Interpreteren van data

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Uitslag enquête over online pesten
Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Verborgen vormen van pesten
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Woorden en tijd.....
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Advent Week 1.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Het Trouwfeest.
die niet om jou zou huilen.
Wat maakt het leven zinvol?
Zomaar een kaartje.
“Op een dag...”.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Ik ben Bob..
Terugblik Toermalijn Mika Huisman.
Terugblik op de Toermalijn
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Liefhebben Het is niet moeilijk,                                              om lief te hebben .
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Gedragsrepertoire Denken over je denken
Dr. Albertus Risaeusschool
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Rekenen groep 4.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Nieuwjaarsbrief aan God
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2
Wij hebben een hart voor iedereen
Goedendag computerbezitter!
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Heel gewoon maar toch anders.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Gezeik Ja je mag het eigenlijk niet hardop zeggen Maar soms heb ik het zo gehad met het onderwijs. Die docenten die alleen maar klagen dat het zo zwaar.
Aanwijzingen voor een bezinning in kleine of grote kring.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Transcript van de presentatie:

Interpreteren van data De Cirkel Rond, 4 april 2007 Jos Castelijns

Werkwijze Formuleren gemeenschappelijke ambitie Actie en Evalueren Verzamelen informatie Bepalen consequenties Gezamenlijk interpreteren Hoe aanpakken in een school? -Systematiek benadrukken -schools als geheel -cyclisch karakter

Bijvoorbeeld rekenen. Dan krijg je alleen maar rekensommen, dan moet je dat opschrijven. Steeds meer. Dat is gewoon niet leuk om de hele tijd die sommen uit te rekenen. Het is bijvoorbeeld veel leuker om zelf water in een kan te doen en daar sommen mee te maken.

Nou, ik zou best wel wat meer vrijheid willen Nou, ik zou best wel wat meer vrijheid willen. Dat je zelf mag bepalen wat je interesses zijn. Bijvoorbeeld de ene vindt iets heel leuk en de andere niet. Dat je dan mag kiezen wat je wil doen. Wij hebben nooit keuze-opdrachten. Ik vind dat we niet allemaal hetzelfde programma moeten doen.

Ik vind het heel goed dat we een agenda hebben Ik vind het heel goed dat we een agenda hebben. Het is wel superdruk met een agenda. Je moet dit regelen en dan dat weer doen en dan uitprinten en zo. Je moet heel veel dingen zelf regelen, dat is ook wel weer goed. Maar soms ontploft mijn hoofd ook wel, want ik heb zoiets van… we zijn nog wel kinderen, dus…

Nadat we hebben gelezen in een boek, moet de meester of juf het ook wel een beetje uitleggen. Want af en toe begrijp ik er nog niks van. Al die moeilijke woorden, denk ik dan. En dan gaat ze het daarna op het bord schrijven en uitleggen. Dan snap ik het tenminste. Als je iets niet snapt, dan vind je het ook niet leuk meer. Dan wil je wel dat er iets meer uitgelegd wordt.

Ik vind soms dat meesters en juffen teveel aan het woord zijn Ik vind soms dat meesters en juffen teveel aan het woord zijn. Dan let je minder op. Je kijkt wel naar de juf, maar niet echt dat je geïnteresseerd bent. Het gaat er aan deze kant in en dan gaat het er aan de andere kant weer uit. Dan ben je het vergeten.

Meester X kon mooi vertellen. Dan zaten we allemaal zo te luisteren Meester X kon mooi vertellen. Dan zaten we allemaal zo te luisteren. Dan was iedereen stil. En hij tekende ook van alles op het bord. Dan zit je in het verhaal. Dan zie je echt voor je wat er allemaal gebeurde. Dan zitten we allemaal heel aandachtig te luisteren. En niet dat de helft van de klas zo zit te kijken van…. Ja, leuk verhaal….

Ja, dan krijgen we vrijheid en dan weet ik van mezelf dat als ik iets doe dat anderen mij opdragen, dan doe ik het gewoon niet.

Vitale ruimte (Kantelende Kennis)

Ik vind ook dat je bij de juf of meester altijd iets kwijt moet kunnen als je ergens mee zit. Anders zit je de hele tijd met iets dat eruit wil, maar dat je het niet tegen iemand kunt zeggen die je echt vertrouwt.

Hij zegt wel dat je overal met hem over kan praten, maar ik weet het niet. Ik zal het in ieder geval niet doen.

Die trekt andere kinderen voor… ze mochten hartstikke veel doen Die trekt andere kinderen voor… ze mochten hartstikke veel doen. De andere kinderen werden het een beetje zat. X werd natuurlijk weer voorgetrokken, maar dat is helemaal niet leuk voor haar, want zij vraagt er niet om. Nog vervelender vind ik het als je een kind bent dat achtergetrokken wordt, dat is nog irritanter.

Niet te vaak grapjes maken, maar het is wel leuk dat ie dat doet Niet te vaak grapjes maken, maar het is wel leuk dat ie dat doet. Ook wel werken, maar als er een grapje wordt gemaakt onder het werk, dat er dan wel mag worden gelachen. Maar niet de hele tijd.

Je merkt ook een beetje wel dat ze van kinderen houdt Je merkt ook een beetje wel dat ze van kinderen houdt. Ja, want iedereen vindt haar aardig, want als je een probleem hebt, dan helpt ze je ook altijd goed. En ze is altijd vrolijk.

Als ze echt boos wordt, dan moet het wel terecht zijn Als ze echt boos wordt, dan moet het wel terecht zijn. Want op zulke momenten dat je echt te ver gaat…. Dan wordt ze ook wel terecht boos. Dan moet ze wel effe streng zijn, want als ze dat niet doet, dan wordt het en grote chaos.

Bij zelfstandig werken staat het kaartje soms op rood Bij zelfstandig werken staat het kaartje soms op rood. Maar dan loopt de meester ons nog voorbij. Dan vraag je het aan je buren, maar dan wordt ie boos. Als je het dan nog aan de meester vraagt zegt ie: nu ben ik hier, ik ben net bij je langsgelopen. Meestal ga je dan afkijken of het met een rekenmachientje doen.

Basisbehoeften (Stevens, 2004) Relatie Beschikbaarheid Responsiviteit Competentie Uitdaging Ruimte Autonomie Respect Grenzen