BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2e Arenabijeenkomst, 20 augustus 2014 Bas Verbruggen & Wim Bomhof Programma: Vaststellen verslag eerste bijeenkomst 16 juli.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Structuurvisie Buitengebied Limburgs Kwaliteitsmenu
naamwoordelijk gezegde
Horstermeerpolder.
Schepen ruimtelijke ordening te Brugge
De toekomst van het buitengebied
Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
BMF Tilburg 15 april Brabant in een dynamische context Veranderend landelijk gebied Afnemende bevolkingsgroei Afname biodiversiteit Klimaatverandering.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Woonservice wijken KLANKBORDGROEP Donderdag 20 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Gezondheid Marlie van Santvoort, Msc. Brabants Kennisnetwerk Zoönosen
WERKPLAATS KANSRIJK PLATTELAND SAMEN AAN HET WERK VOOR EEN DUURZAAM EN KANSRIJK PLATTELAND.
Mm-dd-yy | 1 › Dirk Strijker › Mansholt leerstoel RuG – Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen Veranderende markten en platteland Dag van LTO Noord provincie.
Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV)
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Zorg als volwaardige partner in het buitengebied
'Bewoners kiezen voor kwaliteit buitengebied‘ Inleiding Peer Verkuijlen BMF Tilburg 3 februari 2010.
Powerpoint template Gemeente Maasdriel.
1 Wonen in het landelijk gebied Informatieavond, 26 april 2012.
WERKPLAATS KANSRIJK PLATTELAND SAMEN AAN HET WERK VOOR EEN DUURZAAM EN KANSRIJK PLATTELAND.
Landschap & ondernemen in Landelijk Noord CDR durgerdam, november 2008.
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
B IJEENKOMST NVTZ 26 maart PROGRAMMA  Ontvang en informele ontmoeting  Welkom door Marius Buiting (16.30u)  Introductie door  Alice Makkinga.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Zachte waarden klinkende resultaten?!. Uitgangspunten van de werkgroep De deelnemende ROC’s delen de notie dat (kern)waarden onderscheidend en legitimerend.
Woord van Leven Juni 2014.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Het thema in het Jaar van de Boerderij Herbestemmen Gerard Hendrix projectleider AEN.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Burgerinitiatieven.
Beoordelen leermiddelen
Groenvisie Amersfoort
Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010.
Chijnsgoed en Oosterikse heide 24 november
INFORMATIEBIJEENKOMST RUIMTE VOOR RUIMTE. AANLEIDING Vaststelling beleidskader VAB in 2003 VAB-beleid geeft ruimte voor: - nieuwe functies en/of - nevenfuncties.
Meer zeggenschap bewoners Wat kan de corporatie doen? Samen op zoek naar de juiste voedingsbodem! Congres Corpovenista, 17 maart 2015, 1931 Congrescentrum.
Puur praktijk Reconstructie van het platteland. Reconstructie concentratiegebieden Wetsvoorstel 2 e kamer Wetsvoorstel 1 e kamer
* KNOOPERF Achterveldse Eng Anne Jansen PCL, 16 juni 1.
Andries Visser Multifunctionele landbouw: een sector met toekomst.
Algemene Beschouwingen Begroting 2015 Noord-Beveland.
Gemeente Boekel Agenda 1.Notitie “Verantwoorde veehouderij in Boekel” 2.Bestemmingsplan Buitengebied Kadernota Notitie reikwijdte & Detailniveau plan-MER.
Structuurvisie - Kwaliteitsmenu (workshops provincie Limburg juni 2010)
Consequenties van gewijzigd Rijksbeleid Presentatie door Paul Strijp sectormanager natuur, recreatie en landschap van de provincie Noord-Holland.
Waarom een Ambassadeursteam? Op 26 september 2012 deel 1 van de regionale conferentie Aanjaagteams van BZK het Ambassadeursteam regio Greenport Aalsmeer:
Informerende Raadsbijeenkomst Dinsdag 18 januari 2011 Thema: “Duurzame ontwikkelingsruimte grondgebonden melkrundveehouderij”
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Malsen aan de Linge 2011 Visietraject “Malsen aan de Linge” Initiatiefvoorstel Oogappel aan de Linge.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
Netwerkvorming examencommissies: overbodige luxe?.
Haalbaarheid woningbouwlocaties Bij het vermoeden dat er voor een locatie belemmeringen te verwachten zijn, zijn eerst de onderzoeken m.b.t. de te verwachten.
Omgevingsplan Rijnhaven Oost Brug naar de Omgevingswet.
L a n d s c h a p p e n van W i e r i n g e n Presentatie van tegenstellingen in gebruik van het landschap juli 2012.
Glasvezel in de buitengebieden Buurtvereniging Horst Telgt.
I.Opening II.Het gebied: feiten en cijfers III.Doel en context van de avond IV.Pauze V.Inspraak op 4 thema’s 1.Toerisme en recreatie 2.Economie en ondernemen.
Wat gebeurt er in Nederweert? Gemeente Nederweert Buitengebied in Balans, fijn stof en gezondheid. Stichting Leefbaar Buitengebied Nederweert Een gezonde.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
Voorontwerp bestemmingsplan buitengebied Bernheze Marjolein Fick,
Provinciaal Meerjarenprogramma (pMJP) Essentie WILG: sturingsfilosofie Het rijk stuurt op hoofdlijnen De provincies heeft de regierol: Provincie.
Voorbereidende raadsvergadering, 11 juni 2012 Ontwikkelingsvisie Recreatieterreinen Landerd.
Natuurrealisatie in Brabant & Groen Ontwikkelfonds Brabant
Informatiebijeenkomst GOL
Bestemmingsplan Buitengebied
Problemen of kansen ? Verstedelijkingsdruk wonen / werken recreatie
Natuurrealisatie in Brabant & Groen Ontwikkelfonds Brabant
Plattelandswoning mr. Krijn de Ruijter 26 juni 2018 Schakeldag.
Bedrijfshuisvesting in Meierijstad
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2e Arenabijeenkomst, 20 augustus 2014 Bas Verbruggen & Wim Bomhof Programma: Vaststellen verslag eerste bijeenkomst 16 juli j.l. Meningsvormend gesprek aan de hand van stellingen. Doorkijk naar derde bijeenkomst op 23 september a.s. Afsluiting bijeenkomst.

