Waar gaan we het over hebben?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

De Altijd meteen aan de slag
Actielijnen School –Ex programma Matching-offensief
Presentatie Samen voor de jongeren
“Hoe kom ik aan klanten?”
De nieuwe werkelijkheid
Workshop: ‘Opvoedcoach vanuit eigen praktijk’
PRESENTATIETRAINING.
Social media gebruiken om een baan te vinden
Marketing strategy that earns your company money! Find You Consultancy Nederland - Curaçao.
Oplossingen van Zorg van de Zaak
Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming.
Dienstverlening werkzoekenden
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Herbeoordeling voor WAO, WAZ, Wajong
Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is een abstracte markt waar ruil en prijsvorming plaatsvinden. De arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandig functionerende segmenten,
Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling
Project ketenacademie Ketenacademie Marc van Leeuwen, Cees Kiene.
Welkom.
WELKOM.
JongerenLoket Zeeuws Vlaanderen Gent, vrijdag 16 november 2012.
LEREN WERKT VOOR ARBEIDSGEHANDICAPTEN Inspiratieconferentie 2008 Erik van Zoonen, Sharon Smit.
Financiële voordelen voor de werkgever
MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN
Korte schets arbeidsmarkt Holland Rijnland. Wie heeft problemen Direct zichtbaar Werktijdverkorting. Wet melding collectief ontslag. Ontslag aanvragen.
Oplossingen van Zorg van de Zaak
Van de juridisch dienstverlener
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Sollicitatietraining
| Dé werving & selectie specialist voor de sport! Uw vacature, onze uitdaging!
Ondernemerschap? Iets voor mij!
Op stap met m’n diploma! Bron:
John Bindels U heeft een vacature voor een nieuwe medewerker of medewerkster. Ik heb de medewerker of medewerkster die u zoekt beschikbaar en kan morgen.
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Het nieuwe solliciteren:
Welkom bij Netwerken voor je loopbaan
De dag van het solliciteren Blok 1
5.3 Heb je werk? De arbeidsmarkt is het geheel van vraag en aanbod naar werk. De vraag van arbeid komt van werkgevers. Het aanbod komt van de beroepsbevolking.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Welkom bij de Week van het Succes! Workshop Elevator pitch
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Voorlichting Stichting Philadelphia Zorg Wanneer heeft u recht op een WW uitkering? Er is relevant urenverlies (>5 uur/wk), geen recht op loondoorbetaling.
Workshop Participatiewet Geke van der Werff Hoofd team bemiddeling en coaching Directie Werk 25 maart 2015.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
WORKSHOP ELEVATOR PITCH Loopbaanevent Trivalent Nynke Visser 21 mei 2016.
Solliciteren kan je leren AANBOD VOOR JONGEREN. Aanbod van VDAB Opvallen met je CV Grootste struikelblokken bij het solliciteren 2.
Even voorstellen Wie wij zijn en wat wij doen!
Welkom in “de Bovenkamer”
Hoofdstuk 5 De arbeidsmarkt.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Sollicitatiebrief schrijven!
Voor u en uw medewerkers!
LOB Presenteer je stagebedrijf
LOB Presenteer je stagebedrijf
ASAP-TIPS VOOR DE HR-PROFESSIONAL
Sollicitatietraining
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
WELKOM bij de workshop van team Economie & Ondernemen (E&O)
Infodag onderwijs Welkom!
Hoofdstuk 3: Hoe kom je aan werk?
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
Werken zonder te beperken – Het programma
Twitter • LinkedIn • Facebook
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
H3 Hoe kom je aan werk?.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Sander Blumink Ellen Baan 6 oktober 2018
<naam bedrijf> & <naam school>
Transcript van de presentatie:

Een warm welkom! Informatie over de WW Je bent in de WW beland. Dat is heel naar en ik leef met je mee. Gelukkig is er een heleboel dat je kunt doen om weer aan het werk te komen. Het UWV-Werkbedrijf helpt je daarbij. Je staat er niet alleen voor! Vandaag gaan we bespreken wat wij voor je kunnen doen en wat je zelf kunt doen. Samen staan we sterk.

Waar gaan we het over hebben? Een nieuwe baan Wat doen wij voor je? Wat doe je zelf? Wanneer? Jullie willen zo snel mogelijk een nieuwe baan en wij willen jullie graag snel aan de slag helpen.Samen zetten we onze schouders eronder. Er zijn dingen die jullie zelf kunt doen. En er zijn dingen die wij voor jullie of met jullie kunnen doen. Daar gaan we het over hebben en we maken een planning van wat wanneer gaat gebeuren.

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Wat doen wij voor je? Bemiddeling Kwaliteiten ontdekken Re-integratie Workshops Wat doen wij voor je? Een heleboel! Je staat er echt niet alleen voor. Iedereen krijgt een eigen werkcoach. Deze staat voor je klaar en kan bemiddelen in werk of hij kan een proefplaats voor je regelen. Als je weet waar je goed in bent, kun je beter zoeken naar een baan die bij je past. Door een test kunnen we er achter komen wat je sterke punten zijn. We organiseren verschillende workshops over werk zoeken, bijvoorbeeld over sollicitatiegesprekken voeren of over sollicitatiebrieven schrijven. Jullie zijn van harte welkom. Als je een bepaalde opleiding echt nodig heb om een baan te kunnen vinden, kunnen wij je helpen met de kosten van de opleiding Misschien had je al lang in je achterhoofd ooit voor jezelf te beginnen en misschien is nu het moment. Wij helpen je op weg. Een re-integratiebedrijf kan je helpen je weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt. Je werkcoach brengt je in contact. Eigen bedrijf? Opleiding WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 2 - - 2 -

