Van de vos en de wijngaard

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Praktisch dienstbetoon
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Denken en dienen Romeinen 12-15
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Gods liefde overwint Romeinen 8:35-39.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Dienen en liefhebben Romeinen
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
David, een profeet psalm 16.
Van de GENADE vervallen.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Hartelijk welkom in deze dienst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom op TOV!.
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
VREUGDE.
Verzoeking in de woestijn Mattheüs 3:16-4:
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Transcript van de presentatie:

Van de vos en de wijngaard

Hooglied 2:15 13 De vijgeboom laat zijn vroege vrucht zwellen, en de wijnstokken in bloei geven geur. Sta op, kom, mijn liefste, mijn schone, kom! 14 Mijn duif in de rotskloof, in de schuilhoek van de bergwand, laat mij uw gedaante zien, laat mij uw stem horen, want zoet is uw stem en uw gedaante is bekoorlijk. 15 Vangt ons de vossen, de kleine vossen, die de wijngaarden verderven, nu onze wijngaarden in bloei staan. 16 Mijn geliefde is van mij en ik ben van hem, die te midden der lelien weidt, 17 Tot de avondwind waait en de schaduwen vlieden. Wend u dan hierheen, en doe als de gazel, mijn geliefde, of als het jong van een hert op de gekloofde bergen.

De kleine vossen Liefdeslied, in dit vers: Sommigen: de vrouw die mijmert over geliefde Anderen: een dialoog In beide gevallen is vers 15 vreemd Broers: aan het werk jij? Geliefde: liefste je bent mooi en ga nu stofzuigen? Moet liefdestaal zijn. Wat betekent het dan? Kleine vossen, bederven de wijngaard Wat doen vossen in een wijngaard?

Uitleg 1 Jonge vossen eten druiven: Gevolg: De jonge druiven Ze eten ze als ze net beginnen te groeien Gevolg: Wijngaard zonder vrucht. Wel bloesem maar geen wijn. Mislukte, nutteloze wijngaard...

Uitleg 2 Jonge vossen knagen aan wortels: Gevolg: Vossen leven in holen (Foxholes) Als ouders jagen krijgen jongen honger Ze knagen ondergronds aan de wortels Gevolg: Wijnstok sterft Geen wijnstok en geen wijngaard meer

De wijngaard Wat is de wijngaard? Meisje noemt zichzelf de wijngaard Theologen noemen het huwelijk de wijngaard Wij noemen onze kerk de wijngaard Beeld is: iets goeds dat bedorven wordt Hooglied is Gods lied voor jou... Pas het eens toe op je geloof Als je relatie met God de wijngaard is Schoonheid, vruchten, wijn, vreugde Wat zijn dan de vossen

Vossen Galaten 5: 19-24 Vossen zijn De druiven zijn vruchten van de geest Die is de Heilige geest aan het rijpen in je Vossen zijn Knagende zaken die je wortels aanpakken … Ze graven zich in Ze willen niet als zonde benoemd worden Ze passen niet bij je leven met Jezus Ze moeten gevangen worden Anders gaat je geloof er aan

Vossen vangen... Romeinen 5:3-6 En niet alleen (hierin), maar wij roemen ook in de verdrukkingen, daar wij weten, dat de verdrukking volharding uitwerkt, en de volharding beproefdheid, en de beproefdheid hoop; en de hoop maakt niet beschaamd, omdat de liefde Gods in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, die ons gegeven is, zo zeker als Christus, toen wij nog zwak waren, te zijner tijd voor goddelozen is gestorven.

redder aanklager ik slachtoffer jij

Tetraëder God redder aanklager slachtoffer slachtoffer aanklager

Musalagah – Samil Munayer 1. Wie is rechter? Deut. 32:35 / Rom. 12:19 Mij komt de wraak toe en de vergelding... 2. Wie is mijn advocaat? Psalm 43:1 Voer mijn rechtsgeding...

God redder dienen aanklager slachtoffer slachtoffer aanklager

1. Wie is rechter? 2. Wie is mijn advocaat? 3. Wie DIEN ik Deut. 32:35 / Rom. 12:19 Mij komt de wraak toe... 2. Wie is mijn advocaat? Psalm 43:1 Voer mijn rechtsgeding... 3. Wie DIEN ik Spreuken 25:21-22 Indien uw vijand dorst heeft...

God redder dienen aanklager slachtoffer slachtoffer aanklager

God redder dienen aanklager slachtoffer slachtoffer aanklager

God redder JEZUS aanklager slachtoffer slachtoffer aanklager

Psalm 43 vervolg: 3 Zend uw licht en uw waarheid; mogen die mij geleiden, mij brengen naar uw heilige bergen naar uw woningen, 4 Zodat ik kan gaan tot Gods altaar, tot de God mijner jubelende vreugde, en U love met de citer, o God, mijn God! 5 Wat buigt gij u neder, o mijn ziel, en wat zijt gij onrustig in mij? Hoop op God, want ik zal Hem nog loven, mijn Verlosser en mijn God!