De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond groepen 8

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond groepen 8"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond groepen 8
Groep 8 juf Saskia Groep 8 juf Anneke/meneer Bram Groep 8 juf Marianne

2 Agenda Welkom Extra in groep 8 Huiswerk & agenda gebruik
Belangrijke data groep 8 Toetsen Totstandkoming advies Social media Klassenouder/Luizenouders Afscheidsavond/musical Vragen .....

3 Extra in groep 8 Naast het normale lesprogramma hebben we dit jaar een aantal extra activiteiten. Gastlessen van bureau HALT Gastlessen/bezoek voortgezet onderwijs Kunst en cultuur Schoolkamp Afscheidsavond/Musical

4 Huiswerk en agenda gebruik
Iedere week maak- en leerwerk. Naast opgegeven werk staan de volgende zaken standaard op de agenda: spelling van die week; werken met Taalzee en Rekentuin op de computer.

5 Alvast wat belangrijke data:
Ouderavond 18 en 20 september (omgekeerd oudergesprek) Definitief advies dinsdag 19 februari en donderdag 21 februari 2019 Eindcito op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april 2019 Schoolkamp 26, 27 en 28 juni 2019 (woe-do-vrijdag) Musical afscheidsavond donderdag 4 juli 2019

6 Eindtoets Taal en rekenen zijn verplicht, wereldoriëntatie is facultatief. Uitslag volgt na 4 weken.

7 Waarom toetsen we uw kinderen?

8 Totstandkoming advies
Hoe scoort uw kind de laatste jaren op de methode gebonden toetsen van rekenen/taal/spelling? Hoe is het huiswerkgedrag van uw kind? Zowel maak- als leerwerk. Plannen van werk. Wat zijn de LVS resultaten van uw kind van de afgelopen jaren? Leer- en werkhouding van uw kind in de klas. Betrokkenheid en interesse in lesstof. Concentratie, motivatie, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en sociaal emotionele ontwikkeling. Entreetoets. Dinsdag 19 februari en donderdag 21 februari vinden de adviesgesprekken plaats. Als school geven wij een advies. U als ouder bepaalt waar u uw kind gaat aanmelden. Wij geven alleen het niveau aan.

9 Social Media Het is belangrijk dat ouders thuis aandacht besteden aan social media. Check regelmatig de telefoon van uw kind, bijvoorbeeld WhatsApp. Ervaring heeft ons geleerd dat er buiten schooltijd regelmatig dingen gebeuren op social media waar wij op dat moment geen invloed op uit kunnen oefenen.

10 Klassenouder/luizenouders
Wij zijn op zoek naar een klassenouder. Wat zijn de taken van een klassenouder: Bij organisatorische zaken assisteren of deze uit handen nemen van de leerkracht. Klassenouders hebben een coördinerende rol en hoeven zelf niet daadwerkelijk te ondersteunen bij de uitvoering (mag wel, moet niet). Denk hierbij aan: contact leggen met de ouders, indien gewenst andere ouders betrekken bij activiteiten en in overleg met leerkracht aandacht besteden aan bijzondere gebeurtenissen in de groep. Wij zijn ook op zoek naar een luizenouder: Elke woensdag na de vakantie worden de haren van de kinderen gecontroleerd op luizen of neten.

11 Afscheidsavond/musical
Laatste donderdag van het schooljaar 4 juli. Op woensdag 3 juli is de generale repetitie. Deze is te bezoeken door opa’s /oma’s, broertjes en zusjes die niet op onze school zitten. overdag. Verdere informatie volgt…….

12 Zijn er nog vragen??

13 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "Informatieavond groepen 8"

Verwante presentaties


Ads door Google