Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

Meerdere werknemers in een beperkte ruimte
De totstandkoming van domotica in het Leo Polak
‘Van pannenkoeken bakken naar het vergroten van de sociale competenties’
Accountancy -2% in 2013  Minder vraag naar advies  Minder administratie en samenstelling (automatisering)  Tarieven onder druk  Meer transparantie.
geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!
RIS3: Theorie, praktijk en dilemma’s
10 tips voor een gouden start Groeitips
Een succesvolle samenwerking tussen Overheid, Ondernemer en Onderwijs ter invulling van SROI specifiek voor de Grond- Weg- en Waterbouw (GWW) INFRA-WERKT.
Praktijkworkshop: Groen Proeven in de praktijk. Programma • Introductie • Waarom Groen Proeven? • Beleid mbt Groen Proeven • Waar staan we nu? • Ervaringen.
KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V.
De case Zevenhuizen Regiobijeenkomst Stedendriehoek 11 november 2003
Traditioneel contractmodel Opdrachtgeverschap en valkuilen
Contractvormen in de bouw Van traditioneel naar innovatief
basisstrategieën van implementeren (1) bron: Pendlebury
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Preventief Verzuimmanagement
Outputgestuurde Onderhoudscontracten
Workshop AO binnen de bestaande structuur
Talentmanagement in de Technische Dienst
Welkom 8 februari Agenda  Bedrijfsprofiel  Producten en diensten  Veiligheid en verantwoordelijkheden  Het project  Het proces  Stelling.
Motivatie van de professional Willy Limpens
Een startersgids voor innovatie
Leerbedrijf partner in opleiden Jan Fleer 15 november 2004
WDH en EMD een ZEGEN voor de zorgprofessional?
Beeld van de onderneming Productiebedrijf: –Smelten van aluminium –Gieten van aluminium –Bewerking en Inpakken van aluminium Grootte van het bedrijf: –
Business Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bvBusiness Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bv.
Zekerheid over het eindresultaat neemt toe in de tijd.
De competente projectleider
Kiezen tussen belangen ervaringen van een veranderend ingenieursbureau in een veranderende wereld Jacco Buisman Ede, 11 maart 2008.
Workshop De ingenieur als projectmanager 11 maart 2008.
Dienst Wijken 1 Beter participeren in de gemeente Utrecht Acties van de gemeente om participatie en betrokkenheid van burgers bij de ontwikkelingen in.
StellingenStellingen 28 mei Veel kansen, veel mogelijkheden… maar we hebben het allemaal druk… Regie en ondersteuning is nodig.
Plan van aanpak asbestbrand
Programma Stappenplan ZMO Individueel Zorgplan. In tien stappen naar een strategie voor zelfmanagementondersteuning Jeanny Engels 6 juni 2010.
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
Even voorstellen Mona van Zelst, beleidsmedewerker P&O
Moreel Beraad in het Sociaal Domein
Prestatiemeten Herald Immink 24 juni Prestatiemeten Herald Immink 24 juni 2014.
De kracht van samenwerking Passend Onderwijs in Beweging Ben Brinkman 22 mei 2014.
De kubus van CSPE succesfactoren!
Eenvoudiger en beter 27 april Inhoud Waarom ook al weer Evaluatie Bbk Waarnemingen Voorstellen Systeemcertificatie BRL O +A Professioneel opdrachtgeverschap.
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
10 tips voor een gouden start Ivo Bols 10u30 – 11u15.
Lessons learned JV`s 11 juni Product life cycle WSW Participatie Wet.
Interne communicatie (IC) binnen ANB is een aandachtspunt. Er was al een degelijke basis aanwezig. Die wordt nu verder geoptimaliseerd en spoort samen.
7 Kernwaarden van Delta Lloyd Groep
Dienstverlening is van ons allemaal! Praktijkmiddag Dienstverlening Hoogeveen 10 september 2015.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Insights & Essentials Willem van Putten
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
H3 Inzicht.
Hulpmiddelen voor bepalen activiteiten
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
IOP Individueel opleidingsplan. Definitie IOP Het individuele opleidingsplan is een document waarin de afspraken m.b.t. persoonlijke leerdoelen vastgelegd.
Social return on investment Marktdag Noord-Holland Noord 2014.
MODERN BOEREN OP OUDE HOEVES even voorstellen 3 partners proces; nieuwe samenwerking expeditie ruimte.
Water | Energie | Grondstoffen Een kijk in de keuken van de Opdrachtnemer Waterveiligheid & Constructies Even voorstellen Jan van DijkProjectmanager Waterveiligheid.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
Social intranet Donderdag 19 november Even voorstellen… Erica van de Veen Communicatiemedewerker Gemeente Putten 2.
Café College Neerlands Diep 31 mei 2016 Integrale Veiligheid Grote infrastructurele projecten.
MAAK HET ONDERNEMERS MAKKELIJK! MET EEN REGELHULP IN 7 STAPPEN.
Open convenant aanpak PIANOo-congres 2017
Veranderende rol van de bouwer
Onderwijsmaterialen module: “Ontwerp je eigen eHealthapp.”
Titel presentatie.
De scope van het project
Transcript van de presentatie:

Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen Onderdeel van Dura Vermeer Groep Duale marktstrategie (publiek en privaat) Werkzaam in Infrastructuur, Bouw en Industrie Lid van oa NL Ingenieurs en Bouwend Nederland Betrokken bij zowel grote als kleine D+C infra projecten

Wat betekent D+C voor ons bedrijf mbt commerciële strategie Nadrukkelijker en eerder keuzes maken: op één project altijd maar aan één kant tegelijk werken Voorkomen van mogelijke belangenverstrengeling (nota scheiden van belang) Nadrukkelijker en eerdere projectpositionering en partnering met name voor de grotere infra projecten Indien noodzaak tot een keuze ivm belangenverstrengeling, dan kiest Advin voor het werken voor de aannemer

Werken voor opdrachtgever of aannemer – onze afwegingen Projectpositionering: - waar zit de potentiële omzet- / verdiencapaciteit - wat is de scoringskans, hoe hoog zijn de offertekosten - wat is de beschikbare kennis en capaciteit (personeelsplanning) - wat zijn de risico’s en voorwaarden - opportunisme – hebben is hebben en krijgen is de kunst Dilemma’s: - werkzaamheden van geringe omvang en belangenverstrengeling - vrijhouden van toegezegde capaciteit bij uitstel start werk

Wat betekent D+C voor ons bedrijf mbt productie organisatie Verschillen bij het werken voor opdrachtgevers en het werken voor aannemers – andere competenties en houding zijn noodzakelijk. In praktijk werken dezelfde medewerkers in ‘vaste’ teams vooral óf aan de kant van de opdrachtgever óf aan de kant van de aannemer. Mix komt maar weinig voor. Organisatie hierop ook bijgesteld. Flexibilisering van de productie organisatie door grotere pieken en dalen in productiefilm doordat D+C vaak grotere projecten betreft. Meer samenwerking met collega bureaus

Onze lessons learned bij het werken in opdracht van aannemer op een D+C project? Werken op projectlocatie als één projectteam (aannemer en adviseur) met korte lijnen Werken van grof naar fijn (zeker in tenderproces), proactief Managen van interfaces (komen tot een integraal ontwerp) wordt onderschat. Heldere communicatie en echt samenwerken (zowel in projectteam als met opdrachtgever) is sleutel tot succes (Leidraad samenwerking). Klik tussen spelers is noodzaak.

Onze lessons learned bij het werken in opdracht van aannemer op een D+C project? Werken met een resultaatsafhankelijke beloning vergroot je kans om mee te doen aan kant van aannemer Maak heldere afspraken over scope, taakverdeling en communicatielijnen, zeker als je op locatie werkt Besteed tijd en aandacht aan zachte kant van samenwerken (persoonlijke klik) D+C is niet: . Bureau maakt eerst ontwerp . Aannemer gaat pas meedoen als ontwerp klaar is Inbreng aannemer in ontwerp is een must

Onze lessons learned bij het werken in opdracht van de opdrachtgever? Laat ontwerpverantwoordelijkheid ook echt bij de opdrachtnemer en maak niet eerst zelf een DO Betrek ‘beheerafdeling’ bij het opstellen van programma’s van eisen en in toetsen van ontwerpen van de opdrachtnemer Heldere en tijdige communicatie intern en samenwerken met alle betrokken partijen (intern en extern) is ook bij D+C de sleutel tot succes Aanpassen van programma van eisen / scope na gunning is duur GC is niet ‘de aannemer neemt alles van ons over’, opdrachtgever houdt eigen verantwoordelijkheid en rol.