Preek Rechters 3: Otniël

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Als vreemdeling op weg naar Huis
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
De gevolgen van de zonde
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gods verborgen glans.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Israël en de vijanden Richteren 6:1-10.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Bestemming God eren ….
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Macht en recht tussenperiode.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De bloedbruidegom Exodus 4.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
BE3GER EN 8TERBAKS.
Welkom op TOV!.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
VREDE.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
We see things and persons as we are, not as they are
Preek Jesaja 42: 1-9.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Niets zonder Gods zegen
De gezouten waarheid.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Welkom in de samenkomst
Zingen Vers 1 God is een toevlucht en een sterkte,
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Transcript van de presentatie:

Preek Rechters 3: 7-11 - Otniël

Je wilt graag ongestoord leven Ieder mens verlangt naar zekerheid en geluk AP Photo/Associated Press

Je wilt graag ongestoord leven Ieder mens verlangt naar zekerheid en geluk

Je wilt graag ongestoord leven ‘Wanneer u de HEER verlaat en andere goden gaat dienen, zal hij zich tegen u keren. (…) Doe dan die vreemde goden weg en richt u volledig op de HEER, de God van Israël.’ En het volk beloofde: ‘We zullen de HEER, onze God, dienen en gehoorzamen.’ - Joz. 24: 20a, 24 Toen (…) kwam er een volgende generatie, die niet vertrouwd was met de HEER en wat hij voor Israël had gedaan. - Recht. 2: 10

Je wilt graag ongestoord leven Tastbare goden: Baäl, Asjera, Astarte Liever praktisch dan principieel Zekerheid en geluk in iets zichtbaars!

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd Iedereen deed wat in zijn eigen ogen goed was. ‘In eigen ogen’ is niet ‘in Gods ogen’ Dat gaat niet over ‘de wereld’, maar over gelovigen

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd Na rust keert men God de rug toe God levert hen uit aan vijanden Israël zucht en roept om hulp God roept een rechter/ verlosser Periode van rust

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd Hoe vaak kwam het niet voor dat slechts een van u wel duizend man achtervolgde? Dat kwam doordat het de HEER was, uw God, die voor u streed, zoals hij had beloofd. - Joz. 23: 10

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd Na rust keert men God de rug toe God levert hen uit aan vijanden Israël zucht en roept om hulp God roept een rechter/ verlosser Periode van rust Na rust keert men God de rug toe God levert hen uit aan vijanden Israël zucht en roept om hulp God roept een rechter/ verlosser Periode van rust

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd Na rust keer je God de rug toe Iets schudt je wakker Je beseft dat God ver weg is Je keert je weer tot God Periode van rust: dichtbij God

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig Otniël Hij verovert de stad én Achsa Achsa is een sterke vrouw Zoekt een zekere toekomst voor haar gezin

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig Otniël is anders dan veel Israëlieten Maar toen de Israëlieten eenmaal tussen de volken van Kanaän woonden (…) namen ze hun dochters tot vrouw en gaven ze hun eigen dochters aan de zonen van die volken, en dienden hun goden. - Recht. 3: 5-6 Vermeng u niet met die vreemde volken… - Joz. 23: 7a Otniël luistert naar de HEER!

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig Men deed wat slecht is in de ogen van de HEER God levert hen uit aan Kusan - Risataïm Israël roept de HEER te hulp God roept Otniël Periode van rust

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig Gedreven door de geest van de HEER trad hij op als rechter over Israël. - Recht 3: 10 Hij verslaat de koning van het ‘dubbele kwaad’ Een leider vol van de Geest!

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig en de Geest van Christus die je vormt Otniël / Jezus Vol van de Geest Een schone lei / voorbeeld Verslaat de koning van het kwaad Brengt rust, zekerheid, geluk Verschil: Jezus is gestorven voor de zonde Hij heeft de koning van het kwaad voor altijd overwonnen

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig en de Geest van Christus die je vormt Ondanks zonde mag ik Gods kind zijn Hij levert mij niet uit aan de koning van het kwaad, de duivel Jezus heeft alle straf gedragen, ook van mij

Je wilt graag ongestoord leven maar daarin word je steeds belemmerd want je hebt verlossing nodig en de Geest van Christus die je vormt God ziet zonde niet door de vingers Breek met de afgoden in je leven! De Geest wil je bezielen De Geest verandert je hart -> lijk op Jezus!