Historiek Voka Voka is het samenwerkingsverband tussen het Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de acht Kamers van Koophandel in Vlaanderen. Voka bundelt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
Advertisements

De Vlaamse audiovisuele sector: een socio- economische profilering Isabelle De Voldere Hans Everaert.
OPLEIDING IN DE TOEWIJZING VAN WEET U AL WIE UW POTENTIËLE LEIDERS ZIJN?
Programma •9:45-10:15 Marcel Boogers, hoogleraar UT, BMC Samenwerking en strategische allianties •10:15-10:45 Jan Kerkhof, oud-wethouder Veghel, lid Cie.Huijbregts.
De nieuwe werkelijkheid
HOOFDSTUK 12 HANDEL EN MARKETING
Kader waarbinnen scholen eigen invulling kunnen geven en eigen accenten kunnen leggen. Netwerk waar uitwisselen en samenwerken centraal staan. Al 17 scholen!
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Vertegenwoordiging landelijk netwerk en relatie regionale netwerken Sessie B NOV Conferentie 7 oktober 2008.
CLUB 32 De business club van Schaerweijde heet. 2 Club 32 = Liefde voor de club en lol voor de leden.
Martijn van den Berg Speciality Dairy
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
De Vergeten Parels van Rotterdam-Zuid
Netwerk Lokale Economie 27/09/2013 Voorstelling Streekpact RESOC.
Visie op ons loopbaanbeleid
EDRL infodag Lokale besturen Voorstelling Middle Office AO in het kader van EDRL.
COMPETENTIEONTWIKKELING
“Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid” Tempus Fugit, Leeftijdspiramide lokale besturen Aalter, 21 mei 2010 Pol Despeghel, Sectorconsulent.
Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing VZW Waarom streekproducten op de kaart zetten? Jo Van Caenegem 22 oktober 2007 Sint-Genesius-Rode.
1 Het overlegtraject MP 1.1. Aanpak vanuit ANB - PD Limburg 3 Juni 2014.
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
WAT KAN HET LEONARDO DA VINCI PROGRAMMA VOOR U BETEKENEN? Brussel, 26 november 2009.
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Het lokale economie debat vrijdag 25 mei 2012, provinciehuis.
Participatie en een Klantenraad
Missie, visie, strategie & jaarplan
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
Samen werken aan een gezonde regio!
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Een perspectief voor Vlaanderen Aggiornamento Een perspectief voor Vlaanderen auteur functie datum Beter Engels of beter Nederlands in het hoger onderwijs.
Welzijnsoverleg Regio Gent Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent tel. 09/ Koen Berwouts – Coördinator Welzijnsoverleg Regio Gent.
Voornaam Naam / 8 mei 2007 Subtitel van de presentatie Lerend netwerk Schepenen Lokale Economie Leuven 25 mei 2012.
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
SUCCESVOL VERENIGINGSMANAGEMENT IN VIJF STAPPEN
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Burgerinitiatieven.
Voorstelling Win-Winbeurs Win-Winbeurs? De Win-Winbeurs is een evenement waar verenigingen en ondernemingen elkaar twee uur lang ontmoeten en.
Niet met goede bedoelingen alleen… 17 april 2008 Jolanda Luijten.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
Najaar 2012 Hockey: het is ‘net’werken Strategie KNHB 2020.
Syntens als duurzame verbinder in de bouw Workshop MVO Kies je MVO kleur Hans Lievense.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
Omvang werkloosheid 1-jan-131-jan-141-okt-14 1-dec-14 WWB/BBZ IOAW IOAZ 576 Subtotaal bijstandTotaal Subtotaal WWWW
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Inspiratiesessie Arbeidspools 12 februari 2015 Lectoraat Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt.
SERR Meeting Naar een sluitende aanpak voor werkgevers.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
Groningen Internationaal Kansen benutten via Europese Programma’s EU-coördinator Jenny Otten Provincie Groningen.
Waarom InDrenthe? Wie kijkt er naar een livestream? Wat betekent InDrenthe voor uw evenement? Wat kost InDrenthe? Welke andere mogelijkheden biedt InDrenthe?
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
ViaVia Info-presentatie
23 maart 2017 profilering.
DE ENERGIE OM TE VERANDEREN
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Lokaal loket kinderopvang
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
Lokaal loket kinderopvang
MET.
Transcript van de presentatie:

Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde in de Druivenstreek = Voka LAN Druivenstreek

Historiek Voka Voka is het samenwerkingsverband tussen het Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de acht Kamers van Koophandel in Vlaanderen. Voka bundelt de krachten van het VEV zijnde het kenniscentrum en de Vlaamse vertegenwoordiging. Met de sterktes van de Kamers van Koophandel zijnde de lokale belangenbehartiging, netwerking, dienstverlening en informatieverstrekking. Profiel Voka Voka is een politiek neutrale en multisectorale werkgeversorganisatie. Alle ondernemingen,klein en groot, kunnen lid worden. De leden vormen het hart van Voka. Zij houden ons scherp en bepalen welk beleid Voka voert.

