De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Integrale Veiligheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Integrale Veiligheid"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Integrale Veiligheid
(cie ABA dd 10 jan 2017)

2 Professor Cyrille Fijnaut heeft ons bij de hand genomen gedurende een bijeenkomst in de Brikke Oave. Samen is er gebrainstormd over het begrip Integrale Veiligheid Parallel hieraan liep intern al een traject waarbij er een raadswerkgroep was geformeerd. Doel van deze groep was om input te leveren voor het nieuwe Integrale Veiligheidsbeleid Uw raad heeft op 11 oktober 2016 het nieuwe beleid vastgesteld en bij de vaststelling van de begroting daarmee ook de opdracht gegeven tot o.a. het aantrekken van een 2e medewerker Integrale Veiligheid Beleidsplan Jaarlijkse veiligheidsprogramma In het jaarlijkse uitvoeringsplan komen de vaste terugkerende taken, maar komt er ook per wijk een “inlegvel”, waarbij dus per wijk wordt gekeken waarbij de actualiteit op dat moment de inzet bepaalt. Bij dat “inlegvel” is een prominente rol weggelegd voor wijkagent, wijkteams en wijkmanagement.

3 Monitoring Evaluatie Programma Verslag Beleid Uitvoering
Monitoring Evaluatie Programma Verslag Uitvoering De uitvoering van de activiteiten wordt gemonitord. Jaarlijks wordt een evaluatie uitgevoerd en de uitkomsten neergelegd in een jaarverslag. Het jaarverslag wordt vastgesteld door het college. De jaarlijkse evaluatie in het jaarverslag kan aanleiding zijn het beleid te wijzigen, en vormt altijd input voor de opstelling van het volgende jaarprogramma Het beleid wordt geëvalueerd na 2 jaar. Dat betekent dat in 2019 een tussenrapportage aan de raad wordt voorgelegd. Indien nodig of wenselijk wordt het beleid bijgesteld.

4 Donkere Dagen Offensief
Politie en gemeente delen informatie met elkaar omtrent inbraken en voeren ook preventieve controles in wijken uit  zgn. witte voetjes. Vuurwerk Voorafgaand aan de jaarwisseling hebben gemengde teams van politie en gemeente controles uitgevoerd bij verkooppunten van vuurwerk, naar het vroegtijdig afsteken van vuurwerk c.q. signalen omtrent illegaal vuurwerk. Overlast Promenade Samantha Hulst (politie) schrijft momenteel een pva omtrent het terugdringen van de overlast door fietsers, scooters en auto’s in het promenadegebied. In het plan van aanpak worden ondernemers, bewoners en o.a. wijkteam ook betrokken. Project Horeca Wilco Smeets (politie) benadert alle noodzakelijke partners om de signalen rondom misstanden in de horeca inzichtelijk te maken. Bestuursrecht en strafrecht gaan hierin hand in hand. Een gezamenlijk PvA is hier onderdeel van. Project Jeugd De laatste 9 maanden hebben wij met politie en tal van partners een brunssums-heerlense jeugdgroep onder de loep gehad die zich niet netjes gedroeg.


Download ppt "Presentatie Integrale Veiligheid"

Verwante presentaties


Ads door Google