Aan de slag met een 6 Minuten Zone!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Tips en praktijk opstellen businesscase
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
WELKOM Zet je naam in deze dia. Stel jezelf voor en vertel wat over jezelf. BV: Waarom werk je bij de NHS? Wat heb je zelf met het hart? Vertel ook waarom.
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
22 De opdracht van het onderzoek in 2007 was: verbetermogelijkheden onderzoeken in de keten van acute zorg Doel van het onderzoek was: gezondheidwinst.
Reanimeren ja of nee? Een open moreel beraad in het kader van het project ‘Is sterven nog doodgewoon?’ Vakgroep Geestelijke Zorg MST Enschede.
Comité Gennep Vrienden van de Hartstichting Maart 2008.
1 Welkom bij Transitie Roermond. Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (steden, wijken, dorpen, buurten) die zelf aan de slag gaan om hun leven.
Achtergronden, principes en tips voor de schaatsinstructeur
15 – 9 – 2006 Technocentrum Twente FIRST LEGO® League 2006 Martijn Roelofs.
Meer dan Voetbal 17 november 2010 VSG Zuid De maatschappelijke rol van voetbal.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Aan het einde van deze cursus kunt u demonstreren:
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Basic Life Support & automatische externe defibrillator
Welkom Kennisbijeenkomst ‘Vrijwilligersmanagement’
Nalatenschappenwerving
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Wie geef jij een glimlach?
Cardiopulmonale Reanimatie
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Doelstellingen formuleren
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
1/9 2/9 INHOUD Wat is een referendum precies? Wie zijn de kandidaten? Wat zijn de voordelen van zo’n burgemeestersreferendum? En wat de nadelen? Conclusie.
natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Workshop Fondsen werven
KANSEN VOOR KINDEREN EN OUDERS.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Een kwestie van leven of dood
Stichting Netwerk Rondom
Benadering slachtoffer
Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten.
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
Stichting Leergeld Zoetermeer Presentatie bij SRK Rechtsbijstand Vrijdag 20 april 2007.
Een kwestie van leven en dood
Word ook burgerhulpverlener Help als BHV’er bij een hartstilstand in uw omgeving.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Les 6.  Ongeveer 300 mensen per week krijgen een circulatiestilstand.  Hoe sneller en goed iemand gereanimeerd wordt, bepaalt de overlevingskans.
ICD ICD = implanteerbare cardioverter defibrillator Een ICD kan nodig zijn bij gevaarlijke hartritmestoornissen, zoals kamertachycardie en kamerfibrilleren.
Nazorg “definitie” nazorg diensten die de leverancier blijft verlenen nadat de klant apparatuur of programmatuur heeft gekocht nazorg Betreft bijdragen.
Management en Organisatie een nieuw vak in de tweede fase.
Hand in hand voor het leven Thomas Eckhardt, arts, MPH Medisch Directie Adviseur Medisch Manager Ambulancezorg.
Waarom InDrenthe? Wie kijkt er naar een livestream? Wat betekent InDrenthe voor uw evenement? Wat kost InDrenthe? Welke andere mogelijkheden biedt InDrenthe?
Groningen HartVeilig Reanimeren binnen 6 minuten.
Informatiedag verenigingen
Ambulance.
Project 6-minutenzones Purmerend
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Volgorde van handelen Snelle kantelmethode Hevig bloedverlies.
Stichting Reanimatie Purmerend
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Quiz.  A. Slagen tussen de schouderbladen / controleren of het slachtoffer effectief hoest / buikstoten.  B. Controleren of het slachtoffer effectief.
[LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]
Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand.

Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
VPH Les 7 EHBO reanimatie.
LET OP !!! © 2015 Nederlandse Reanimatie Raad
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Samen levens redden in het Nassaupark, doe je mee?
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Als elke seconde telt HartslagNu
Transcript van de presentatie:

Aan de slag met een 6 Minuten Zone! Welkom bij de presentatie <plaats> wordt 6 Minuten Zone! Deze presentatie is gemaakt met behulp van de Nederlandse Hartstichting. De NHS is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze presentatie.

Programma Waarom moeten er 6 Minuten Zones komen? Wat is een 6 Minuten Zone? Wat gaan we doen in deze wijk / dit bedrijf / bij dit evenement? Wat kunt u doen om ons te helpen? …

Cijfers hartstilstand Wekelijks krijgen ruim 300 personen buiten het ziekenhuis een plotselinge hartstilstand, ongeveer 16.000 per jaar. ± 20-30% van de slachtoffers is buitenshuis. de kans op overleving ligt momenteel tussen de 5 en 10%.

Cijfers hartstilstand Bij ± 50% is sprake van ventrikelfibrilleren, een hartritmestoornis die uitsluitend kan worden beëindigd door een of meer elektrische schokken met een AED. Indien een omstander in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct een ambulance oproept via 112, direct reanimeert en defibrilleert met een AED, kan de kans op overleving toenemen tot 50- 70%.

Het 6 minutenconcept 1. 112 bellen 2. Reanimeren 6 minuten 3. Defibrilleren Na die 6 minuten moet men niet stoppen! Opvolging door professionele hulpverlening is altijd nodig

6 Minuten Zone Een 6 Minuten Zone is een gebied waar het 6 minutenconcept adequaat kan worden toegepast. Dat wil zeggen:112 wordt direct gebeld, iemand start direct met reanimeren en binnen 6 minuten krijgt het hart een eerste schok met een AED. Een 6 Minuten Zone kan een woonwijk, het station, de sportvereniging, een hardloopwedstrijd of het winkelcentrum zijn.

<plaats> 6 Minuten Zone, wat gaan we doen?? www.6minutenzone.nl

Project 6 minuten zone in <plaats> <VUL IN> De aanleiding om in <plaats> een 6 Minuten Zone te starten is…

Project 6 minuten zone in <plaats> <VUL IN> Inleiding projectplan voor een 6 minuten zone Wat is de doelstelling? Voor wie doet u het? Samenwerkingspartners Met wie gaat u het project opzetten? Het netwerk van betrokken partijen Welke organisaties en mensen gaat u betrekken voor het slagen van het project? Organisatie Gaat u een nieuwe stichting oprichten? Gaat u samenwerken met een andere stichting? De begroting Wat gaat het allemaal kosten?

Project 6 minuten zone in <plaats> Alarmeringssysteem Hoe gaat het systeem in zijn werk? Reanimatie en AED onderwijs Hoe worden de opleidingen geregeld? AED’s Waar heeft u op gelet bij de aanschaf? Waar komen de AED’s te hangen? Wie gaat ze beheren? Financiering en fondsenwerving Hoe wordt dit project gefinancierd? Publiciteit Hoe communiceert u over uw project?

Wat kunt u doen? Voor ons project kunnen wij uw hulp goed gebruiken. <vul in> Mensen die kunnen reanimeren en defibrilleren Mensen die een AED willen beheren Mensen die in het bestuur van onze stichting willen Mensen die willen helpen om een projectplan te schrijven Mensen die voor fondsenwerving kunnen zorgen …

Meer informatie? Voor meer informatie over deze 6 Minuten Zone, kunt u contact opnemen met: …………………….. Voor meer informatie over 6 Minuten Zones , bezoek www.6minutenzone.nl voor het maken van een projectplan, voorbeelden, nieuws en nog veel meer! Reanimatie en/of AED-cursus volgen? Bezoek www.reanimatiepartners.nl! Informatie over de 6 Minuten Campagne? bezoek www.6minuten.nl!