De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting

Verwante presentaties


Presentatie over: "Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting"— Transcript van de presentatie:

1 Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting
SHARON VAN DER MEER Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting OPLEIDING VOEDING & DIËTETIEK HAAGSE HOGESCHOOL 2017

2

3 Onderzoeksvraag: Welke attitude hebben hoogopgeleide inwoners van de Randstad ten opzichte van 3D-geprinte voeding en zijn zij in de toekomst bereid zelf een 3D-voedselprinter aan te schaffen en te gaan gebruiken?

4 Over het onderzoek Onderzoekslijn ‘New Tech Foods’
Theorie Acceptance Model Technology Acceptance Model neiging tot acceptatie en gebruik nieuwe technologische ontwikkeling 4 onderdelen: Optimism Innovativeness Discomfort Insecurity Hoogopgeleiden Randstad 12 semi-gestructureerde interviews

5 Uitkomsten en opvallendheden:
Geen kennis over 3D-voedselprinten Attitude technologische ontwikkelingen in voeding: Vraagtekens voedselveiligheid Argwaan “Kunstmatig” Maar: Duurzaamheid Oplossing voedselprobleem Alternatieve eiwitbronnen Onderzoek “Ik bedoel: ons voedsel raakt natuurlijk langzaam op en er zijn steeds meer mensen. Dan is het wel goed, maar dan is het ook meer mijn vraag richting dat soort ontwikkelingen: Hoe veilig is dat eigenlijk? Dus dat is voor mij ook belangrijk

6 Antwoord onderzoeksvraag:
Attitude ten opzichte van 3D-voedselprinter na interviews positief veranderd Geen interesse in aanschaf en gebruik Nuttigheid negatief beoordeeld

7 Vragen? E-mail: sharonvdmeer1993@gmail.com
Hele scriptie lezen?  HBO kennisbank  Scriptie Sharon van der Meer


Download ppt "Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting"

Verwante presentaties


Ads door Google