Uitgangspunten Buitengebied Noordwijkerhout 20 augustus 2014

10 ONDERWERPEN 3 POSITIES IN DE ZAAL… Het gaat nu niet over besluiten of het innemen van standpunten Het gaat nu over het uitwisselen van gedachten & meningen zodat het plan u straks past als een zelfgebreide trui.

OVERAL OP GESCHIKTE PLAATSEN NERGENS De bollen en bloementeelt vormt de belangrijkste economische drager voor het buitengebied van Noordwijkerhout en moet alle ruimte geboden worden voor een gezonde ontwikkeling

OVERAL OP GESCHIKTE PLAATSEN NERGENS De bollen en bloementeelt vormt de belangrijkste economische drager voor het buitengebied van Noordwijkerhout en moet alle ruimte geboden worden voor een gezonde ontwikkeling

De grondgebonden veehouderij in Noordwijkerhout moet behouden blijven ook uit oogpunt van landschapsbeheer EENS niet koste wat kost ONEENS

EENS niet koste wat kost ONEENS De grondgebonden veehouderij in Noordwijkerhout moet behouden blijven ook uit oogpunt van landschapsbeheer

In het belang van een gezonde economische ontwikkeling moeten agrarische bedrijven volop de ruimte krijgen voor verbrede landbouw en nevenactiviteiten.

OVERAL OP GESCHIKTE PLAATSEN NERGENS In het belang van een gezonde economische ontwikkeling moeten agrarische bedrijven volop de ruimte krijgen voor verbrede landbouw en nevenactiviteiten.

Helemaal Mee eens Beperkt, alleen in daartoe aangewezen gebieden Wonen hoort niet thuis in het buitengebied Aan de bollenteelt verwante bedrijven moeten voldoende ontwikkelingsruimte krijgen in het buitengebied

Helemaal Mee eens Beperkt, alleen in daartoe aangewezen gebieden Nee, zij horen thuis op een bedrijventerrein Aan de bollenteelt verwante bedrijven moeten voldoende ontwikkelingsruimte krijgen in het buitengebied

In het buitengebied moet na beëindiging van de agrarische activiteiten, ruimte geboden worden voor kleinschalige niet agrarische bedrijvigheid, daar waar het geen belemmering vormt voor de landbouw en de natuur

JA ALLEEN RUIMTE VOOR BESTAANDE BEDRIJVEN NEE In het buitengebied moet na beëindiging van de agrarische activiteiten, ruimte geboden worden voor kleinschalige niet agrarische bedrijvigheid, daar waar het geen belemmering vormt voor de landbouw en de natuur

De kwaliteiten van het landschap en de cultuurhistorie moeten ALTIJD leidend zijn voor de wijze waarop ontwikkelingen in het buitengebied plaatsvinden.

Helemaal mee eens Nou, ALTIJD? Daar ben ik het niet mee eens De kwaliteiten van het landschap en de cultuurhistorie moeten ALTIJD leidend zijn voor de wijze waarop ontwikkelingen in het buitengebied plaatsvinden.

Wat willen we doen met onze natuur? Er is genoeg natuur in ons buitengebied, behoud volstaat We moeten investeren in nieuwe natuur Bestaande natuur behouden en aanvullen met agrarisch natuurbeheer

Toerisme & recreatie zijn belangrijke speerpunten in de economische ontwikkeling van Noordwijkerhout. Er moet dus volop ruimte geboden worden voor de ontwikkeling van dag & verblijfsrecreatie in het buitengebied.

Toerisme & recreatie zijn belangrijke speerpunten in de economische ontwikkeling van Noordwijkerhout. Er moet dus volop ruimte geboden worden voor de ontwikkeling van dag & verblijfsrecreatie in het buitengebied. Helemaal mee eens Prima, maar niet ten koste van de land & tuinbouw Daar ben ik het niet mee eens

Wonen in het buitengebied moet mogelijk zijn, als het niet ten koste gaat van de land & tuinbouw, het landschap of de natuur

Helemaal Mee eens Beperkt, alleen in daartoe aangewezen gebieden Wonen hoort niet thuis in het buitengebied Wonen in het buitengebied moet mogelijk zijn, als het niet ten koste gaat van de land & tuinbouw, het landschap of de natuur

Helemaal Mee eens Beperkt, alleen in daartoe aangewezen gebieden Wonen hoort niet thuis in het buitengebied Bedrijven moeten de ruimte krijgen om seizoengebonden arbeidsmigranten op verantwoorde wijze op hun perceel te huisvesten.

Helemaal Mee eens Beperkt, alleen in daartoe aangewezen gebieden Wonen hoort niet thuis in het buitengebied Bedrijven moeten de ruimte krijgen om seizoengebonden arbeidsmigranten op verantwoorde wijze op hun perceel te huisvesten.

Wat zou u de plannenmakers nog mee willen geven?

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED Dank voor uw aanwezigheid en deelname Bas Verbruggen & Wim Bomhof 23 september de 3 e Arenadiscussie We bespreken dan de concrete uitgangspunten, opzet en inrichting van het voorontwerp bestemmingsplan buitengebied.