De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

[LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]

Verwante presentaties


Presentatie over: "[LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]"— Transcript van de presentatie:

1 [LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]
Onze buurt Hartveilig [LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:] “Een leven redden door samen te werken!”

2 Programma Welkom door … Waarom een 6 minutenzone?
6 minutenzone in onze buurt Wat te doen bij een Hartstilstand? Opleiding Vragen?

3 Cijfers hartstilstand
Wekelijks krijgen ruim 300 personen buiten het ziekenhuis een plotselinge hartstilstand, ongeveer per jaar! 75% van de slachtoffers overkomt dit thuis Hier is vaak geen Automatische Externe Defibrillator (AED) in de buurt of beschikbaar (24/7) Als de omgeving NIETS doet overleven 9 van de 10 mensen een hartstilstand niet….

4 Cijfers hartstilstand
Bij ± 65 % is sprake van ventrikelfibrilleren, een hartritmestoornis die uitsluitend kan worden beëindigd door een of meer elektrische schokken met een AED De ambulance kan meestal niet binnen 6 minuten ter plaatse zijn Indien men in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct 112 belt, reanimeert en defibrilleert met een AED, kan de kans op overleving toenemen naar 1 op de 2!

5 Het 6 minuten concept 1. 112 bellen binnen 6 minuten! 2. Reanimeren
3. Defibrilleren met AED Na 6 minuten is hart minder gevoelig voor stroomschok Hersenbeschadiging treedt na 4 minuten op Na die 6 minuten moet men echter niet stoppen! Professionele hulpverlening is altijd nodig

6 6 minutenzone in onze buurt
Bewoners moeten weten hoe het werkt: 112 wordt direct gebeld, iemand start direct met reanimeren en binnen 6 minuten krijgt het hart met de AED de eerste schok In een 6 minutenzone zijn er voldoende opgeleide buurtbewoners die kunnen reanimeren en AED’s die 24/7 beschikbaar zijn Een 6 minutenzone kan alleen werken als buurtbewoners (burgerhulpverleners) ook zijn aangemeld bij HartslagNu en oproepbaar zijn (SMS/App)

7 Filmpjes burgerhulpverlening
Wordt burgerhulpverlener! (Hartstichting) Burger AED in 6 minutenzone (voorloper HartslagNu) Red een leven in jouw buurt! (duurt ook 6:00 min.)

8 AED’s in de buurt Minimaal 15 burgerhulpverleners per AED
Straal van 500m (nooit meer dan 250m lopen) Hoe zijn ze herkenbaar? Momenteel … AED’s in onze buurt Waar hangen de AED’s in uw buurt?

9 Vrijwilligers en AED’s in onze buurt
adres 1 Straat / bedrijf 2 3 4 5 6 7

10 Wat NIET doen? Wat doet u vooral NIET bij iemand met een hartstilstand: In paniek raken Weglopen bij het slachtoffer Bij buren/familie om hulp vragen Vergeten om 112 te bellen…

11 Wat WEL doen? Wat doet u WEL bij iemand met een hartstilstand:
Direct 112 bellen Ademhaling controleren De voordeur open Indien mogelijk start reanimatie

12 Reanimatie- en AED-opleiding
Twee avonden van uur Kosten €… incl. lesmateriaal en certificaat Herhalingen meerdere keren per jaar Aanmelding bij HartslagNu (06 en , App) Data opleiding en opgeven via ….

13 Meehelpen? Vrijwilliger: Volgen cursus reanimatie en AED
Aanmelden HartslagNu Opzetten 6-minutenzone in eigen wijk Continuering: Volgen jaarlijkse herhalingsavonden Op de hoogte blijven (mail, wijkkrant, …) Sponsoring en donaties

14 Meer informatie? Eigen buurt … (wijkkrant, internet, …)
Samenwerkingsverband Eindhoven Hartveilig website: Informatie over de 6 Minuten Campagne Hartstichting; SMS alarmeringsysteem burgerhulpverleners;

15 Bedankt voor de belangstelling!
VRAGEN?


Download ppt "[LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]"

Verwante presentaties


Ads door Google