Sneak preview 1 Welk offer bracht Zacharias toen een engel aan hem verscheen? brandoffer zoenoffer reukoffer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Gods verborgen glans.
Boodschap in praktijk brengen
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Gedeelte van vandaag Genesis 12-17
de centurio te Kapernaüm
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Beloofd is beloofd.
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
JEZUS DE RUIL JIJ.
De schepping van Genesis één.
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
Wandelen met de Ontzagwekkende
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Preek Hebreeën 4:
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Sneak preview 1 Welk offer bracht Zacharias toen een engel aan hem verscheen? brandoffer zoenoffer reukoffer

Sneak preview 2 Hoeveel maanden was Elisabeth zwanger toen Maria zwanger werd? 3 maanden 7 maanden zes maanden

Sneakpreview 3 Waar riep Johannes de Doper toe op? Doen wat goed is nalaten wat verkeerd is gebed anderen vertellen over God

Sneakpreview 4 Welke boeken citeert Jezus als Hij de duivel in de woestijn tegenspreekt? Jesaja en Hosea Genesis en Daniel Deuteronomium en Psalmen

Sneakpreview 5 Welke mensen stelt Jezus de Joden in Nazareth ten voorbeeld? de profetes Hulda de profeet Samuel de weduwe van Serepta

Sneakpreview 6 Wat maakt de Farizeeen boos toen 4 mannen hun verlamde vriend bij Jezus brachten? dat Hij hem genas dat zij via het dak binnen kwamen dat Hij de zonde vergaf v. d. verlamde man

Sneakpreview 7 Om zijn 12 leerlingen goed te kunnen kiezen? vroeg Jezus de mensen advies bad Hij de hele nacht wierp Hij het lot

Sneakpreview 8 Wat is een bijbelse uitspraak? Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden Wat jij niet wilt dat u geschied, doe dat ook aan anderen niet Offer jezelf op voor anderen

Sneakpreview 9 Wat kenmerkt volgens Jezus iemand die veel liefde laat zien? Weet wat een ander nodig heeft weet wat het is om zelf veel vergeven te zijn weet hoe met mensen om te gaan

Sneakpreview 10 Wat had de Romeinse centurion wiens slaaf door Jezus genezen werd, voor de Joden gedaan? betere wegen gegeven gevangenen vrijgelaten een synagoge laten bouwen

Sneakpreview 11 God schiep....wat hoort niet in het rijtje thuis? scheidingsgewelf tussen water boven en water beneden allerlei levende wezens (vee e.a.) licht en duisternis

Sneakpreview 12 Waar spraken God en de duivel zich anders over uit? dat God de mens geschapen heeft dat kennis van goed en kwaad maakt dat je sterft dat de mens zelf keuzes moet maken

Sneakpreview 13 Wat deed God als eerste nadat Hij Adam en Eva de consequenties van hun daden had verteld? Hij maakte kleren voor hen Hij zette ze uit het paradijs Hij stuurde twee engelen

Sneakpreview 14 Wat was de verplichting voor Abraham en zijn nakomelingen als blijk van het verbond met God? elke dag bidden elke maand vasten alle jongetjes acht dagen na de geboorte besnijden

Sneakpreview 15 Wanneer is er in de bijbel voor het eerst sprake van jaargetijden? bij de schepping na de zondvloed na de torenbouw van Babel

Sneakpreview 16 Wie waren de afstammelingen van Lot (neef van Abraham)? Moabieten en Ammonieten Amelekieten en Chorieten Filistijnen

Sneakpreview 17 Sara was..... een halfzus van Abraham een nicht van Abraham geen familie van Abraham