Missie Voka Voka wil als het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio. Strategie Voka Het ondernemerslandschap verandert continu. Wie vooruit wil gaan, moet aandacht hebben voor deze transformatie. De sleutel tot succesvol ondernemen ligt vervat in de formule E=ti². Excellent zijn door talentontwikkeling, innovatie en internationaal ondernemen. Leden Voka • 18.000 ondernemingen in Vlaanderen • 900.000 werknemers (60% van de private tewerkstelling) • 1.500 leden in Halle-Vilvoorde (60% van de private tewerkstelling)

Voka LAN Druivenstreek U bent als ondernemer op zoek naar een Lokaal Actief Netwerk ? U wil uw belangen van de Dorpstraat tot de Wetstraat verdedigd zien ? Begin vandaag en verneem hier wat Voka en Voka LAN Druivenstreek voor u kunnen betekenen.

Voka LAN Druivenstreek Voka LAN Druivenstreek is het Lokale Actieve Netwerk van de leden-ondernemingen in de Druivenstreek. Zij werkt als lokale antenne van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. Een antenne die zowel zendt als ontvangt. Enkele voorbeelden van lokale activiteiten Business Club ten huize van Trasys, Ondernemers maken kennis met de lokale schepen van economie in de Oude Schuur, Overleg in de KMO in de Business Seats van Tempo Overijse

Werking Voka LAN Druivenstreek Vijf ondernemers uit de Druivenstreek namen, samen met Voka - Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, het initiatief om de lokale ondernemers te verenigen en zo de slagkracht te vergroten. De Druivenstreek, geprangd tussen Brussel en Waals-Brabant, beschikt over een speciale historiek en een gemengde bevolking qua werkzaamheden en samenstelling. Ze biedt aan ondernemers vele uitdagingen. Door een intense samenwerking onderling, binnen Voka en samen met de gemeenten kan Voka LAN Druivenstreek het economisch weefsel verbeteren en de dagelijkse inspanningen van ondernemers vruchtbaarder maken.

Bestuur Voka LAN Druivenstreek Andreas van de Voort [Corphinex] Alain Vanhaeght [AV8 & Co] Uwe-Paul Potysch [NORA Flooring Systems] Alex Vanzegbroek [Consultecom] Paul De Greef [Fortisbank] Voka LAN Druivenstreek is uw lokale antenne • organiseren van een bedrijfsbezoek, infoavond, nieuwjaarsdiner, … • initiatieven nemen rond signalisatie industrieterreinen, consortiumbewaking, • stappen zetten naar lokale overheden i.v.m. het ontwikkelen of uitbreiden van industriezones, … • bevorderen van contacten en samenwerking tussen de lokale leden Minimaal 2 events per jaar, meerdere bijenkomsten in relatie tot de vraag van de leden.

Voka LAN Druivenstreek Wie is lid van Voka LAN Druivenstreek ? Heden 45 leden in de Druivenstreek … Wordt lid van Voka en je wordt automatisch lid van Voka LAN Druivenstreek. Kostprijs ? Geen extra lidmaatschapsgeld vereist. Ieder lid van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde uit de Druivenstreek is automatisch lid. Voor sommige events kan ter dekking van niet gesponsorde kosten een bijdrage gevraagd worden. Nog geen lid van Voka ? Kijk snel op de antwoordkaart en ontdek waarom u niet mag ontbreken in het grootste netwerk van ondernemingen in Vlaanderen.

Voka LAN Druivenstreek Netwerken kan iedereen …. maar het kan net iets makkelijker bij Voka 14 Vaste netwerking activiteiten in Halle-Vilvoorde per jaar, 4 Voka Business Clubs, 4 Voka CultuurKamers, 1 Lunchcauserie, 1 Zomerhappening, 1 Eindejaarsreceptie, 1 Business Masters Golftoernooi, 2 Voka Touché (politiek debat) en per jaar minimum 2 netwerk-evenementen in de Druivenstreek.

Beschikt uw netwerk bovendien over de juiste contacten in de Dorpstraat en de Wetstraat? Bij ons zit u gebeiteld. Maar ook als u niet aanwezig bent, doen wij hard ons best voor uw bedrijf. • Zo verdedigen wij uw belangen op nationaal, regionaal en lokaal niveau. • Daarnaast kan u steeds rekenen op onze diensten. Een vraagje over subsidies, arbeidsmarkt, maaltijdcheques, internationaal ondernemen of douanedocumenten? Onze adviseurs helpen u met de glimlach verder. Dat bespaart u heel wat opzoekwerk. • Tien keer per jaar ontvangt u het magazine ondernemers en Voka Tribune. Hiermee blijft u op de hoogte van de activiteiten en standpunten van Voka, van het economisch leven in de regio Halle-Vilvoorde, in de Druivenstreek en van alle activiteiten (infosessies, opleidingen, lunchcauserieën, milieusessies, netwerkhappenings, bedrijfsbezoeken,…)

Wordt vandaag nog lid van Voka en ervaar zelf waarom 18.000 bedrijven reeds lid zijn Vraag hier uw persoonlijke afspraak!