SKIMDOC Week 7. Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Open-up / over de streep
Het tweede werkstuk.
Uitslag enquête over online pesten
Het formuleren van hoofd- en deelvragen
Mijn gegevens op het web!?
Presentaties •Leerjaar 1 Informatiekunde - Presentaties maken.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
1 WSNS Studiedag 3 oktober 2006 “Juf, gaan we die weer doen? Die is leuk!”
Profielwerkstuk.
Kweekverslag van de sitta europaea
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!.
Profielwerkstuk maken
Project SOCIALE MEDIA Samen uitzoeken op welke wijze de sociale media werkt, geregeld is, wordt gebruikt…..
Wat maakt het leven zinvol?
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Onderwerp Vraagstelling Theorie Methodiek verslaglegging
trendwatching Les 4: Kijken en zien
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
SKIMDOC Week 9.
SKIMDOC Week 8.
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Ontwikkelingsgericht Competentie Onderzoek
Ontwerpprojecten Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis.
Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis
WELKOM OP TOV!.
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
…… kennisterrein ….. ……naam en functie ……. …… naam bedrijf …….
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Academische vaardigheden - C1.5
Schrijven met een strategie
“Wat staat in de dikke van Dalen”
ANW Module 2 bakkengellam.wordpress.com. Groep Dimfy Lambriex, Emma Bakker, Isa Engelen Thema Leven Hoofdvraag Is het terecht mensen te straffen voor.
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
Ken je kracht…Deel je kracht…
LES 3 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
Werkhoudingsproblemen bij hoogbegaafde kinderen
Visie & Strategie.
Godsdienst. Ben jij een christen? Wat is een christen?
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Ruimte voor de Rivier Hoofd en deelvragen.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
PSO. Praktisch school onderzoek.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Opvoeding en pedagogiek Bijeenkomst 1 Pascal van Schajik
Solliciteren: wat wil ik?
Lezen: doe het goed voor
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Onderzoek I Bijeenkomst 3
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Welkom ik maak me sterk.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
Bijeenkomst September 2015
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Wetenschap & Technologie en zaakvakonderwijs [naam trainer]
CONTEXT VAN EEN PROJECT Waarom en waarvoor doen we het?
Coachtraining DOEN?! DAG 2
Transcript van de presentatie:

SKIMDOC Week 7

Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?

Tot dusver.. “Leuk”

Tot dusver Consuela “Ik heb anders leren kijken naar films maar ook naar documentaires, aangaande camera- en interviewtechnieken…” Jochem “…heb ik een beter inzicht gekregen in open en gesloten materiaal en de regeltjes die hieraan vastzitten” Violette “Ik had niet verwacht dat er zo diep werd ingegaan op bijvoorbeeld onderzoek….”

Wat hoop ik te leren de komende weken Onderzoek, storytelling, Praktijkervaring, editing, interviewskills, scenarioschrijven, hardware Nadine “Ik wil graag gaan kijken naar vernieuwende manieren om een documentaire vorm te geven.” E E

Uitdagingen Interviewtechnieken, technologie, storytelling, planning, deadlines, bronnen vinden, Marleen “…allemaal op één lijn te komen en een rode draad te maken in de film zal nog moeilijk worden.” Naomy “…niet teveel werk op mijn vork nemen wat ik vaak doe bij projecten” Laurence “Voornamelijk bezig blijven. Persoonlijk ben ik iemand waarbij de motivatie snel wegvalt als ik ergens maar één keer in de week mee bezig ben.”

Komende weken Onderzoek en storytelling, scenarioschrijven (+3wkn) Praktijkervaring, interviewskills, hardware, editing (+5 wkn) Deadline film misschien 1 wk eerder ivm beschikbaarheid filmzaal (31 Mei)

De Trailers

Vandaag Onderzoeksopzet Onderzoeksvraag – Deelvragen – Scope en kaders

Op zoek naar ‘de waarheid’ Wat is een goede onderzoeksvraag? – Het zijn SMART geformuleerde vragen waarmee je op zoek gaat naar een antwoord. Concrete uitwerkingen – De vragen zijn concrete uitwerkingen van het centrale thema. Ze passen binnen de centrale vraagstelling. Kernachtig en scherpe verwoording Een onderzoeksvraag is de kernachtige en scherpe verwoording van een kennisbehoefte. De onderzoeksvraag geeft aan welke kennis men belangrijk vindt om bepaalde stappen in het handelingsproces meer verantwoord te kunnen zetten. Neutraal geformuleerd – Onderzoeksvragen dienen neutraal geformuleerd te zijn en geen verhulde suggesties te bevatten. Onderzoekbaar Een onderzoeksvraag is onderzoekbaar. Zijn ze helder, scherp en neutraal geformuleerd? Waarneembare gegevens De onderzoekvragen dienen via waarneembare gegevens beantwoord te kunnen worden. Deelvragen – Deelvragen zorgen er voor dat de onderzoeksvragen makkelijker onderzoekbaar zijn. Ga na of de deelvragen een goede uitwerking van de onderzoeksvragen zijn.

3 soorten onderzoeksvragen 1.Beschrijven vragen (hoe, wat, wanneer, waar, hoeveel, hoe vaak is iets) 2.Explorerende vragen (waarom gebeurt iets, wat kan met een bepaald verschijnsel te maken hebben, is er een verband) 3.Toetsende vragen/hypothese (is het omdat... ? Leidt x tot y?) Drie voorbeelden: 1.Beschrijvende vraag: hoeveel kinderen op een school hebben een leesachterstand? Hoe groot is de leesachterstand? Van welke aard zijn de problemen met lezen? wat wordt er op dit moment gedaan met kinderen met een leesachterstand? 2.Explorerende vraag: Houdt die leesachterstand verband met intelligentietekorten? Of met het karakter van het gegeven onderwijs? Of met de vaardigheden van de leerkracht? Of misschien met te weinig ouderlijke stimulans? 3.Toetsende vraag/hypothese: Als we meer aandacht besteden aan het vroegtijdig signaleren en remediëren van leesachterstanden (groep 3 en 4), ontstaan er dan minder leesachterstanden in groep 4 en 5?

Het Schoolplein 4 hekken Sociale Kracht Interactieve Media Intellectueel Eigendom Culturele ontwikkeling (of creatie) Wat gebeurt er rondom jouw thema binnen deze context? Stel vragen. 10 Minuten, minimaal 5 vragen per persoon!

Onderzoeksblog Maak een blog (op blogs.dmci.hva.nl of wordpress.com) om al je bronnen op te verzamelen de komende 2 weken, PressThis Verzamel (met je team) in 2 weken ongeveer 100 bronnen die mischien een stukje van het antwoord op je vragen bevat Zoek zoveel mogelijk verschillende soorten bronnen

Tijd Over? in_on_sliced_bread.html in_on_sliced_bread.html