Professionalisering Medewerkers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs
Advertisements

Studenttevredenheid en accreditatie
Kwaliteit en onderwijstijd
1 Europese Vereniging for het Toetsen en Beoordelen van Taalvaardigheid
Doel van de miniconferentie: Weten waar je op je opleiding over in gesprek kunt gaan mbt het toetsen van taal in totaal. Voettekst.
MBO Raad Tijs Pijls, 8 september 2010
Onderwijs in onderzoek & onderzoek in onderwijs Etalagebijeenkomst
Digitale toetsen op afstand Bregatha de Gooijer
Voorlichting studiekeuze klas 4. Aktiviteiten dit schooljaar  Onderwijsbeurs  Open dagen  Scholen- en beroepenmarkt  Keuzeformulier vervolgonderwijs.
KNHS Regio Zeeland Jeugd Stimuleringsplan
Overgang van PO naar VO Let op!
Presentatie Harry Donker Januari 2013 Harry Donker Januari 2013
Martijn Bijleveld.
Instructional rounds •Vorm van community of learners •Gebaseerd op de netwerken zoals die bij medici worden onderhouden •Richt zich op de kern.
The CAF Procedure voor externe feedback
Inzet van docenten: planning, overzicht en kwaliteit
ACHTERSTANDBESTRIJDING EN REFERENTIENIVEAUS voor taal en rekenen in het VO Wat staat scholen te doen? Flitspresentaties september / oktober 2012 –
Taal en Rekenen in DC 2010 – 2014 Titel in kapitalen met onderlijn, lettertype Arial Size 24 Bold, indien aanwezig lettertype Monitor Bold nemen.
1 Neemt de kennis van onze studenten toe? Een analyse van de kennisgroei op basis van VGT scores Marieke van Onna & Samantha Bouwmeester.
Strategische partnerschappen 2014 – 2020
Karen van Oyen Renate Klaassen Sofia Dopper
Het vergelijken van twee populatiegemiddelden: Student’s t-toets
Oefenles examen bloedsomloop Script Concordance Test
toetsen voor het verband tussen variabelen met gelijk meetniveau
De 2015 programma’s wiskunde B van havo en vwo
Werkbijeenkomst Leerdoelen & Toetsing Bijeenkomst in het kader van de accreditatie / zelfevaluatie IO en IDE 23 mei 2013.
Workshop Rienk van Marle en Joris Verwijmeren Themadag Onderzoek 18 november 2010, Amsterdam Themadag Onderzoek 2010 Van Marle&Verwijmeren.
Conferentie DHRM Fred Slaghekke beleidsmedewerker P&O
Voortgangstoets. Doelstellingen Kennismaken met de voortgangstoets De voortgangstoets (algemeen) De voortgangstoets (algemeen) De voortgangstoets bij.
HAN Faculteit Educatie.
WAK-2 Voortgang ontwikkeling toetsing 1. Regiegroep Visiedocument en projectplan zijn goedgekeurd. 2.
Stand van zaken WAK 2 – Pabo Jan Haan. Kennisbases  juni interne legitimering door vakdocenten pabo’s;  juli verwerking opmerkingen interne legitimering.
Invoering nieuwe examensystematiek in het beroepsonderwijs
Diagnostische toetsen voor het MBO
Kwaliteit van toetsen buiten kijf
Benchmarking Publiekszaken 2006 Benchmarking Publiekszaken Stuurgroepbijeenkomst 2 juni 2006 Den Haag.
Kwaliteitszorg ● Huidige accreditatie (status)
25 januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag van taal, kunsten & cultuur januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag.
1 Klanttevredenheidsonderzoek Vergunningverlening Presentatie LOVH Sjoerd Zegers – 18 november 2010.
Studeren met een functiebeperking: wat kan accreditatie betekenen? Karl Dittrich, voorzitter NVAO Utrecht, 24 november 2011.
Informatieavond.
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
De plaatsingswijzer Rotterdam Uitgangspunten
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Voorlichting studiekeuze klas 4. de decanen 4A, 4B Cor Krüger 4C Marike Elings.
Hogeschool Rotterdam, Opleiding Vastgoed & Makelaardij drs. ing. M.M.A. Scheepers Collegejaar college.
Bias in onderwijsevaluaties: Hoe gaan we er mee om? Dr. Benjamin Boerebach Strategie & Informatie, Bestuursstaf,
Leerwegonafhankelijk toetsen in de context van gepersonaliseerd leren
De rol van de examencommissie in instellingsoverstijgende toetsen
Eerste ervaringen BKE Hogeschool Leiden paula
27 september 2006Doorlopende leerlijnen in de beroepskolom Doorlopende Leerlijnen in de Beroepskolom vo-mbo-hbo-wo Introductiebijeenkomst 27 September.
On(der)wijs archief Archiefpraktijk op de Haagse Hogeschool.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Actuele ontwikkelingen in het bètaonderwijs in de opleiding, ondersteund door SLO? Maarten Pieters.
Medewerkersraadpleging integraal onderdeel van benchmark Arnold Ziegelaar Research voor Beleid.
Arial, 38pt/42pt, heading. Tekst Arial, 32 punt Tweede niveau, 28 punt Derde niveau, 24 punt –Vierde niveau, 20 punt »Vijfde niveau, 16 punt Strategische.
Presentatie stand van zaken AMHK Gelderland Noord en Midden Transitiemanagers G7 4 februari 2014.
Werken aan de kwaliteit van toetsing en examinering studiemiddag VH 25 mei 2016 Succesfactoren en valkuilen bij instellingsoverstijgende samenwerking van.
Landelijke kennistoetsen in het onderwijs van de instelling Workshop tijdens Studiedag VH toetsing en externe validering Driebergen,12 december 2013 Roger.
Externe validering; de handschoen opgepakt
Ouderavond Cambridge 2016.
Klik om te starten Visie op toekomstige professional 2017
Bijeenkomst ‘Blended Learning’ 22 maart 2016
Workshop jaarcongres VH 6 april 2017
Kwaliteitszorg Onderwijs GW dr
Informatie Duits in de beroepscontext
Implementatietraject Doorontwikkelen BRON vo
SURF-Tender 2010 : Toetsing en toetsgestuurd leren
Studiemiddag doorstroom MBO-HBO
Transcript van de presentatie:

