Van probleem naar programma

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Economie in de bovenbouw
Advertisements

Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
PSD Basisstructuren programmeren.
PSD Basisstructuren programmeren.
Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
INTERACTION DESIGN Week 3.
Public Design. Museumplein, 8 november In de nacht van 7 op 8 november is door een nog onbekend iemand het museumplein onder handen genomen. Het lijkt.
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Respectvolle bejegening
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie Probleemstelling Netwerken
Presentatie introductie BGL
Profielwerkstuk maken
GOD.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Wat bestuderen de natuurwetenschappen?
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
Paragraaf 2.2 Een nieuwe manier van leven
Heilige Geest Hij is Degene die ervoor zorgde dat taalbarrières tijdens het Pinksterfeest werden opgeheven. Iedereen verstond elkaar. Maar wie is Hij en.
Godsdienst.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
1 Bedrijven zouden geen gegevensbanken mogen aanleggen.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Programma Stappenplan ZMO Individueel Zorgplan. In tien stappen naar een strategie voor zelfmanagementondersteuning Jeanny Engels 6 juni 2010.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Natuurkunde Proeven doen 2.1 en 2.2

Powerpoint Presentatie Wielen Rijgen.
onze roeping als gemeente
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Programma Structuur Diagrammen (PSD’s)
“De theorie van het inventief oplossen van problemen”
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Onderzoek doen een methodische aanpak
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
De appel valt niet ver van de boom.
Docent: Ans Sarianamual - oktober 2014
Ben jij wel eens verwonderd?
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
Kaarten op tafel.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
Programmeren Spreekbeurt Joris.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Plan voor uitvoering. Gebruik je boek Begin bij 8.4 de innovatiecyclus Stap 1 is eigenlijk het onderzoek wat je al gedaan hebt Je begint je ontwerp met.
Cultuur Quiz Atlas College Wat is nou iets dat jullie best nog wel eens zouden kunnen leren? Het woord perfectie hebben wij uitgevonden! A Anders,
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Welkom! maandag 16 November 2015 Les B-2.
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
15 september 2014 Help, ik heb geen e-depot Workshopleider: Jeroen Jonkers Begeleiding: Margriet van Gorsel.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Programmastructuurdiagrammen (PSD)
Software Development fundamentals
Transcript van de presentatie:

Van probleem naar programma Door Tolunay Sancak en Faruk Koca

Inhoud Wat is een PSD? Hoe werkt een PSD? Wat is de bijdrage van het PSD aan onze samenleving? Wie heeft het PSD uitgevonden en wat voor bijdrage was dit aan onze samenleving?

Wat is een PSD? ■ Een Programma-Structuur Diagram is een schematechniek ter voorbereiding op het programmeren van software. Hierbij maak je voor het programmeren van een programma een diagram, dat bestaat uit rechthoeken, driehoeken en tekst. Voordat je zo’n diagram kan maken, moet je gebruik maken van een algoritme ( een stappenplan ), de stappen in zo’n algortime zijn als volgt:

Toelichting van het PSD ■ Bij een programma-structuur diagram gaat het erom een probleem op te kunnen lossen. Je hebt een probleem, en wilt dit probleem d.m.v. een stappenplan behandelen. Dit stappenplan wordt in een programma-structuur diagram verwerkt. In zo’n diagram is het overzichtelijker welke stap je bij welke omstandigheden moet gebruiken. Het volgende voorbeeld van een PSD kan bijvoorbeeld voor iemand die in een bank werkt gelden.

De bijdrage van het PSD ■Tijdens het maken of uitvoeren van iets heb je verschillende mogelijkheden om dit te doen. Als men voor iemand een stappenplan maakt, moet deze helder en duidelijk zijn. Een verkeerde stappenplan kan er toe leiden dat de persoon, die de handeling uitvoert, de wijze van aanpak niet goed doet. Als men een Programma-Structuur Diagram maakt, kan je bij elke fase een goede beslissing nemen. We kunnen het als een handleiding voor de productieweg van een product of handeling beschouwen. Nauwkeurigheid is een belangrijke voorwaarde. Vanuit zo’n diagram kan men naar een programma toe werken, door gebruik te maken van een programmeertaal zoals Visual Basic of Java.

Ben Shneiderman ■ Om van een probleem tot een programma te gaan heb je een oplossing nodig. De uitvinding van Ben Shneiderman en Isaac Nassi, namelijk het Programma- Structuur diagram (PSD). Ben shneiderman studeerde af op wiskundig en natuurkundig gebied. In zijn verdere leven ging hij zich bemoeien met programmeertalen en structuurdiagrammen. Hij vond dat een flowchart (stroomdiagram) niet goed was om ervoor te dienen dat hieruit computerprogramma’s werden gemaakt. Hij ontdekte het Programma Structuur Diagram, die volgens hem beter was om een hulpmiddel te zijn voor een computerprogramma. Dit allemaal is natuurlijk voor het proces ‘Van probleem naar programma’ een goede bijdrage, want het was dé ideale manier om van probleem naar programma te gaan.

Dit was onze presentatie wat betreft ‘van probleem naar programma’ Dit was onze presentatie wat betreft ‘van probleem naar programma’. Naast deze presentatie gaan we ons ook bezighouden met een programmeertaal, waarbij we uiteindelijk een eigen programma opstarten. Gemaakt door: Tolunay Sancak en Faruk Koca