Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers 7-14. De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ons PASCHA is geslacht.
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Wat is onze visie?.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Tussen Pasen en Pinksteren.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Wat houdt je ‘s nachts wakker?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Een heilig leven leiden betekent:
THEMA: Gods naam is….
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
Wie nodig je als eerste uit?
Welkom.
Gods Geest schenkt je de gaven voor de bouw van Gods huis
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Geroepen vanuit het vuur
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Vesper n.a.v expositie “Verbinding, monument van vrede” van en door Maria Verboom. In mij leeft een diep verlangen naar de verbinding die vrede brengt,
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Zondag 16 september 2012 Belijdenis en doop van Pieter van der Wulp “Hoe is God (mij) nabij.” Lukas 17: Het koninkrijk van God is niet aan te wijzen,
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Verbinding is elkaar accepteren Zondag 7 September 2008 Matteus 18 vers 1-5 Groot en belangrijk zijn, daar moet je bij Jezus niet mee aankomen. Wordt als.
Terugblikken en vooruitzien in het licht van Jezus
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verdraag elkaar. VerdragenVergeven Verdraag elkaar VerdragenVergeven Kwijt schelden.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
(genadevolle communicatie)
onze roeping als gemeente
Genade schenken 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Op heterdaad... Johannes
Welkom in de samenkomst
De vrucht van de Geest & de lampen in het heiligdom.
Vierde zondag van de veertigdagentijd zondag 15 maart 2015 Laetare ‘verheug u’ Psalm 23 De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Johannes 6:
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Liedboek 35 Vers 1 Scheur, Heer, de heemlen, scheur ze wijd en treed uit uw verborgenheid! 't Valt ons zo lang te wachten, tot Gij zult tonen wie Gij zijt:
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
Eerste adventzondag 27 november 2016
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 9 Bidden doe je samen.
Een nieuw begin 1.
1.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen verteren. Mozes pleit en de Here ziet ervan af, Hij vergeeft en geeft een nieuw begin.

Mattëus 18 vers Na vergeving is er weer een mogelijkheid voor een nieuwe verbinding, een nieuwe start.

De bollen aan beide kanten zijn de verschillende activiteiten in onze gemeente.

We kunnen onze activiteiten verbinden tot één groot geheel, vol vergeving, vol waardering, vol liefde, vol vrede, voor elkaar.

Laten wij zo dit jaar met elkaar van start gaan en in het samenzijn Gods licht laten schijnen door waardering voor elkaars inzet.