Professionalisering Medewerkers

D o e l s t e l l i n g Professionalisering van alle bij examinering betrokken medewerkers. a. Het kunnen ontwerpen, uitvoeren en evalueren van toetsen en toetsprogramma’s op basis van kwaliteitscriteria. b. Het kunnen verantwoorden van keuzes voor toetsen en toetsprogramma’s op basis van kwaliteitscriteria. c. Het kunnen toepassen van procedures voor kwaliteitszorg.

Alle medewerkers betrokken bij toetsing zijn gecertificeerd als toetsdeskundige, tenminste op het niveau van hun betrokkenheid. a. docent b. onderwijseenheid-coördinator of studiefase-coördinator c. lid examencommissie Iedere OWE heeft een eigen specificatietabel voor het toetsprogramma Iedere toets heeft een specificatietabel inclusief beoordelingscriteria R e s u l t a a t

Landelijke voortgangstoets fysiotherapie

Ontwikkeltraject tot nu Aftrapbijeenkomst SROF 2012 Eerste bijeenkomst projectorganisatie Tweede bijeenkomst kerngroep CITO plan van aanpak. Derde bijeenkomst CITO bepalen keuze voor inhoud op basis van BOK (national transcript) Vierde bijeenkomst bepalen van keuze voor vraagvorm.

E i g e n I n t i t a t i e f Script Concordance Test

De Script Concordance Test is een schriftelijke test die het klinisch redeneren van studenten fysiotherapie beoogt te meten. De test is gebaseerd op korte klinische scenario's (scripts) gericht en heeft een antwoordsleutel die verschillen in opvatting tussen experts toelaat. De sleutel is dus niet gebaseerd op consensus tussen experts.

Aanleiding Drie studenten van Saxion Hogeschool opleiding fysiotherapie hebben het initiatief genomen om de geschiktheid van de Script Concordance Test (SCT) te onderzoeken als voortgangstoets in het kader van hun afstudeeropdracht. De HAN opleiding Fysiotherapie heeft de SCT ter beschikking gesteld voor dit experiment. De HAN heeft deze gelegenheid aangegrepen om de te toets extern te valideren door experts van Saxion en de mogelijkheid van benchmarking te verkennen.

Doelstelling Onderzoek naar de geschiktheid van de Script Concordance Test als voortgangstoets. Onderzoek naar de geschiktheid van de Script Concordance Test als Benchmark

Deelnemers Expert panel (docenten / werkveld) 14 experts Saxion 14 experts HAN 2e jaars studenten en 4e jaars studenten HAN opleiding fysiotherapie. Deelname was vrijwillig. Alle studenten hebben een ‘informed consent’ getekend.

Resultaten De interne consistentie (item-betrouwbaarheid) is redelijk voor deze vorm van toetsing, maar in de literatuur worden ook hogere waarden gerapporteerd. Hier is nog verbetering mogelijk. Cronbach’s Alpha = 0,68 bij 54 items en 152 deelnemers.

Geschiktheid als voortgangstoets De verschillen tussen 2e jaars-scores en 4e jaars-scores zijn significant , maar de verschillen zijn klein. Verschil in scores tussen 2e leerjaar en 4e leerjaar   Leerjaar N Gem. Score SD Sig (2-tailed) Gem. verschil Sax en HAN 2 121 327,1 42,7 P=0.000* 31,4 4 51 358,4 44,8 *significant verschil

Geschiktheid als benchmark In het 2e jaar scoort HAN significant beter dan Saxion. In het 4e jaar scoort Saxion beter dan HAN, maar het verschil is niet significant. Ook hier is verbetering wenselijk. Verschil in scores tussen Saxion en HAN: functie als benchmark   Leerjaar N Gem. Score SD Sig (2-tailed) Gem. verschil Saxion 2 27 305,9 45,3 P=0,003* 27,2 HAN 94 333,1 40,2 4 26  364,2 45,1 P=0,360 11,61 27  351,4 44,5 *significant verschil

Dataverzameling en analyse In September hebben de studenten van Saxion de toets ontvangen en de casussen geselecteerd die zowel 2e als 4e jaars studenten zouden kunnen maken naar hun verwachting. In november 2013 is de SCT afgenomen bij experts uit het werkveld van Saxion en HAN. In december 2013 is de SCT afgenomen bij studenten van Saxion en HAN. In januari is de antwoordsleutel berekend op basis van de expertscores. Op basis daarvan zijn de antwoorden van studenten getransformeerd naar scores. Somscores en gemiddelde scores zijn berekend. Door middel van onafhankelijke t-toetsen en lineaire regressieanalyse zijn de verschillen in scores tussen leerjaren en tussen Hogescholen berekend.