Harderwijk: waar ligt het?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Ga jij over de rooie’? GGD Hollands Noorden
Advertisements

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
Welkom bij Scouting Someren Wie wij zijn en wat wij doen.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
toolbox deco-procedure
Stichting Positieve Sportbeleving Nationaal Symbool Positieve Sportbeleving 1.
Fietstunnel Julianalaan Welkom Programma Ontvangst Voorstellen Doel van de avond Minder Hinder Wat gaan we maken en hoe doen we dat Afsluiting.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Raadsinformatieavond 10 januari 2012
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Wijkpolitie Dordrecht West 10 wijkagenten.
Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan uit de startblokken
KBO BUDEL – 25 maart 2014 Oog voor elkaar! In Cranendonck doen we
Workshop Wonen en Zorg Maatschappelijk Kosten Baten Analyse
Jeugdgroepen op straat
Bijeenkomst Veiligheid Winkelgebied Oud -West 12 april 2011.
Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Jeugdgroepen op straat Naar een integrale aanpak op maat!
Actief Burgerschap. Problematiek Armoede Eenzaamheid Criminaliteit 79 nationaliteiten.
Politie DAMME POLITIE DAMME Stelt voor.... Politie DAMME alternatieve aanpak jeugdcriminaliteit.
08/09/ Integraal Gemeentelijk Alcoholbeleid.
OPZET PRESENTATIE  Convenanten  Opzet onderzoeken  Interactie middelengebruik en omgeving  Algemene resultaten  Aanbevelingen.
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Hoe is het gesteld met het lokaal veiligheidsbeleid? Sjaak van der Tak, burgemeester gemeente Westland Voorzitter commissie Bestuur en Veiligheid van de.
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
WELKOM op de Algemene Ledenvergadering van Bewonersvereniging Klapwijk Pijnacker, 1 maart 2010.
Pedagogische interventie PEP-poli
UITGAAN & ZINLOOS GEWELD
Regie over eigen leven..
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
Het Ondernemingsdossier Pilot van KHN i.s.m. de Gemeente Leiden.
Dienstverlening is van ons allemaal! Praktijkmiddag Dienstverlening Hoogeveen 10 september 2015.
Vierde voortgangsrapportage Implementatie Jeugdwet.
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Utrecht.nl Hier komt tekst Disconnected Utrecht Hier komt ook tekst Chrissie Westbroek Carolien Moerdijk.
Onveilig ……… Met name in:  Oostsingel, Westdampark  Achterstraat, Wagenstraat  Pinautomaten, Stegen Hangjongeren Slechte verlichting.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
Leren volharden en doorzetten Ruzie en moeilijkheden niet zien als reden om op te geven, maar als kans om aan de relatie te werken.
INFORMATIEAVOND VOORKOM WONINGINBRAAK/BABBELTRUC Maandag 7 april 2014.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
KVO-B Presentatie KVO-B 16 juni 2014 Overleg Ondernemersverenigingen Gemeente Maasgouw Chris Bosch (OML) (
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Op weg naar een PVVP+ Kaderstellende discussie 3e ronde 16 juli 2004  Bestuurlijke samenwerking, 2e kaderstellende discussie  Ontschotting, 1e (vrije)
Jeugdinterventie. Waarom bestaat jeugdinterventie ? 2 Jeugdinterventie is ontstaan vanuit de vaststelling dat een grote groep jongeren die zorgwekkend.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
1. 2 Storytelling Geen mooie marketing praatjes: maar de authentieke menselijke stemmooie marketing praatjes.
Presentatie Regionaal beleidsplan Noord-Nederland 1 Concept Regionaal Beleidsplan Noord-Nederland.
Basiseenheid Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal Commissie Nuth
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
Sportplein Groningen werkt samen aan het optimaliseren van de Groninger sport Samen sterk.
Doelen Inspanningen Netwerk
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
Dag van de Wijken & Wijkaanpak Raadsvergadering 23 september 2009.
Gastvrij parkeren ’sH.
Duurzaamheid in Gennep
Van Dordt, voor Dordt.
Presentatie Integrale Veiligheid
Dordtse Mijl Aanpak openbare ruimte
Burgerparticipatie BT Den Bosch Wat is nou precies burgerparticipatie.
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Wij komen centraal te staan !
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Transcript van de presentatie:

Harderwijk: waar ligt het? Provincie Gelderland HARDERWIJK

Welkom in Harderwijk                                  Stad met 45000 inwoners, met o.a @@ marokkanen en @@ turken. Heeft een centrumfunctie voor de omliggende gemeenten.

