De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10.1: De pluriforme samenleving Intro statistiek HC Test Onderzoekje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "10.1: De pluriforme samenleving Intro statistiek HC Test Onderzoekje."— Transcript van de presentatie:

1 10.1: De pluriforme samenleving Intro statistiek HC Test Onderzoekje

2 Intro: Herman Finkers Het belang van statistiek

3 De samenleving, las ik, bestaat uit een dominante cultuur, met daarbinnen wat subculturen. Terwijl die samenleving toch op z'n minst óók uit individuen bestaat. Een verzoek. Misschien doet u het al lang, zie het dan slechts als aanmoediging. Ik vraag het u in elk geval nu ik de kans heb: wilt u er rekening mee houden dat u dolfijnen in de klas hebt? En wilt u eraan denken dat een van hen misschien wel de nieuwe Nate Silver is. Waarschijnlijk eentje die veel alleen zwemt.

4 Begrippen Cultuur: het geheel van waarden en normen die mensen zich aanleren. Dit wordt overgedragen via een socialisatieproces. Cultuur bepaalt wie je bent, met wie je omgaat (subcultuur) en het houdt een land bij elkaar. Autochtoon – Allochtoon 1e en 2e generatie Westerse en niet-westerse allochtonen

5 Opdracht statistiek 1.Vul het blaadje voor jezelf in. GEEN OVERLEG! 2.Kijk de vragen in tweetallen na (nakijkblad) 3.Kies één vraag en schrijf op waar jouw antwoord op gebaseerd was? Heb je iets gelezen of gehoord waardoor je dat dacht? Op het Journaal of van familie of van vrienden?

6

7 Opdracht: sociologisch onderzoek Onderzoek begint met een vraag? Filmpje Wilders

8 Huiswerk Opdracht: 10.1: 2 + 4 Ik controleer de volgende les altijd steekproefsgewijs of je het gemaakt hebt, en of je aantekeningen gemaakt hebt!


Download ppt "10.1: De pluriforme samenleving Intro statistiek HC Test Onderzoekje."

Verwante presentaties


Ads door Google