De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

11.3: Nederland is vol.. Met autowegen HC Tips voor de toets.

Verwante presentaties


Presentatie over: "11.3: Nederland is vol.. Met autowegen HC Tips voor de toets."— Transcript van de presentatie:

1 11.3: Nederland is vol.. Met autowegen HC Tips voor de toets

2 Migratie Internationale mobiliteit: het verplaatsen van het ene naar het andere land. Waarom emigreren mensen naar het westen? Grote ongelijkheid tussen noord en zuid op aarde. Zowel qua geld als qua rechten Goede transportmogelijkheden: het is niet ver vliegen Kennis over westerse landen groot: via familie in Nederland weten mensen in Ghana alles over leven hier. De wereld is een global village

3 Hoeveel zijn er in Nederland? Tussen 10 en 15% van de bevolking is van niet-westerse afkomst. Dat zijn 2,5 miljoen mensen. De meeste allochtonen wonen in de randstad, daar wonen al landgenoten en zijn huizen goedkoper Vanaf 2015 zal de meerderheid van de stadsbevolking van buitenlandse (niet allemaal niet-westers) afkomst zijn. In steden ruimtelijke segregatie: autochtonen en allochtonen wonen gescheiden Laatste tijd zien we een negatief migratiesaldo, meer mensen vertrekken: remigratie van allochtonen.

4 Visies op migratiebeleid Links (progressief!) : ruimhartig migratiebeleid. We zijn allemaal wereldburgers en iedereen recht op een menswaardig bestaan. Migranten nodig om hier werk te doen omdat Nederland vergrijst. Rechts (conservatief!): restrictief migratiebeleid: De publieke opinie staat negatief ten opzichte van meer immigratie. Alleen mensen tijdelijk toelaten die duidelijk economisch nut hebben. Politieke vluchtelingen opvangen in hun eigen regio niet in Nederland.

5 Tips voor de toets Positieve actie = positieve discriminatie (voorkeursbeleid voor bepaalde groepen) Weer bronnen lezen, lees je boek of oefen met je werkboek, wen aan het taalgebruik Sheets goed teruglezen met je aantekeningen ernaast. Drie visies op integratie (10.3) Denken in probleem  oorzaak  oplossing Lees je antwoord altijd terug Vragen? Inhaler?  weekend na de toets vul ik overal een 1 in.


Download ppt "11.3: Nederland is vol.. Met autowegen HC Tips voor de toets."

Verwante presentaties


Ads door Google