Visserijstad maar ook FLIPPERSTAD!

Dolfinarium

Een rustige stad???

Marokkaans Vaderproject "Ersatz Eltern"?

Wie zijn wij? Mohammed El OUSROUTI, coördinator Marokkaans vaderproject. Henk Druijff, wijkagent Harderwijk (Stadsdennen en Drielanden)

Duur/vragen stellen Doel Presentatie duurt +/- 25 minuten Daarna tijd voor discussie en vragen stellen. Doel: Laten zien dat gemeenschappelijke veiligheidszorg werkt door actief betrokken te blijven het proces !

Samenwerken aan veilig uitgaan Diverse partners ondervonden in het uitgaansgebied overlast (in het bijzonder door Marokkaanse)jeugd.

Aanleiding Harderwijk stad met 45000 inwoners, waarvan @@ marokkanen en @@ turken. Heeft een centrumfunctie voor de omliggende gemeenten. Een uitgaanscentrum, zijnde een klein gebied bestaande uit 2 smalle straten totale lengte ongeveer 300 m. met -3 discotheken per discotheek ong. 300 bezoekers. -diverse cafe’s /eetgelegenheden.  Rond 2001 vonden er nagenoeg wekelijks geweldsincidenten plaats waarbij veel Marokkaanse jongeren betrokken waren. 

Enkele cijfers Aantal geweldsdelicten 2000-2005

Aanleiding 2 Integrale aanpak van dit veiligheidsprobleem: Contacten met de professionele netwerkpartners zoals de Gemeente (regiehouder) Jongerenwerk/ Welzijnwerk Horecaondernemers en Horeca Nederland. Horecaconvenant (districtelijk) Infrastructurele maatregelen: Verlichting en Cameratoezicht

Aanleiding 3 Vanuit Jeugd en Jongerenwerk werd contact gezocht met de mar. Vereniging naar voorbeeld van het vaderprojekt in Amsterdam.

ONTSTAAN VADERPROJEKT: Initiatief van de Gemeente Harderwijk werd het Marokkaanse Vaderprojekt opgestart. subsidie van de Gemeente. Het subsidiegeld werd alleen gebruikt voor de jongeren zoals: vaste zaalvoetbalavonden. toernooien feestavond verenigingsgebouw 1 x in de week geopend op woensdag- en zaterdagavond voor jeugd

OPZET VADERPROJEKT Om de week in de uitgaansnacht van zaterdag op zondag er minimaal 2 Marokkaanse vaders in de binnenstad aanwezig zijn. Essentieel : een bekende Marokkaanse vader Ook de politie aanwezig. (samen) Krediet bij de Marokkaanse Jeugd.

Effecten Het project begon vrij snel vruchten af te werpen. Incidenten die plaatsvonden konden beheerst worden mede door inzet van de mar. vaders. Gewenperiode van alle partijen.

Effecten 2 Op dit moment zijn er nagenoeg geen problemen met de Marokkaanse Jeugd. Project blijft doorgaan voor een veilige samenleving.

Onbekend maakt onbemind Oorzaken Slecht contact tussen politie en Marokkaanse bevolkingsgroep: Onbekend maakt onbemind Maak contact met de doelgroep en wees zelf laagdrempelig. Investeer en geef iets van jezelf en toon respect voor elkaar

Welke investeringen door politie en Marokkaanse vaders: Deelname politie aan agressie-regulatietraining Voetballen met /tegen politieteam Gesprekken met ouders en vooral de jeugd Duidelijk zijn daar waar men in de strafrechtketen kwam Jeugdpolitie bezoekt de jongeren en neemt andere collega’s mee (olievlek).

Welke investering door vaders INTERN: Veel gesprekken met ouders van de jongeren. In beginsel 20 ouders bij het project betrokken nu nog 3. Ouders zijn bijzonder positief over het project. BOODSCHAP: GEEF DE JONGEREN LIEFDE EN AANDACHT DAN KRIJG JE RESPECT VOOR ELKAAR.

Afsluiting Problemen met Marokkaanse jeugd in binnenstad en daarbuiten grotendeels opgelost. Wees laagdrempelig en daarmee sluit ik mij aan bij Mohammed uitspraak. Volgende doelgroep zijn de Turkse jongeren.

"Ersatz Eltern!!" Ingezette projecten actief onderhouden!