De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
Advertisements

Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
HOGESCHOLEN IN DIALOOG Dag van de kennisuitwisseling 19 januari 2010
De eerste vijf maanden Henk Nies, Vilans, 1 maart 2010, Utrecht.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
netwerk organisatiebeheersing
Van visie naar actie.
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Visie Mensontwikkeling WSD
OR-platform 15 november.
Organisatiediagnose verlamming vermijden en verantwoordelijkheid bevorderen.
WERKPLAATS KANSRIJK PLATTELAND SAMEN AAN HET WERK VOOR EEN DUURZAAM EN KANSRIJK PLATTELAND.
Co-creatie in netwerken Thijs Habets Albert Kampermann.
Hoofdstuk 1 Inleiding op gedrag in organisaties
Naar een zelfstandige positie van de medezeggenschap op de Hogescholen Rienk Goodijk, 10 nov Hoogleraar TiasNimbas UvT Senior-consultant GITP.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Sessie: realiseren van doelwaarden 25 november 2013.
STEDELIJK GEZONDHEIDSZORG CONCEPT een zoektocht naar sterke kanten gemeenten tav zorg voor gezondheid resultaat zoektocht als vertrekpunt.
Jongeren Preventie Team
1 Samenwerking in de keten Toegevoegde waarde of illusie ?
Eigenaarschap en Borging Doorbraakproject Professionalisering
Deep Dive ABP Door: Leo Lenssen. ABP: Wat te doen? Het ABP als maatschappelijke projectontwikkelaar? Het ABP als maatschappelijke projectontwikkelaar?
Duurzame innovatie leiderschap en maatschappelijke legitimatie Inleiding door Leo Lenssen Boardroom 21 januari 2010.
Samen werken aan een gezonde regio!
iipoverheid Terugkoppeling 0-meting IiP
Slagkracht met kwaliteit
Samen aan de slag voor het versterken van ons bibliotheeknetwerk 3 oktober 2006 Holstohus, Olst.
Introductie film Korte uitleg Medewerker uit SW aan het woord
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Etnisch profileren: van welles/nietes naar professionele ontwikkeling
1 Stand van zaken. Werkgeversaanpak 2 Vanuit 1 loket: Ontzorgen en kwalitatieve dienstverlening aanbieden op diverse gebieden vanuit het concern. Dienstverlening.
Professie & Hoger Onderwijs 2013 Centraal staat het verder ontwikkelen en uitdragen van projectmanagement als vak Dit doen we door: het stimuleren van.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Den Haag, 24 september 2011 Nederland - Suriname.
H2 Organisatiestructuur
Duurzame ontwikkeling & kwaliteitszorg binnen de HAN
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2011/2012 Opdracht 3.
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3.
Donderdag 3 december Opening Waar staat Veluwe Portaal nu? Kans in de regio HR voorbeelden HR ontwikkelingen Dienstverlening Veluwe Portaal 2016.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
KNP Factsheets Inrichtingsplan Oost Brabant
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
KOERS voor Delft presentatie aan commissie Middelen en Economie 23 juni 2011.
Sociale Agenda. 3 Verkenners in opdracht van GS:  Januari 2015  Tussenrapportage  Maart 2015  Eindrapportage:  We zijn ongezonder  We hebben een.
Welkom! NVMW, BVjong, MOgroep, Vereniging Hogescholen, Mbo-Raad, ABVAKABO/FNV, CNV Publieke Zaak. Ondersteuning door Movisie Vakmanschap.
Doelen Inspanningen Netwerk
ZHZ 30 november Context Maatschappelijke ontwikkelingen + Landelijk beleid + Kwaliteitseisen + Regionale context = Visie Invoering en.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Decentralisaties Werk, Wmo en Jeugd - Gevolgen situatie in Den Haag - Beleidskader Sociale Agenda ABR.
Hoofdstuk 1 Inleiding op gedrag in organisaties
De praktijkgerichte leer- en ontwikkelgemeenschap voor het
Het Vernieuwde Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg
Duurzame inzetbaarheid van de professional
23 maart 2017 profilering.
Sociaal digitaal Visie op de digitalisering in het
SMART CITY DORDRECHT Ruimte voor innovatie.
Jeugdgezondheidszorg 0-19
A+O project Co-creatie in de praktijk
Samen werken aan leefbaarheid
Rotterdam: Van werkstad naar netwerkstad
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
Stel dat de (onderwijs) wereld gaat veranderen
De collectieve ambitie
“Omgeving in beweging”
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
STRATEGIE MANAGEMENT STRUCTUUR CULTUUR PROCESSEN MEDEWERKERS
Wij zijn ‘One PPG’ Ons doel We protect and beautify the world
Toezicht op Goed Bestuur bij IGJ Toezichtfestival maart 2019
Transcript van de presentatie:

