Voedingscentrum Bachelor’s Award

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cawar Consumer Awareness. Doelstellingen  Bepalen wat de omvang van de problemen rond consumptie is.  De kwaliteit evalueren van de informatie die wordt.
Advertisements

Social return in crisistijd
Workshop 3 deel 1: Marketing
Kenmerken van Keurmerken
Informatiebijeenkomst TKI-BBE
Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek Naam.
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
Goedemorgen …….en.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Mariska Warnars Coördinator SBIR cyber security Agentschap NL
De stadsboer als sociaal ondernemer!
> Volgende week krijgen jullie het eindcijfer > Beoordeling uitsluitend door opdrachtgever > Voor begin pitch: lever in pitchdocument en reflectie (met.
Nieuwe kennis Lerend netwerk lerarenopleiding 6 september 2013 Leuven.
Van Egdom Consultancy 1 Workshop interne organisatie Groningen, 7 april 2010.
Eet je Fit!.
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
Voeding met een gezonde “plus”
Hoe kom je er achter hoe gezond een product écht is?
Gezonde voeding bij tieners
WilWegWeek oktober 2013 Over de grens studeren of stage lopen: een bijzondere ervaring… Lidwien Cluitmans Elly van der Borgh Faculteit der Letteren.
MedMec04 Engagement Media & Creativiteit Wiki: http//mediaencreativiteit.pbworks.com Docentenpagina- module- les.
MedMec04 Engagement Media & Creativiteit Wiki: http//mediaencreativiteit.pbworks.com Docentenpagina- module- les.
Voeding van pabostudenten
Goedenavond Welkom bij
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Thema 2: Voeding en Vertering
Verduurzaming Voedselketen Wat eet de wereldbevolking in 2050? Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Marlijn Somhorst Consument en Kwaliteit Duurzaamheid.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voorlichtingsbijeenkomst. 100K ontwikkelbudget voor slimme mobiliteitsoplossingen.
Samenvatting  Sociaal-economische verschillen in ongezond gedrag  Voor een verklaring moet aan twee voorwaarden worden voldaan: 1.Een relatie met het.
Potverdorie, eet normaal!
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Economisch handelen bij voeding Gezonde voeding versus dure voeding.
een nieuwe LEADER periode
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
Interactieve Media Kick Off V2 Kernproject. Onderwerpen Kick Off o Intro o Doelstellingen V2 Kernproject o Organisatie o Werkplekken o Deliverables o.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Hartelijk welkom Op de voorlichtingsavond over de profielkeuze in
Lifestyle Voeding.
Wat voedt jou deel 1..
Gezondheid stimuleren doormiddel van bewegen en voeding
Saskia Best HRO – CMD Zomer 2010 Concept Development – 7 juni 2010.
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
New Commerce Innovatie thema februari 2008 N°2 1. Korte omschrijving van het thema. · Wat is de gedachte achter dit thema? Wat willen we onder.
“Alle informatie die de overheid heeft, is van de mensen. Zij moeten er zelf mee aan de slag kunnen.” - Saskia Stuiveling Bron: Vrij Nederland, 28 mei.
Duurzaam aankopen van voeding en catering
Groen op je bord.
Future Planet Studies: Wat kun je ermee?
Naar een duurzaam voedselsysteem
Small Business Innovation Research
Voedingscentrum IBS III
Factsheet Voedingscentrum
Lifestyle Voeding.
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Leverancier van de Schijf van Vijf
Informatiebijeenkomst gemeenteraad Groningen
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting
Hoofdstuk 5 Een toekomstbestendige samenleving
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Voedingscentrum Bachelor’s Award Broodbeleg in de voorkeurscategorie? Een gezondere kant-en-klaar maaltijd, met groenten van het seizoen? Duurzaam geproduceerde vleesvervangers? De groep studenten die het beste gezonde en duurzame product bedenken, wint de Voedingscentrum Bachelor’s Award 2015.

De opdracht Ontwikkel een nieuw product of concept, of pas een bestaand product aan, zodat deze bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument. Randvoorwaarden: de inzending moet een bijdrage leveren aan 1 of meer voedingskundige verbeterpunten, én de inzending moet een bijdrage leveren aan 1 of meer duurzaamheid gerelateerde verbeterpunten.

Voedingskundige verbeterpunten het verminderen van de inname van verzadigd vet en transvet het verminderen van de inname van zout het verhogen van de consumptie van groente en fruit het verhogen van de inname van voedingsvezel het verhogen van de consumptie van vis het makkelijker maken voor consumenten om minder energie te consumeren, bijvoorbeeld door de energiedichtheid van producten te verlagen en/of de portiegrootte te verkleinen.

Duurzaamheid gerelateerde verbeterpunten het verhogen van het gebruik van duurzaam geproduceerde grondstoffen voldoen aan de criteria van aan duurzaamheid gerelateerde keurmerken het verminderen van voedselverspilling, zowel bij de consument als in het productieproces het verlagen van de milieudruk van het product het gebruik van minder dierlijke en meer plantaardige eiwitbronnen

Beoordeling Inzending wordt beoordeeld door een deskundige jury: vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken, de levensmiddelenindustrie, de retail, de Consumentenbond en het Voedingscentrum. De 5 beste inzendingen ontvangen een nominatie, de beste inzending wint de Hoofdprijs van de Voedingscentrum Bachelor’s Award, en eventueel kan de jury een Originaliteitsprijs toekennen.

Waar let de jury op? 5 onderdelen met gelijke weegfactor: Voedingskundige aspecten Duurzaamheid gerelateerde aspecten Technologische aspecten Maatschappelijke aspecten Marketingplan Beoordelingscriteria en procedure: zie document Opdrachtbeschrijving

Verder belangrijk Er wordt een uitgebreide rapportage ingeleverd, én Er wordt een managementrapportage ingeleverd, max 15 pagina’s (geen bijlagen), volgens opgesteld invul-document.

Belangrijke data! De inzending moet woensdag 15 april 2015 in het bezit zijn van het Voedingscentrum. De uitreiking zal plaatsvinden in mei/juni 2015 (datum en locatie volgen later)

De prijzen Hoofdprijs € 500 2e t/m 5e prijs € 250 Originaliteitprijs € 200

Waarom een Award? Doel: Stimuleren van (toekomstige) producenten en aanbieders van voedsel bij het gezonder en duurzamer maken van hun productaanbod, om op die manier een bijdrage te leveren aan het gemakkelijker maken van een bewuste keuze.

Wie doen er mee? 3e- en 4e-jaars studenten van food-gerelateerde opleidingen, zoals: Food & Business Voedingsmiddelentechnologie Voeding & Diëtetiek Food Commerce & Technology Food Design & Innovation

Vragen? Stuur een e-mail naar: bachelorsaward@voedingscentrum.nl Persberichten, winnaars van vorige jaren, alle benodigde documenten en meer informatie: www.voedingscentrum.nl/bachelorsaward