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Wat doe je zelf? (I) Werkcoach Werk.nl De Werkm@p Solliciteren Beschikbaar zijn Uitzend- bureau Zijn er hier mensen in de zaal die zelf al hebben geprobeerd verder iets te ondernemen om aan werk te komen? Het valt niet mee om gericht aan de slag te gaan. Het UWV-WERKbedrijf wil je daarbij helpen. Daarom hebben wij een aantal, tips, adviezen en hulpmiddelen waarmee je aan de gang kunt. Met de werkcoach bespreek je wat voor jou de kortste weg naar werk is. Op WERK.nl vind je elke dag nieuwe vacatures. Je kunt hier ook je cv plaatsen zodat werkgevers je kunnen vinden. Weet je eigenlijk niet zo goed wat je kwaliteiten zijn? Op WERK.nl vind je allerlei tests die je hierbij helpen. Ook als je hulp nodig hebt bij het schrijven van een sollicitatiebrief of het maken van een cv kun je hier terecht. Met de kansverkenner kun je zien waar veel geschikte banen voor je zijn en hoeveel mensen er op zoek zijn naar dezelfde soort baan. In de Werkm@p kun je werk zoeken, maar ook je afspraken bijhouden, berichten sturen, een actielijst bijhouden, je documenten opslaan en gegevens bewaren van mensen die je hebt leren kennen Daarnaast kun je je natuurlijk inschrijven bij Uitzendbureaus, arbeidspools of invalpools. Als je een geschikte vacature vindt, ga je natuurlijk solliciteren en zorg je dat je ook daadwerkelijk beschikbaar bent mocht de baan doorgaan. Heb je trouwens al eens nagedacht over een eigen bedrijf? Arbeidspool Invalpool Eigen bedrijf? WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 3 - - 3 -

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Wat doe je zelf? (II) Solliciteren Afspraken nakomen Kopieën bewaren Beschikbaar zijn Passend werk Wijzingingen Verlengen Vakantie Ziek of zwanger Inkomsten Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer aan een geschikte baan te helpen. Maar we kunnen het niet alleen, we hebben ook jouw medewerking nodig. In ruil voor onze hulp vragen we van jou: actief te solliciteren, je te houden aan de afspraken en kopieën van sollicitatiebrieven te bewaren beschikbaar te blijven voor werk passend werk te accepteren wijzingingen door te geven Je inschrijving bij het UWV-WERKbedrijf op tijd te verlengen het UWV te laten weten wanneer je op vakantie gaat het te melden als je ziek wordt of zwanger bent ons te informeren als je meer of minder gaat verdienen WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 4 - - 4 -

Wanneer? Bezoek aan het Vacaturepunt Workshops C.v. maken Wat Wanneer Vol-gende week Maand 1 t/m 3 Maand 4 t/m 12 Na 1 jaar Bezoek aan het Vacaturepunt Workshops C.v. maken ‘Elevator pitch’: verkoop jezelf Je kiest Werkacademie Ken je kracht Dit is hoe de komende periode er uit gaat zien. Allereerst bieden we workshops aan over het maken van je cv. Hierin helpen we je helder en overzichtelijk op een rijtje te zetten wat je zoal geleerd en gedaan hebt in je leven. We gaan dat zodanig opzetten dat een werkgever geïnteresseerd raakt. Heb je weleens gehoord van een elevator pitch, ofwel een liftpraatje? Hiermee wordt bedoeld dat je jezelf presenteert op een enthousiaste manier in ongeveer 30 seconden, dat is de tijd die je ongeveer samen met iemand in de lift staat. Moeilijk? Zeker wel, maar na afloop van de workshop hebben ook jullie een inspirerende ‘elevator pitch’. Wat gaan we verder doen? Je gaat regelmatig het Vacaturepunt om te zoeken naar vacatures. Je kiest tussen de Werkacademie en Ken je Kracht. Wat dat precies inhoudt, ga ik zo vertellen. Als dat hele traject doorlopen is en je niet tussentijds werk hebt gevonden, zijn we ongeveer een jaar verder. Je gaat dan aan de slag in een passende baan. Begeleiding door een re-integratiebedrijf /Je doet zelf een voorstel voor een indviduele re-integratie-overeenkomst Aanbod passend werk

UWV-WERKbedrijf Vliethorst De Werkacademie Je schrijft een sollicitatiebrief Je maakt je c.v. Je oefent je elevator pitch een telefoongesprek een sollicitatiegesprek Je netwerkt met mensen die je kunnen helpen Werkgevers en uitzendbureaus doen ook mee Drie dagdelen per week UWV-WERKbedrijf Vliethorst

Ken je Kracht

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Het Vacaturepunt Je zoekt en vindt vacatures Je netwerken met mensen die je kunnen helpen Werkgevers vinden je via het Vacaturepunt WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 8 - - 8 -

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Vragen? UWV-WERKbedrijf Werkm@p www.uwv.nl WW 0900-9294 Over vanalles Je werkcoach WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 9 - - 9 -

UWV-WERKbedrijf Vliethorst Wat kunt u nu al doen? De aanmeldingsformulieren inleveren Folders lezen Naar het Vacaturepunt gaan Een vacature zoeken en meenemen naar de workshop van volgende week Bedenk: een optimist ziet in elke moeilijkheid een mogelijkheid WW-informatiebijeenkomst UWV-WERKbedrijf Vliethorst - 10 - - 10 -

SUCCES! Ik wens jullie heel veel succes en tot volgende week!