De Bestijging van de Berg van de Geest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Koninkrijk van God.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
The big dipper.
Woord van Leven Februari 2011.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Woord van Leven September 2012.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Hij wacht alleen nog maar
Het Leven op de Nieuwe Aarde lacht ons toe. Het nodigt ons uit ons weer te openen voor onze aangeboren ONSCHULD en schaamteloosheid om weer ONSZELF te.
Kader van deze presentatie:
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Patricia presenteert.
De christelijke boodschap
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
GOD.
Vrijheid?!.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
Onderwerp Filosofie 1BaMV
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Zingen Vers 1 Abraham, Abraham verlaat je land, verlaat je stam!
Zingen Vers 1 Beveel gerust uw wegen, Al wat u 't harte deert,
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Godsdienst 1 1.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Tweede adventszondag 5 december 2010
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Vrije wil… Vrije wil als voorwaarde voor verantwoordelijkheid
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
7 maart  Die zich uitdrukt door ‘signs and symptoms’ in ‘mind and body’ (Organon: af. 6, 8, 11, 14, 22)  Deze expressies zijn het enige wat ziek.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
DE KEUZE VAN MIJN PAD Inloggen Textos e imágenes © José Navarro V.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Welkom.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
De Rugzak..
O, Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het sterrenlicht, het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol.
25 jaar LSR ‘Tussen loslaten en verbinden’ Amersfoort, 1 november 2013 Ineke Koedam.
een nieuw begin.... Wake up CALL... Veel mensen passen niet meer in de maatschappij of willen er niet meer in passen..
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Spreuken: De nederige wijze.
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: God will make a way © 1990 Integrity Music / Universal Songs 1/3 GOD WIJST MIJ.
De Rugzak..
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Boedhisme: Het Leven van Sidartha Gautama De Dharma: De Leer.
Ds. C.J. Droger Geestelijke groei: gave of opgave? Hardinxveld-Giessendam Petrus 3:8-18 Maar wast op in de genade en kennis.
Ps. 24:1,2,5 Gez. 255:1 Gez. 244:1/2/4 Lezen: Joël 2:28-32 Gez. 242:1,3 Lezen: Hand. 2:1-14a Gez. 242:4,5 Lezen Hand. 2:37-42 Gez. 242:6,7 Gez. 477:1 E&R.
Breathfulness Korte test of Breathfulness iets voor jou kan betekenen Breathfulness Academy Vraag 1 – waar zit je adembeweging meestal? Hoog (borst)Laag.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 4 voor 23 Juli Gods ideaal voor Zijn Kerk wordt gevonden in de boodschap van recht en genade die de profeten aankondigden. De Kerk in de 21.
ENERGY HIGH op holistische wijze energiek en gezond.
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Gods plan Met ons.
Transcript van de presentatie:

De Bestijging van de Berg van de Geest Textos e imágenes © José Navarro V.

In de woestijn van zijn leven, verdwaald en eenzaam, ontvangt de mens een impressie, een licht dat met hem spreekt en troost zodat hij zijn weg kan vervolgen De Eenhoorn is sinds onheuglijke tijden het symbool geweest van de Universele spirituele energie die met eeuwigheidswaarden stuwt, helpt en de weg wijst in deze zoektocht van het leven.

… in zijn leven en in zijn innerlijke wereld, maakt hij zich gereed voor een reis, het oversteken van de Styx, op weg naar andere werelden …

De trieste en pijnlijke kennis van zijn eigen staat van zijn, brengt hem naar de heldere visie van zijn eigen tekortkoming, en de maskers beginnen te vallen. De onmisbare zelf-kennis kont tot leven.

Hij laat achter zich het voedsel dat hem tot dan toe gevangen hield: de boom van de kennis van het goed en het kwaad, de dualiteit in zijn bestaan. Hij nadert de Berg van de Geest, het onvergankelijke voedsel van de boom van het leven.

De geestelijke kern die zich in zijn wezen bevindt neemt geleidelijk de leiding van zijn stelsel over, de Lotus wordt herboren. Vastgehouden door de lagere krachten, gaat de machtige strijd door. Zijn zienswijze, zijn herinnering, en het tot nu toe bereikte, zijn zijn bolwerken die overwonnen moeten worden ...

Gestuwd door zijn hernieuwde mentaliteit, ontvangt ieder mens zijn universele erfenis: gevoel van vrijheid, het gaan voorbij de begrippen van tijd en ruimte. Het fysieke, etherische, astrale en mentale niveau kunnen het Hogere Denkvermogen niet bevatten dat naar de multidimensionale niveaus vliegt waar de tijd zinloos is ...

De Universele zienswijze ontplooit zich in zijn bewustzijn, eenheid met alles en allen, het bewustzijn van Kosmisch Wezen transformeert zich tot een werkelijke ervaring. In zijn dagelijks leven blijft hij ogenschijnlijk dezelfde, maar in zijn innerlijk is er iets op radicale wijze veranderd: de Ervaring van de Eenheid is een feit.

FIN Teksten en aquarellen J. Navarro www.acuarelart.cl Textos e imágenes © José Navarro V.