Onderwijs op de Masten in

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatieavond 22 april 2013
Advertisements

Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Gabriëlschool Hoofdlocatie/Het Kristal
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
‘t Schrijverke Zoetermeer
hoe gaan we om met verschillen in leercapaciteit
geschiedenis Start Digitalis augustus 2011 Deskundigheid Individueel Geborgenheid Inspirerend Twee stromen Actief Laagdrempelig Innovatief Samen.
Leerlingenzorg De Telgenkamp
Titel: Groeiproces de Ceder.
Het werk van de Inspectie van het Onderwijs binnen het Praktijkonderwijs Flitsbijeenkomst 10, 17 en 25 september 2012 Paul Prior.
MBO passend onderwijs
Met een beperking van het V(MB)O naar het MBO
INFORMATIEAVOND SCHOOLJAAR dinsdag 17 mei 2011.
TOM waarom eigenlijk? Recht doen aan verschillen
CBE: Centra voor Basiseducatie
Informatie avond basisschool de Bras. Bras De volgende stap…
Vak / thema De wereld verkennen met GPS ( Doorlopend Leren) Leeftijdsgroep Alle leeftijden De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve wijze.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Leerlingenzorg op basisschool Los Hoes
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Resultaten onderzoek op het Twents Carmel College Magda Bruin Taaltuin twente en de inzet van Muiswerk.
WELKOM.
Informatieavond onderbouw
Algemene uitkomsten groepsgesprekken POVO 13 november 2008 Jan Peters Ben Verbruggen.
Hartelijk welkom 13 juni 2013.
ICT-er als coach. Stelling "De rol van ICT-coördinator bestaat uit het plannen en begeleiden van een veranderingsproces dat onderwijzend personeel (en.
Informatieavond Start uur Welkom in groep 6.
moderniseren van het curriculum.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
De Mate Anders 1 september 2015 !!.
‘Van mini-PW naar PW en verder’
Informatiebijeenkomst voor ouders St. Catharinaschool Schooljaar
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Basisschool De Driesprong
Het begint bij het jonge kind
Evaluatie pilots (inrichtingsfase)
Van onderwijzen naar leren
IPC Nederland.
Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 De Oranjerie datum onderzoek 12 mei 2015.
Regels kun je omzeilen, principes niet.
Onderwijs op de Masten Van onderwijzen naar leren.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
EXOVA ONDERWIJS OP MAAT VOOR ELKE LEERLING Excellent Onderwijs Voor Allen Excellente Ontwikkeling Voor Allen Onderwijsverandering van binnen uit.
Werken in jaar- en stamgroepen Inhoud Opbrengst driejarige stamgroep Belemmeringen driejarige stamgroep Hoe willen we het wel? Het rooster.
Een doorgaande lijn VVE-PO in de praktijk Hoe wordt er vorm gegeven aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs? Door:
Innovatief onderwijs Basisschool Klinkers Waar leren betekenis krijgt voor kinderen Gastcollege PABO Tilburg 26 maart 2010.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
TALENTENCAMPUS Talentencampus Venlo Presentatie vertegenwoordiging Lecso Frans Vullings.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
Pilot november 2011 Utrecht. GRONINGEN DLL en REFERENTIENIVEAUS.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Parallelsessies 1: Focus op praktijk Overdracht vve - po in de praktijk Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair.
Een doorlopende leerlijn van VVE naar PO Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs vormgegeven? Door:
Informatieavond 7 juni 2016 Agenda voor vanavond: 1.Welkom en toelichting op de avond 2.Visie en aantallen kinderen 3.Kaders vanuit school en overheid.
‘de kracht van 4 scholen’ vitaal en duurzaam onderwijs OUDERAVOND 6 SEPTEMBER 2016 INEKE VAN SIJL.
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Ouderinformatie avond
Ouderavond De Borgh 11 oktober Ouderavond De Borgh 11 oktober 2017.
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Presentatie Rode Bosbes
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Basisschool St. Lambertus September 2018
Samenlevingsschool / KC
Ouderavond voor ouders en verzorgers van de leerlingen van CBS de Tarissing
Transcript van de presentatie:

Onderwijs op de Masten in 2017-2018 Van onderwijzen naar leren

Kernpunten visie De ambitie om voortdurend aan de kwaliteit van het onderwijs aan de kinderen te werken, vanuit een klein maar professioneel team van leerkrachten Een goede voorbereiding op deelnemen aan de samenleving. Daarbij gaat het naast schoolprestaties ook om vaardigheden op het terrein van sociale contacten, samenwerken, zelfstandigheid en omgaan met gevoelens. Vooral het respect voor anderen is belangrijk Ruimte geven aan kinderen voor een zelfstandige ontwikkeling en het aanspreken op verantwoordelijkheden, samen met de ouders Het persoonlijk uitdagen van kinderen, waarbij de kerndoelen de basis voor het onderwijs vormen Een doorlopende leerlijn van de voorschoolse educatie tot en met groep 8 Het voorbereiden van kinderen op de manier van werken en de gevraagde voorkennis in het voortgezet onderwijs Het creëren van een leeromgeving, vaak in samenwerking met de ouders, waarin kinderen zich continu kunnen ontwikkelen Het creëren van mogelijkheden voor kinderen om zich naar gegeven hun eigen, individuele mogelijkheden en ambities zowel groepsoverstijgend als in de breedte te ontwikkelen. Er wordt rekening gehouden met het individuele niveau, tempo en de mogelijkheden van de kinderen Visie Mei 2010

