Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rentetoelage Hinder Openbare Werken Agentschap Ondernemen.
Advertisements

14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
VOORSTEL TOT HERVORMING VAN DE ORDE DER GENEESHEREN Walter Michielsen Ondervoorzitter Nationale Raad.
De onderneming als boekhoudkundige entiteit
De nieuwe loopbanen Implementatie bij de FOD Financiën en de Administratie der pensioenen Niveau A Sectorcomité II - Financiën 14 februari 2005.
Universiteit Antwerpen Karel de Grote-Hogeschool
Boekhouding.
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 21maart 2013
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
KMO’s en zelfstandigen in het hart van de relancestrategie: concrete voortuitgang Sabine Laruelle, Minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw.
22 april 2009 Cijferboeken Cultuur, Jeugd en Sport Opmaak cijferboeken en website.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
BOVO procedure
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Boek II: ambtenarenrecht
Energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen Vlaams Energieagentschap.
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
1 WIJZIGINGEN UNIEK VERSLAG. 2 Agenda Verbeteringen Veranderingen formulieren Praktische herinneringen Nieuwe formulieren Sociale en culturele participatie.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Workshop programmaties. Procedure programmaties Omzendbrief SO 61: Programmatie, omvorming, overheveling en afbouw in het voltijds secundair onderwijs.
Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Presentatie VSC,De toekomst van de technische arbeidsmarkt IV, Dossier Duyvis, 19 maart 2013 p. 01/12 Dossier Duyvis Best practice.
Inkomen les 20 Begrippen & opgave 100 t/m Begrippen Collectieve lasten Geheel van belastingen en sociale premies.
User management voor ondernemingen en organisaties
2009 Tevredenheidsenquête Resultaten Opleidingsinstellingen.
Presentatie resultaten handelspandenbeleid Turnhout Mechelen 22 november 2007 Suzy Maes, schepen lokale economie.
Vergelijkend overzicht CVBA/BVBA/NV
Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in.
De nieuwe regels van de onafhankelijkheid van de commissaris
Inleiding tot de multifunctionele aangifte
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Verzekering gewaarborgd wonen Besluit van de Vlaamse regering vanaf Toelichting – 15 mei 2014 – Dirk Pairoux.
Wachtdienstregeling.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
10u55-11u20Ondersteunende maatregelen in de huisartsgeneeskunde: Impulseo I, II, III Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat 11u20-11u45Referentiebedragen.
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
Voorstellen tot aanpassing van het sociale statuut voor haio’s Guy Gielis 15/03/2008 Interuniversitair Centrum voor HuisartsenOpleiding vzw.
Beroepsgeheim van de tandarts
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Algemene Ondernemersvaardigheden
Algemene Ondernemersvaardigheden
Kernactiviteiten : Kredieten Dienstverleningsactiviteiten Operationeel beheerder voor het Kenniscentrum voor Financiering van KMO (KeFiK VZW) Participatiefonds.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
Participatiefonds openbare federale kredietinstelling sinds 1984 autonoom (financiële parastatale) productie ondernemers geholpen bij start, groei.
Financiering en inkoop H5 Exploitatiebegroting Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
E-invoicing – Juridische spelregels Korneel Decroix/Wouter Claes Advocaten Algemene titel/welkomslide.
“ met Demotte aan tafel ” ?! JP Matthijs Rita Cuypers.
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 4 juni 2013.
Nieuwe regelgeving inzake de (electronische) meldingsplicht van werken Patrick Princen RSZ/0NSS.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Return to work – Medische overmacht
Return To Work Procedure en regelgeving voor de re-integratie van langdurig zieke werknemers Marie-Elise Van Bellingen Nadine Gilis FOD Werkgelegenheid,
PRESENTATIE DWSE EN AGO
Mediprima en Dringende Medische Hulp
IMPULSEO Rita Cuypers 1 februari 2018 ASGB Algemeen Syndikaat van
Transcript van de presentatie:

Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat

2 2

UEMO recommendations (06/032) : “In view of the current GP workforce crisis and as a result of its deliberations, UEMO, the European Union of General Practitioners, believes that, first of all, General Practice is in need of a qualitative added value that corresponds to the increasingly important role of general practice/family medicine in modern health-care systems. Additionally an improvement of the GP working conditions is indispensable to tackle the problem of shortage” 3 3

maanden gratis begeleiding

ProductIV/06I/07II/07III/07IV/07I/08II/08TOTAAL Premie Lening Impulsfonds Lening Participatie- fonds TOTAAL

Tenlasteneming van een deel van de loonkosten van de werknemer die de huisartsen bijstaat in het onthaal en praktijkbeheer (BS 03/09/2008) 6 6

