Informatiemiddag h/v Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. april 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Advertisements

Infoavond MAVO 3 9 oktober 2012
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Informatieavond.
A LGEMENE OUDERAVOND S TAND VAN ZAKEN HAVO september 2012.
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
Logical Framework Approach
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
Presentatie van de 4 profielen in het regulier onderwijs
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
HET VOORTGEZET ONDERWIJS
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Sint-Joriscollege Informatie bovenbouw.
Informatieavond profielkeuze vwo 3
WELKOM Jacqueline Kerkhoffs Rob Abbenhuis
plaats datum naam trainer
Schriftelijk communiceren voor teamleiders Blok 1
Welkom welkom.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Welkom op het Vestiging Fabritius VMBO-voorlichting (jan. 01)
Welkom op de ouderavond van klas 3 Schooljaar
Profielkeuze voorlichting Presentatie : M. Speetjens (Coördinator in-uitstroom/decaan)
Ouderavond klas 1 Hartelijk welkom 1 Ouderavond klas 1 23 september 2014.
Voorlichtingsavond VMBO 3
Basisschool Op De Horst
MEESTERPROJECT. Welkom Ronnie Peters | VL1A Joris Houben | VL1B Marcel Craenmehr | VB1A
Solliciteren: wat wil ik?
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Welkom! Ouderavond TK2+ project Donderdag 26 november 2015.
Welkom ik maak me sterk.
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Informatieavond leerlingen en ouders mavo scholen Dunamare Overstap 4 mavo naar 4 havo per
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Infoavond schakeljaar Het Groene Lyceum Welkom Even voorstellen Contactgegevens checken.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Start schooljaar Opzet van de ochtend 1.Welkom door de rector 2.Praktische informatie voor leerlingen en ouders 3.Leerlingen gaan met mentor.
1. Stap 1 Samenstellen portfolio 2. Stap 2 Samenstellen netwerk 3. Stap 3 Social Media selecteren 4. Stap 4 Aanmaken profielen 5. Stap 5 Optimaliseren.
Welkom Op de informatie avond van groep 7 en 8!.
welkom Grenzen verleggen met NLT
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Ouderavond 3 Havo 3 oktober 2017
Welkom Afdeling havo Ouderavond klas 3 Maandag 19 september 2016.
Informatieavond groep 7-8
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
Mijn visie op onderwijs
JUIST GYM.
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Start schooljaar
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Wie is Meester Cédric ? Mijn ervaring - Ik geef al les sinds 2003.
Informatieavond 3HAVo voorlichting decaan 10 oktober 2018
Informatieavond groepen 8
JUIST GYM.
Ouderavond 3 havo 18 september 2018
Keuzebegeleiding 3 havo/vwo Welkom op deze ouderavond!
Doubleren.
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
BRYAN ROMBOUT 2KD -VERHAAL EN EIGENSCHAPPEN -MIJN GEZIN -VRIJE TIJD -SCHOOLLOOPBAAN -SCHOOLVAKKEN -PROFIEL KEUZE -VERANDERINGEN -MIJN TROTS.
Doubleren.
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) Marloes Assink
Transcript van de presentatie:

Informatiemiddag h/v Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. april 2010

Agenda Welkom door Hans Ervaringen team Ervaringen ouders; evaluatie tevredenheids- onderzoek Schooljaar 2010 – 2011 Mogelijkheid tot uitwisseling met elkaar en met docenten.

Visie Groei in Evenwicht

Ervaringen Team

Tijdens de informatiemiddag hebben we gesproken over de ervaringen van het team. Allerlei zaken zijn aanbod gekomen. Hierbij een greep uit deze bevindingen: Ouders denken actief mee. Het gegeven dat we een school in ontwikkeling zijn, wordt begrepen. In de toekomst willen we naar een digitaal leerlingvolgsysteem Docenten hebben een weg gezocht in het maken van huiswerk en de omgang daarmee. Studievaardigheden komt naar voren tijdens mentoruur. Ook zijn de afspraken en tips terug te vinden in het organisatiemapje. Volgend jaar komt er nog meer aandacht voor het ‘leren leren’ In het lesrooster voor komend schooljaar wordt voor zowel de eerste als tweedejaars leerlingen het leren leren meegenomen middels KWT (keuze werktijd) uren. De introductieweek blijft bestaan voor nieuwe 1e jaars. Het vak Frans is voor veel van onze leerlingen moeilijk, ze zien er tegen op, ze zijn bang om te falen

Tevredenheids onderzoek Het tevredenheidsonderzoek is afgenomen bij ouders van leerlingen op de h/v afdeling. De algemene score is erg hoog. (op schaal van 1 t/m 4 is de laagste gem. score een 3,2)

Schooljaar Huisvesting: v. Maerlant 2010/1011: één 1e jaarsgroep De Zwengel: 2010/2011: twee 1e jaarsgroepen en twee 2e jaarsgroepen (noodbouw of meer permanente locatie op het terrein) Start nieuwe schooljaar De 2e jaars starten met een reguliere lesweek. Op de eerste schooldag krijgen de leerlingen hun boeken. Rapportbesprekingen en IHP minimaal 3 keer per school jaar contact met ouders: na 1ste rapport: IHP bespreking en rapportbespreking (30 min) na 2de rapport: rapportbespreking (10 min) na 3de rapport IHP en rapportbespreking (30 min) Nieuwe vakken: zie lessentabel KWT – uren keuze werktijd: de leerlingen gaan opgegeven taken plannen en maken deze tijdens de KWT-uren. Zo leren de leerlingen plannen en organiseren. Ze kunnen werken aan moeilijke vakken, sociale/emotionele oefeningen, enz.

Lessentabel 1e jaar2e jaar Nederlands43 Engels33 Duits22 Wiskunde33 Natuurkunde3* Scheikunde Biologie23 Aardrijkskunde22 Geschiedenis22 Informatiekunde1 Handvaardigheid / verzorging2 Algemene techniek2 Keuze werk tijd23 Lichamelijke opvoeding22 Tekenen1 Handvaardigheid / techniek2

Nieuwe vakken Uit de lessentabel blijkt dat het vak Frans niet meer gegeven zal gaan worden. Hiervoor in de plaats komt het vak Duits. Duits is een Germaanse taal (net zoals het Nederlands) waardoor dit vaak makkelijker is voor onze doelgroep. Daarnaast is het vak Duits voor veel (economische) richtingen en profielen gewenst. Voor veel huidige eerste jaars is Frans overvragend gebleken. Ook onderschrijven andere HV-scholen de moeilijkheden voor deze doelgroep. Het is echter zo dat wij op zoek gaan naar een juiste werkwijzen om in de toekomst het vak Frans wederom aan te kunnen bieden.

Informele uitwisseling