Onderwijs anders Er wordt gewerkt vanuit een ander organisatieprincipe Reguliere klassen worden vervangen door ‘units’ De leerlingen krijgen passend onderwijs aangeboden omdat er meer mensen met verschillende talenten worden ingezet. Dit zijn zowel mensen van binnen (leerkrachten, onderwijsassistenten en specialisten) als van buiten (stagiaires, studenten, senioren, vrijwilligers van verenigingen en freelancers). Dit betekent dat er met meer mensen wordt gewerkt vanuit de ambitie: kwaliteit van het onderwijs omhoog en minder werkdruk De groep leerlingen die een instructie bijwoont is vrijwel altijd kleiner dan bij een traditionele jaargroep Leerkrachten worden ingezet op hun kwaliteiten en werken in teamverband met meerdere mensen die zich met verschillende aspecten van het onderwijs bezighouden Elk kind is gekoppeld aan een vaste mentor op HBO-niveau, die verantwoordelijk is voor het leerproces van zijn/haar kinderen en met zijn/haar groep kinderen de dag ‘opent’ en ‘sluit’ en de communicatie met de ouders verzorgt Er wordt flink ingezet op ict

Structuur Voortgezet onderwijs Groep 4-8 Unit 2 Groep 1-2-3 Unit 1 Doorgaande lijn 10-13 jaar Unitteam bestaat uit: Bovenbouw-coördinator Kindercoach 2 fte OP 1 fte OOP Groep 4-8 Unit 2 Specialisten in de school: Bouwcoördinatoren Onderwijskundig Jonge risico kind zorg jonge kind Kindercoach executieve vaardigheden ICT coach 21st century skills Intern begeleider allround zorgspecialist Directeur allround onderwijskundige Afstemmen Unitteam bestaat uit: Onderbouw-coördinator Specialist jonge risico kind 2 fte OP 1 fte OOP Groep 1-2-3 Unit 1 Doorgaande lijn 0-6 jaar Kanteel: Peuterspeelzaal/ kinderdagverblijf

Formatie 2014-2015 Groep 1-2 Els en Gerrita. Ondersteuning van Ineke en Lucy Groep 3-4 Francien en Brigitte. Ondersteuning van Suzan Groep 5-6 Maaike. Ondersteuning van Suzan Groep 7-8 Emile Ambulante tijd: Margje directie/ co-teacher unit onderwijs ma t/m vrij Gerrita onderbouwcoordinator. Ondersteuning zorgleerlingen woe-vrij Renske interne begeleiding di-do Francien ICT Om de week op dinsdag

Gefaseerde opbouw + - We bouwen de brug terwijl we erop lopen. Neuzen dezelfde kant op Sterke samenwerking team Mogelijkheden in het gebouw Kennis en kunde van teamleden Team staat open voor verandering - Zelfstandigheid en zelfsturing kinderen Groepsdoorbroken instructies en verwerking Bekendheid en betrokkenheid ouders bij slim fit Verbindingen leggen tussen vaardigheden en doelen We bouwen de brug terwijl we erop lopen.

Jaar 1 2014-2015 Samenwerkend leren in de groep en op school (vaardigheden voor samenwerken, rol van de leerkracht, rol van de ouders, klasinrichting, gebruik gangen/ruimtes) Structurele unitmomenten. In de ochtenden groep 3 bij groep 1-2. Groep 4 bij groep 5-6 Gebruik dag- en weektaken Oriëntatie op portfolio en kindgesprekken Thematisch werken volgens de kerndoelen van wereldoriëntatie Oriëntatie op rol ICT in unit onderwijs De start

Jaar 2 2015-2016 Unit 1 (groep 1-2-3) en unit 2 (groep 4-5-6) starten Ontdekken Unit 1 (groep 1-2-3) en unit 2 (groep 4-5-6) starten Portfolio inzetten op didactische individuele doelen Feedback op proces en inhoud zijn vaste onderdelen van de dag Thematisch werken tweede jaar (thema’s en doelen plannen) Inzet ICT en social media

Jaar 3 2016-2017 Oriëntatie op unit 2 (groep 4-5-6) en unit 3 (groep 7-8) samenvoegen Portfolio uitbreiden met sociaal emotionele doelen Borgen thematisch werken Oriëntatie op vakverbindingen instrumentele vaardigheden (begrijpend lezen en reken e.d.) Groeien

Jaar 4 2017-2018 Verbinden Borgen werken met portfolio Verbinden van vakken instrumentele vaardigheden Doorgaande lijn in leren coderen en oplossingsgericht denken (techniek, filosofie e.d.)

Verandering, wat maakt het succes?