Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Studie- & opvoedingsondersteuning aan huis in kwetsbare gezinnen
Advertisements

ESF Krachtlijnen van de komende programmering (Stand van zaken januari 2005)
POP in de praktijk van Hogeschool Windesheim stelling 1 : een POP stimuleert de dialoog tussen leidinggevenden en medewerker stelling 2: een POP staat.
Begin en eindig een presentatie bij voorkeur steeds met een pagina waarop alle partners staan. ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de.
Onderbescherming en proactief handelen Algemene vergadering VVSG afd. OCMW’s 14 juni 2012.
Verantwoordelijke Leni.
Waar knelt het schoentje?
Omgaan met kinderen en gezinnen 22 november 2013.
1 Reactie op “Stedelijke en plattelandsarmoede: Eindrapport POCICO” Dr. Carmen Mathijssen.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
Naar evenredige toegankelijkheid Voorrangsregels – 5 juli 2013.
Allochtonen in het hoger onderwijs
Klein antwoord op een grote vraag… Jeugdwerk voor allen, zone09.
Onderzoek naar de mogelijkheden voor de integratie van de particuliere huurmarkt in het Vlaams Woonbeleid Sociaal huren en privaat huren.
Hilde Colpin & Jean Pierre Verhaeghe.  Steeds meer niet-traditionele gezinnen  Oorzaak: meestal door echtscheiding  Gevolg: meestal meer problemen.
Inspiratiedag “Kinderopvang in de praktijk” Actualiteit à la carte 2 oktober 2008 Mechelen.
BROM Brede School Molenbeek Infodag Brede School 16 mei 2008.
0 Kinderen met bijzondere behoeften in Vlaanderen: gezinskenmerken en hun positie in het onderwijssysteem Leen Sebrechts PhD Student, Department of sociology,
Vrije-CLB-Koepel vzw Driemaal Taal Kansenbevordering in de hedendaagse CLB- praktijk taalstimulering
Stichting Cultuurpad Primair anders! Onze missie: het bieden van brede ontwikkelingskansen voor kinderen van 4-14 jaar door: Cultuureducatie een vaste.
Een map? –om tegemoet te komen aan stijgende vraag naar info en ondersteuning –ontwikkeld vanuit praktijkervaring –Voor militanten en secretarissen –ondersteuning.
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Lokaal het verschil maken voor kinderen in armoede
Versterken van de S van BOS Gwendolijn Boonekamp (NOC*NSF) Chris Donkers (Basketballbolwerk Two-B) 4e ontmoetingsdag Breedtesportimpuls, 27 mei 2004.
Sociale vaardigheden in het basisonderwijs Werkgroep onderwijs.
Ondersteuning van kinderen van ouders met problematisch middelengebruik Werkgroep gezondheidszorg en hulpverlening, werkgroep gezin, werkgroep onderwijs.
Jongeren Preventie Team
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
CKO’s & de sociale functie van kinderopvang
Titel ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen te bevorderen, en.
En de WMO TOEGEPASTE MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING.
VAN OPVANG NAAR ONTWIKKELING
FVIB | KENNISCENTRUM SAMENWERKEN IN ASSOCIATIE De meerwaarde van samenwerking in een vrij beroep. ESF: Bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Jeugdopbouwwerker als brugfiguur en promotor van een geïntegreerd beleid ten behoeve van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO ICC Gent, 2 april 2015.
PGZ, GOK en kleuterparticipatie Inge Van Trimpont Monica Bulcke.
Administrateur-generaal
Social work: Het verschil dat jij maakt.
Decentralisatie van de jeugdzorg  decentralisatie jeugdzorg  Per 1 januari 2015 gaan in één keer alle taken en  verantwoordelijkheden naar de gemeenten.
Empowerment Gezins- en wijkgericht werken Kwartaal 3 week 5.
Module ‘Ouderbetrokkenheid’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 4.
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
WORKSHOP FUNKEY – NHC AGENDA -KNHB filosofie -Wat is Funkey? -Funkey vereniging -Praktijkvoorbeelden -Wat na Funkey? -Ondersteuning KNHB -Funkey,
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
OCMW LEUVEN Richtlijn Individueel Verminderd Tarief Kinderopvang.
Hoe pedagogisch handelen?
1 - 7/7/2016 De klimaatsubsidie en gelijke kansen.
Rijk geschakeerd! Decentralisatie en participatie: trends, relaties en gevolgen Prof. dr. Kim Putters Waalwijk, 7 november 2014.
Samen voor Veenendaal 21 mei 2016 MBO Issue analyse.
Verhuisadviseur / Wooncoach Senioren
Brugfiguren onderwijs…. hulpverleners met een toverstokje?
MEE maakt meedoen mogelijk
In samenwerking met:.
Progressief universalisme
Armoede bestrijden Integrale benadering Samenwerken, lokale expertise
Work-Life Balance: genderdiversiteit op de werkvloer
OPweg Innovatief project
Lokaal loket kinderopvang
Kansarmoede in de kleuterschool
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Infosessie: attesten inkomenstarief 11, 18 en 20 januari 2016 Sofie Delcourt – VVSG Stafmedewerker Kinderopvang
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Lokaal loket kinderopvang
Samenvattende presentatie - 3 mei 2019
Lerend Netwerk Regie Buitenschoolse Opvang 24 september 2019
Transcript van de presentatie:

ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.

DIRK BRANTS ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. SOCIALE FUNCTIE OP DE WERKVLOER

Sociale functie op de werkvloer Probleemstelling Doelgroepen Drempels Werkinstrumenten Ouderbeleid en diversiteit Competentieontwikkeling

probleemstelling Het tekort eerlijk verdelen Toegankelijkheid voor alle ouders, met bijzondere aandacht voor kansengroepen en ondervertegenwoordigde groepen Van drempels treden maken Childcare stories

doelgroepen Gezinnen in kansarmoede Allochtone gezinnen Alleenstaande ouders Kinderen met zorgbehoeften Werkloosheid Opleiding Aandachtspunten: - regioverschillen - eigenheid van gezin - combinaties

drempels aan vraagzijde Perceptie Vertrouwen Zelfbeeld Vaardigheden

drempels aan aanbodzijde Typisch aanbod voor atypische vragen Wachtlijsten Voorrangsregels Doorstroom van informatie Financiële kaders Administratieve procedures

drempels aan aanbodzijde Bereikbaarheid Houding en kennis van medewerkers Taalgebruik Personeelssamenstelling Uitstraling van de voorziening

Werkinstrumenten Vragenlijst ‘drempels voor doelgroepen’ Vragenlijst ‘sociale functie in de praktijk’ Vragenlijst ‘MAS-onderzoek’

ouderbeleid en diversiteit Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Samen leven Samen doen Samen beslissen Samen in de wijk

competentieontwikkeling Geen specialisme Kernthema: omgaan met verschillen Eigenheid gezinnen en maatschappelijke mechanismen Kunnen omgaan met verhalen van gekwetstheid

ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.