De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken People Strategy De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken

Het kompas: Waarom bestaan wij? HRM levert door haar ondersteuning een aantoonbare toegevoegde waarde aan de realisering van de politieresultaten. Als businesspartner is HRM verantwoordelijk voor de HRM beleidsvorming en –dienstverlening die het korps in staat stelt om te beschikken over voor de taakstelling gekwalificeerd, weerbaar en gemotiveerd, veilig en gezond personeel in de juiste aantallen. 2 2

Het strategisch denkraam Domein van de lijn Domein van HRM Politie- opgaven Vraagstukken mens, werk & organisatie HRM- opgaven HRM- activiteiten Wat zijn de grote opgaven voor de HRM-functie? Scope 3 jaar Wat heeft de HRM-functie te doen om de HRM-opgaven te realiseren? Scope 0,5-1 jaar Wat zijn de strategische opgaven (missie/ visie/ strategie) van de politie? Scope 5-10 jr Wat moet opgelost/versterkt worden in het domein van mens, werk en organisatie om de strategische bedrijfsopgaven te realiseren? Scope 5-10 jr People strategy Strategische beleidsagenda HRM 3

De PEST-analyse, het politiewerk wordt …. Technischer virtueler complexer Meer informatiegestuurd Veeleisender Internationaler TRANSPARANTER Meer netwerkend Zichtbaarder 4

En dus…. Hebben we politieopgaven: Die leiden tot… Werken aan een eigentijdse relatie met de burger Netwerkpartner zijn Internationaler worden Technologie en innovatie stimuleren Persoonsgerichte aanpak bevorderen Omgaan met de verharding in de maatschappij Omgaan met de zichtbaarheid van de politie in de horizontale samenleving Bouwen van en functioneren als één korps Die leiden tot…

….vraagstukken op het gebied van mens, werk en organisatie Namelijk: Meer gedifferentieerd opleiden (hoger gemiddeld opleidingsniveau) Versterken diepe expertisegebieden en breed vakmanschap Fitter, gezonder en veerkrachtiger worden Naar een open, delende en diverse cultuur Leidinggeven vanuit het principe van professionele ruimte Werken aan gelijkwaardige arbeidsrelaties Verbeteren van de beweeglijkheid van de organisatie Bouwen van een (goedkoper) concern dat lokaal verankerd is Professionaliseren van de relatie tussen Operatie en Bedrijfsvoering.

Van strategie naar realisatie, de verandering via twee lijnen People Strategy Per eenheid aansluiten bij lopende initiatieven op het gebied van cultuur- en gedragsverandering. Via de strategische beleidsagenda HRM worden de zichtlijnen uit de People Strategy geconcretiseerd naar HRM-opgaven en -activiteiten. Beleidsvoorstellen worden ingebracht, getoetst en vervolgens geïmplementeerd via de reguliere lijn.

Het kompas voor de People Strategy Deel je deze koers/ambitie? Wat is er al wat deze koers ondersteunt? (lopende initiatieven, projecten, keuzes) Wat moet er extra worden gedaan/waar moeten we op investeren? Welke belemmeringen zijn er en hoe kunnen we die wegnemen? 8

Het lukt alleen als we het SAMEN doen

Alle documentatie van de Diversiteitsdag: www.politieacademie.nl/lecd