe ________________ hebben de Mexicaanse griep.  Bedrijf X zoekt enthousiaste programmeurs in de _________________ van Utrecht.

Vul in  Vier mensen in mijn directe omgeving hebben de Mexicaanse griep.  Bedrijf X zoekt enthousiaste programmeurs in de omgeving van Utrecht.

De of het?  Vlees  Oorlog  Team  Cursus  Deel  Wedstrijd

De of het?  Het vlees  De oorlog  Het team  De cursus  Het deel  De wedstrijd

Lidwoord of niet?  In winter ga ik op reis.  Er waren rond 15 mensen.  Ik ga met vakantie naar buitenland.  We hebben gebrek aan voedsel.  We zien verkoop teruglopen.

Lidwoord of niet?  In de winter ga ik op reis.  Er waren rond de 15 mensen.  Ik ga met vakantie naar het buitenland.  We hebben (een) gebrek aan voedsel.  We zien de verkoop teruglopen.

Gerecht/gang  Gerecht = eten dat in één gang wordt opgediend (gang = onderdeel van een maaltijd)

Gerecht/gang  Gerecht (het) = eten dat in één gang wordt opgediend  voorgerecht  soep  tussengerecht  hoofdgerecht  nagerecht = dessert (het)  kaas