THIS IS ISH Regisseur / choreograaf: Marco Gerris Tekst & dramaturgie: Dunya Khayame Muziek: Rik Ronner Cinematic DJ: Cinematic Deejay Irie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Symphorosa’s Melodies Leerlingenconcert 1993 Jubileumconcert.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Sporten.
Gemaakt door Odessa koorevaar
De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Beelden storm.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Gemaakt door Mike van Doorn
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Poëzie December.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Macbeth Door: Mike Testroote.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Door Marit Mulder.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Dansen made by: Eva Heeremans.
Street dans is een helle leuke sport om te doen je leert heel veel
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Mijn schooltijd van één tot acht
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Cult& Tumult 2011 Rocking Harmony VMK Maureen Rietveld.
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Hilde Vandermeeren.  Auteur:Hilde Vandermeeren  Ilustrator: Harman Van straaten  Uitgever:Davidsfonds  Aantal bldz: 96 p.
Groep 7/8 is op werkweek gegaan. Ze vonden het heel leuk. Het was in oesterwijk. En ze gingen ook naar kamp Vucht. Ze vonden het leuk maar niet leuk dat.
Interpreteren van data
Naam: Adrine Bandari Klas: 4hna Vak: CKV Opdracht: activiteit – DJ Moz’Art – ISH Ain't no party, like a Mozart-party.
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Florentijn Marinissen & Sjors IJspelder
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.

2rootje ‘Dat is uit de kunst’
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Vliegenzwam Wie kent hem nou niet!!!!.
6 September 2012 Lotto Arena - Antwerpen. Wat zijn je verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? ONDERZOEKSVRAGEN.
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
De koning van de kikkers
Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Brayan Renders Mijn culturele ervaringen. Mijn eerste theater ervaring Mijn eerste ervaring met theater was in groep 8 we gingen naar ene theater voorstelling.
Ik verwacht dat het heel spectaculair word, en dat heel Eindhoven oplicht door Glow. Ook verwacht ik dat het heel druk zal zijn omdat niemand dit wil.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
 Bij aankomst  De zaal  Het voorprogramma  Caruso.
“de liefde van God”.
 Ik ben 2 jaar geleden in Barcelona geweest waar ik verschillende bezienswaardigheden ben geweest.  Verleden & heden.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
Cirque du Soleil (2. Culturele activiteiten). Wat + waar ? Wat? Cirque du Soleil is een wereldwijd optredend samenwerkingsverband van groepen artiesten.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
WHTSNXT? PROCESGERICHT, ACTUEEL EN LEERLINGGESTUURD FANTASTIC VOYAGE.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Transcript van de presentatie:

THIS IS ISH Regisseur / choreograaf: Marco Gerris Tekst & dramaturgie: Dunya Khayame Muziek: Rik Ronner Cinematic DJ: Cinematic Deejay Irie

Cast Abdelhadi Baaddi Shailesh Bahoran Martin Barnes Björk Gunnarsdóttir Enigma Huijzer Micka Karlsson Melanie van der Mee Arnold Put Carl Refos Raquel Tijsterman Robert Villedieu Lara de Vries Irie Weergang Bove

Informatie Andere projecten Marco Gerris: -FIGHT FLOW -HYPERISH -MONTEVERDISH Dansstijl: breakdance Plaats voorstelling: Parktheater Eindhoven

Samenvatting Met de voorstelling THIS is ISH gaan ze op zoek naar het einde van de wereld. Nog nooit was verwerking zo swingend. Nog nooit was een uitzichtloze situatie zo hoopvol. We zoeken dat wat ons leven kleur geeft, en komen zo bij waar ISH voor staat. Of de wereld nou morgen vergaat of niet… Met cinematic deejaying, hiphop, modern, acrobatiek, house en free running bewegen ze richting de vrijheid.

Toneelbeeld In welke ruimte vond de voorstelling plaats? In de Endinet-zaal Waar zit het publiek? Gewoon voor het podium Beschrijf het toneelbeeld: Er stond een soort steiger op het podium waar ze op dansten, ook was er een DJ-booth op het podium. Het licht was in heel veel verschillende kleuren. De kostuums gingen van donker en somber naar fleurig en kleurrijk. In hoeverre is het toneelbeeld medebepalend voor de thematiek van de voorstelling? Nou, in het begin van de voorstelling waren de dansen best wel somber en ze straalde een soort woede uit. Het werd steeds minder somber en steeds vrolijker. Aan het einde pasten de vrolijke kostuums dus goed bij de vrolijke dans.

Muziek en geluidseffecten De muziek paste perfect bij de voorstelling maar dat kwam dan ook omdat er een DJ live stond te draaien. Ook paste de muziek heel goed bij de dansen en dat gaf een heel gaaf effect.

Structuur Hoe is de opbouw van het stuk? Het zijn 7 fases die van somber naar vrolijk gaan. Is er veel of weinig afwisseling? Ja er waren solo’s maar ook dansten ze veel in groepen. Thematiek en interpretatie Hoe interpreteer je deze voorstelling, wat zijn voor jou de belangrijkste thema’s? Ze gebruikten erg leuke effecten, zoals allerlei effecten met lampjes en muziek. Hoe werd het je duidelijk waar de voorstelling over ging? De kostuums en dansers beelden dat vooral heel goed uit, maar vooral het licht en de muziek. Heeft het thema ook betekenis voor jou of staat het ver van je af? Ja, want eigenlijk ging het er ook wel over dat je leven heel somber en saai kan zijn maar aan de andere kant ook heel vrolijk en sprankelend.

Evaluatie Wat boeide je het meest in deze voorstelling? De dansers konden erg goed dansen en het was een goede choreografie. Welke middelen heeft de regisseur volgens jou daarvoor gebruikt en welke daarvan waren het meest effectief? Doormiddel van veel met muziek en lichteffecten te doen. Wat vond je niet boeiend? Eigenlijk helemaal niks. Met welke argumenten zou je de voorstelling af- of aanraden? Ik zou hem aanraden omdat er veel diversiteit in zit.