De helft van de werkelijke globale loonkost met een maximum van:  € ◦ Samenwerkingsakkoord met minstens 3 erkende huisartsen ◦ Ten minste 1000 GMD’s ◦ Tewerkstelling van minstens een voltijds equivalent (min. 38u/week)  € ◦ Samenwerkingsakkoord met minstens 2 erkende huisartsen ◦ Ten minste 500 GMD’s ◦ Tewerkstelling van minstens de helft van een voltijds equivalent (min. 19u/week) 7

a. Minimum 2 erkende huisartsen (MB ) b. Schiftelijk samenwerkingsakkoord c. Arbeidsovereenkomst d. Verplicht gebruik van EMDMI en beheer van GMD 8 8

 Ofwel op dezelfde installatieplaats  Ofwel op verschillende installatieplaatsen ◦ in dezelfde huisartsenzone; ◦ of in twee aan elkaar grenzende huisartsenzones 9 99

Minstens opname van volgende clausules:  Wijze waarop het bedrag van de tussenkomst wordt verdeeld  Modaliteiten voor intern overleg tussen alle deelnemende huisartsen  Modaliteiten voor het raadplegen van de medische dossiers, in het bijzonder de GMD’s  Beslissingsprocedure binnen de samenwerking  Beëindigingprocedure van de samenwerkingsovereenkomst LET OP ! Samenwerkingsovereenkomst moet door Orde van Geneesheren geviseerd worden 10

Enkel voor werknemers met een arbeidsovereenkomst dat een loon garandeert dat tenminste in overeenstemming is met categorie 4 (bedienden administratief personeel) van het paritair comité (tot het nieuwe paritair comité 330 van kracht is) De arbeidsovereenkomst dient een omschrijving van de taken m.b.t. het onthaal en het praktijkbeheer te bevatten. 11

 De huisartsen van de groepering moeten gebruik maken van een gelabeld elektronisch medisch dossier  Het gebruik hiervan moet toelaten dat elke huisarts van de groepering op elk moment toegang heeft tot de bijgewerkte essentiële gegevens van het globaal medisch dossier (vanaf een nog te bepalen datum) 12

13

 Indienen bij een erkend steunpunt van het Participatiefonds, zoals het Vlaams Artsensyndicaat  Aanvragen mbt het voorgaande jaar indienen vóór 30 juni  Uitzondering: aanvragen m.b.t. het kalenderjaar 2007 kunnen worden ingediend tot uiterlijk 31 december 2008 Aanvraag bevat:  Kopie van de arbeidsovereenkomst  Attest van de sociale kas met bevestiging van het barema, het jaar van ontvangst van de vergoeding door de administratief bediende + het percentage van FTE tewerkstelling + jaarloon  Kopie van het samenwerkingsakkoord  Bewijs van erkenning als huisarts  Kopie identiteitskaarten van associés en praktijkassistent ◦ Indien vennootschap: statuten + eventuele wijzigingen 14

 Vermindering beheer GMD en EMDMI met 20% voor de jaren 2007 en 2008  Instapregelingen voor jonge huisartsen  Indien de arbeidsovereenkomst niet over het volledige jaar loopt of groepering slechts een deel van het jaar aan voorwaarden voldoet: tussenkomst pro rata aantal maanden dat aan de voorwaarden is voldaan 15

1) Bijkomende administratieve last 2) Impulseo II is onmiddellijk belastbaar en moet dus aangegeven worden aan de fiscus Afschrijven ? 3) Juridische onduidelijkheid 4) Telesecretariaat is uitgesloten 5) Wie gevestigd is als solohuisarts - nog steeds 75% van de praktijken - komt tot nog toe bij het Impulsfonds niet aan zijn trekken. 16

Advies Raad van State n.a.v. ontwerp KB Impulseo II: De ontworpen regeling voert een verschil in behandeling in tussen algemeen geneeskundigen […] naar gelang zij al dan niet deel uitmaken van een hergroepering in de zin van het ontworpen besluit. In het geval dat de algemeen geneeskundige geen deel uitmaakt van een dergelijke hergroepering, komt hij immers niet in aanmerking voor een dergelijke tenlasteneming. Het is niet meteen duidelijk welke elementen dit verschil in behandeling kunnen verantwoorden, nu het in dienst nemen van een werknemer voor het onthaal van patiënten en het praktijkbeheer kan worden betrokken op alle algemeen geneeskundigen en derhalve niet enkel op diegenen die hun activiteit uitoefenen in de vorm van een hergroepering. De Raad van State, afdeling wetgeving, wenst er in dat verband aan te herinneren dat […] de geboden mogelijkheid om maatregelen te nemen op het vlak van de hergroepering van algemeen geneeskundigen, de stellers van het ontwerp niet ervan ontslaat om die maatregelen te toetsen aan de grondwettelijke beginselen van de gelijkheid en de niet-discriminatie. 17

‘De criteria voor het verkrijgen van hulp uit dit fonds liggen nog niet vast, maar zullen zeker een minimum aan globale medische dossiers per betrokken huisarts omvatten.’ (Laurette Onkelinx, Minister van Volksgezondheid) Budget 2009 ? 18

19 Voor meer informatie: of vraag GRATIS onze informatiebrochure aan 19