De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ambulance.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ambulance."— Transcript van de presentatie:

1 Ambulance

2 Inleiding Hoelang doet de ambulance erover?
Wat is het verschil tussen bellen naar 112 met een vaste of mobiele telefoon? EHBO-koffer De AED Is het 95% de schuld van het personeel? Nazorg is mogelijk en vanzelfsprekend

3 Hoe lang doet de ambulance er over?
Bij een levensbedreigende situatie komt de ambulance met spoed naar u toe. Het is wettelijk bepaald dat de ambulance dan binnen vijftien minuten bij u moet zijn. Is de situatie niet levensbedreigend, dan kan het wat langer duren. Spoedritten gaan namelijk altijd voor. Bent u moeilijk bereikbaar of slecht zichtbaar vanaf de openbare weg? Laat dan iemand buiten de ambulance opwachten.

4 het verschil tussen bellen naar 112 met een vaste of mobiele telefoon
Sinds deze week is het voor politie, brandweer of ambulancedienst duidelijk waar iemand zich bevind die, met een mobiele telefoon, naar het alarmnummer 112 belt. De locatie van de gsm-mast die gebruikt wordt, komt binnen bij de 112-alarmcentrale in Driebergen. Deze kan de locatiegegevens doorgeven aan de ingeschakelde hulpdiensten. Het doorgeven van de juiste plaats van de gsm is bijvoorbeeld belangrijk als iemand die 112 belt niet precies weet waar hij/zij is. Personen die gewond zijn geraakt en niet duidelijk aan kunnen geven waar ze zich bevinden zijn nu makkelijker te traceren. Het telefoonnummer van elke oproep verschijnt automatisch in beeld bij de medewerker van de alarmcentrale. Het nummer van de beller is dus bekend bij de centralist. Is de verbinding slecht of hangt u bijvoorbeeld in paniek plotseling op? Dan kan de centralist het nummer terugbellen.

5 EHBO-koffer wat er precies in een EHBO-koffer moet zitten hangt natuurlijk af van de plaats waar je de koffer (hopelijk niet) gaat gebruiken. Het Oranje Kruis stelt in Nederland de richtlijnen op over de inhoud van een EHBO-koffer, maar er is in Nederland geen wet die de kofferinhoud bepaald. Het Oranje Kruis onderscheidt vier categorieën koffers: basis, evenementen/sport, bedrijven en eerste eerste hulp/verkeer. 

6 de AED

7 het in 95% van de ongelukken niet de schuld van het personeel is
Een ambulance heeft wettelijk 15 minuten de tijd om uw woning te bereiken en zal die tijd in veel gevallen ook nodig hebben. Wanneer U te maken krijgt met een hartstilstand zijn die 15 minuten al te lang. Van het volgende zult U schrikken: bij reanimatie binnen 2 minuten zijn uw overlevingskansen 95% bij reanimatie binnen 5 minuten zijn uw overlevingskansen 47% bij reanimatie binnen 10 minuten zijn uw overlevingskansen 15% bij reanimatie binnen 15 minuten zijn uw overlevingskansen nog maar 9%

8 nazorg is mogelijk en vanzelfsprekend
Het apparaat bevat 2 elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. Een AED analyseert het hartritme zodra de elektroden aangesloten zijn. Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. Het apparaat vertelt precies wat hij moet doen, namelijk: óf doorgaan met reanimeren óf een elektrische schok toedienen Belangrijk om te weten: De AED geeft alleen een schok als dat nodig is. Het is niet mogelijk een schok toe te dienen aan iemand die geen hartstilstand heeft of als het hartritme weer hersteld is Bij iets minder dan de helft van de slachtoffers buiten het ziekenhuis is kamerfibrilleren de oorzaak van de hartstilstand. Alleen bij deze groep patiënten is defibrillatie mogelijk én noodzakelijk. Zij hebben een zogenaamd schokbaar ritme. Bij andere oorzaken van een hartstilstand is defibrillatie niet mogelijk en is de kans op overleven klein.

9 Einde


Download ppt "Ambulance."

Verwante presentaties


Ads door Google