De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisschool St. Lambertus September 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisschool St. Lambertus September 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Basisschool St. Lambertus September 2018
Algemene ouderavond Basisschool St. Lambertus September 2018

2 Inhoud Ontwikkelingen op de Lambertusschool Voorstellen MR
Voorstellen OC

3 Combinatiegroepen Waarom? Leerlingaantal Groepssamenstellingen
Toekomst Basisschool St. Lambertus heeft voor de toekomst! Lijn schetsen kindgesprekken en kind-oudergesprekken Iedere leerkracht op eigen wijze vorm aan gegeven Experimentele fase

4 Combinatiegroepen Combinatiegroepen stimuleren de ontwikkeling en het welbevinden van een kind. Het leeftijdsverschil heeft een positieve invloed op de (sociale) ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zelfstandig en geconcentreerd werken. Combinatiegroepen geeft ruimte tot flexibiliteit en maatwerk. Om een combinatiegroep succesvol te laten draaien, is het een voorwaarde dat de organisatie in de klas aangepast wordt.

5 Hoe willen we op basisschool St
Hoe willen we op basisschool St. Lambertus werken in een combinatiegroep? Van een combinatiegroep waarbij de ene groep instructie krijgt en de ander groep zelfstandig werkt Naar: Korte en meerdere instructiemomenten Individueel zelfstandig (ver)werken, maar ook sociaal en interactief leren Behouden van kwaliteit

6 Hoe willen we op basisschool St
Hoe willen we op basisschool St. Lambertus werken in een combinatiegroep? Dit is een proces waar we als school mee aan de slag gaan. We worden hierbij geschoold en gecoacht door een extern bureau. We zullen steeds evalueren en kijken hoe het proces verloopt. En eventueel bijstellen.

7 Hoe willen we dat gaan doen?
We kijken binnen welke vakken we verbindingen kunnen leggen Bijvoorbeeld tijdens geschiedenis kun je ook de begrijpend leesstrategieën toepassen. We verbinden de jaargroepen Bijvoorbeeld tijdens de taalles komt er in blok 1 bij zowel groep 5 als groep 6 het creatief schrijven aan bod. Deze lessen worden aan elkaar gekoppeld. De groep krijgt gezamenlijk instructie en maakt de verwerking op niveau.

8 Hoe maken we dit dan ook nog sociaal en interactief?
We maken gebruik van coöperatieve werkvormen! We hebben 10 werkvormen uitgekozen waar we als school mee aan de slag gaan. Coöperatief leren heet ook wel samenwerkend leren. Bij coöperatief leren gaat het om de samenwerking tussen leerlingen. Dit wordt gestimuleerd door coöperatieve werkvormen, waarbij kinderen in heterogene tweetallen of groepjes werken.

9 Nu even oefenen! Coöperatieve werkvorm: Wandel en wissel uit

10 Vragen

11 Even voorstellen…… MR OC

12 Op naar een mooi schooljaar!
Dit is het einde van de algemene bijeenkomst. U kunt nu naar de groep gaan waarvoor u zich heeft opgegeven.


Download ppt "Basisschool St. Lambertus September 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google