Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 februari 2014 “U moet beseffen dat het de Heer, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven,
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
God en ons.
Zegen & vloek deel II.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst 1 1.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 juli 2014 “Genadig is de Heer: wij zijn nog in leven! Zijn ontferming kent geen grenzen. Elke morgen schenkt.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Samen één: alle puzzelstukjes op hun plek
Lofprijzing en aanbidding -stilte- Zingen:Gezang 158 Votum en Zegengroet Zingen:Psalm 43: 3, 4 We lezen: Matteüs 25: 14 – 30 De preek gaat over: Matteüs.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Gave talenten.
De kerk – een goed idee? 1.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Goed gedaan! Matteus
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.
Les 18 De Geest geeft Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde Geest het overdragen van kennis; de een ontvangt van de Geest een groot geloof, de ander de gave om te genezen. En weer anderen de kracht om wonderen te verrichten, om te profeteren, om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is, om in klanktaal te spreken of om uit te leggen wat daar de betekenis van is. Al deze gaven worden geschonken door een en dezelfde Geest, die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hij wil” (1 Kor. 12:8- 11).

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 9 augustus 2014 “Of het zal zijn als met een man die op reis ging, zijn dienaren bij zich riep en het geld dat hij bezat aan hen in beheer gaf. Aan de een gaf hij vijf talent, aan een ander twee, en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. Toen vertrok hij” (Mat. 25:14-15). God schenkt gaven en talenten in een mate die wij aankunnen. Gebruik ze goed. Laten we geven tot zijn eer.

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 16 augustus 2014 “Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten” (2 Kor. 9:6). Hoe meer we in ons geloof investeren, hoe meer wij ervoor terug ontvangen. Gods genade zal overvloedig zijn voor ieder die zijn/haar talenten ten volle benut. Mogen onze gaven van vandaag ook vermenigvuldigd worden.

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 23 augustus 2014 “Pas als het goede nieuws over het koninkrijk in de hele wereld wordt verkondigd als getuigenis voor alle volken, zal het einde komen” (Mat. 24:14). Het werk van God zal gedaan worden. Laten we elkaar blijven stimuleren om onder leiding van Gods Geest energiek zijn liefde uit te dragen aan de wereld. Uw gaven en tienden zijn daarbij onmisbaar.

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 30 augustus 2014 “Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer” (Rom. 6:23). God heeft alles gegeven om ons te redden. Wat hebben wij hem te bieden? Laten we ons uiterste best doen zijn liefde en nabijheid verder te communiceren.