MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Medezeggenschapsraad
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
De rol van de medezeggenschap CNV Onderwijs Academie
Bezuinigen Het houdt niet op! Programma •Stand van zaken algemeen en in jullie bibliotheken •Consequenties voor de toekomst •Bevoegdheden en mogelijkheden.
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
Jaarplan MR ONS schooljaar Jaarplan MR ONS
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
?.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Overwegingen Verzoek ouders: initiatief houden Demografische ontwikkelingen: kansen Schaalgrootte: onderwijsniveau Bijdrage: woon- en leefklimaat.
Informatieavond 26 Augustus 2013
MR ‘t Möllenveld.
Vergelijk 2008 en 2010 MR vragen. wn 9% wn 0% wn 26% wn 4%
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Rol medezeggenschapsraad en activiteitencommissie; voor onze kinderen
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
De beperkingen van ‘macht’ Leiding geven en medezeggenschap.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Jaarplan MR ONS schooljaar
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1. Jaarverslag MR schooljaar Wat wilt u lezen? 2 Samenstelling MR Bijeenkomsten MR Relatie MR met MT/directeur.
Jaarplan MR ONS schooljaar
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Prot. Chr. Basisschool “De Rietlanden”
Beantwoord kort de volgende vragen:
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Transcript van de presentatie:

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven aan het beleid op de basisschool RKBS De Palster en bijdragen aan de uitvoering van dat beleid. Dat doen we door: -De (beleids-)voorstellen van het bestuur/directie te beoordelen en gebruik te maken van het advies-, instemmings-, informatie- en initiatiefrecht. -Communiceren met onze achterbannen over belangrijke ontwikkelingen die het onderwijs op De Palster beïnvloeden. Centraal staat daarbij hoe we kunnen helpen de kinderen zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen en een fijne basisschooltijd te bezorgen.

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wat willen we? Onze uitgangspunten zijn: -We willen als Medezeggenschapsraad namens ouders en personeel de medezeggenschap binnen de basisschool De Palster invullen. -We willen niet alleen beleidsvoorstellen van het bestuur/directie beoordelen, maar daarnaast indien nodig, zelf met ideeën komen en gevraagd dan wel ongevraagd advies geven. -We willen in nauw contact staan met ouders en leerkrachten en open staan voor hun vragen, opmerkingen en reacties. - We willen, als vertegenwoordigers van ouders en leerkrachten, invloed uitoefenen op het beleid van de school.

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Hoe doen we dat! Als MR willen we een actieve rol spelen in de besluitvorming: - Dat betekent dat we gebruik maken van de adviserende rol die de MR heeft richting directie. - We willen door directie en bestuur vooraf op de hoogte worden gebracht van zaken die spelen, zodat we gelegenheid krijgen om onze mening te vormen over zaken die gevolgen voor de Palster hebben. - We willen actief signalen afgeven aan directie en bestuur over zaken die De Palster ten goede komen en na overleg bepaalde zaken verder uitwerken. - Naast het beoordelen van de jaarlijks verplichte zaken wil de MR op het gebied van de communicatie initiatieven ondernemen. o.a. door in de nieuwsbrief verslag te doen van de overleggen, en de standpunten en adviezen van de MR met ouders en leerkrachten te bespreken.

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wat zijn onze bevoegdheden ? BeschrijvingBevoegdheid Onderwijskundig Schoolplan MR instemmingsrecht Schooljaarplan/begroting MRMR adviesrecht SchoolgidsMR oudergeleding instemmingsrecht ZorgplanMR instemmingsrecht Personeel en Formatie SchoolformatieplanMR personeelsgeleding instemmingsrecht ScholingsplanMR personeelsgeleding instemmingsrecht TaakverdelingMR personeelsgeleding instemmingsrecht WerktijdenregelingMR personeelsgeleding instemmingsrecht

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wat zijn onze bevoegdheden ? (vervolg 1) BeschrijvingBevoegdheid Materiële zaken OnderhoudsplanMR adviesrecht Arbo- beleid Veiligheid & gezondheidMR instemmingsrecht Financiën SchoolbegrotingMR adviesrecht SponsoringMR instemmingsrecht

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wat zijn onze bevoegdheden ? (vervolg 2) BeschrijvingBevoegdheid Management MR activiteitenplanMR instemmingsrecht MR jaarverslagMR instemmingsrecht MR reglementMR instemmingsrecht MR StatuutMR instemmingsrecht Huishoudelijk ReglementMR instemmingsrecht Overige zaken OnderwijstijdMR oudergeleding instemmingsrecht VakantieregelingMR adviesrecht Buitenschoolse opvangMR oudergeleding instemmingsrecht

MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wat is de GMR ? Binnen het schoolbestuur van de St. R.K. Primair Onderwijs Culemborg is de medezeggenschap geregeld op twee niveaus: Het overleg van de medezeggenschapsraad (MR) met de directeur van De Palster over de zogenaamde schoolse zaken zoals schoolplan, veiligheid en activiteiten. Het overleg van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) met het schoolbestuur van de stichting over schooloverstijgende zaken. In dit overleg worden meestal beleidszaken zoals bestuursformatieplan en personeelsbeleid besproken. In de GMR zijn de scholen van de stichting rechtstreeks via een MR-lid vertegenwoordigd.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kunt u ons altijd aanspreken op het schoolplein maar u kunt ook een sturen naar of gebruik maken van de Informatie over de MR kunt u ook vinden op de website van De Palster MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Wie zijn we? Oudergeleding Personeelsgeleding Wendy LambooAnneke BeuckensAstrid Hoevenaars Ronald AdvokaatEmiel ElferinkJose ‘t Lam Cornelissen