Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Ik wens je De kracht van god.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Visie, missie en kernwaarden
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Evangelie der genade Vragen :
Efeze 2:19-22 Tekstboekje Hoofdstuk 11
Jezus onze Hogepriester
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Welkom in de samenkomst
VERBOND “opdat het u welga !”.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Welkom.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
HOEZO BIDDEN?.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Shalom!.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Jozua Hoofdstuk 10 Een volk onder Gods Woord  Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Preek Rechters 3: Otniël
Verlangen naar licht.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom in de samenkomst
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Transcript van de presentatie:

Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2 Hoofdstuk 2 Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2

Inleiding: Rachabs Geloof Jericho was een goddeloze ongehoorzame stad. Het oordeel wordt uitgevoerd door Jozua Het was al geprofeteerd in Gen 15:16 En het vierde geslacht zal herwaarts wederkeren; want de ongerechtigheid der Amorieten is tot nog toe niet volkomen. (de maat was vol) De wereld is goddeloos en de grote Jozua zal in Jeruzalem en later in Armagedon komen om te oordelen. Beschrijving van de stad.1kon 16:34 Joz 6:26

1.Onwetendheid is geen deugd Hij laat het land verkennen 2:1 Wil weten hoe sterk de vijand is. Je moet de vijand kennen om hem te bestrijden. Ook de geestelijke vijand de duivel en de wereld. Daarom geen wereldmijders. Maar niet de diepten van de Satan kennen zoals Izebel deed. Openbaring 2:24. Op de hoogte zijn en blijven van de Jeugdcultuur. ( computer, muziek enz)

God schakelt Rachab in: 1. Een heiden = gojim goddeloos/zedeloos Een hoer – geen tempelhoer Kedesjeen maar (woord voor) Vrouw die zich indringt in relatie. Iemand die ontrouw was aan haar eigen volk. God schakelt jou in: Jij was eerst Zonder God in deze wereld. Ontrouw. Het oordeel waardig. In Christus gerechtvaardigd en bruikbaar.

God schakelt Rachab in: 2 Ze ontvangt de mannen met shalom. Hebr 11:31 Door het geloof is Rachab, de hoer, niet omgekomen met de ongehoorzamen, als zij de verspieders met vrede had ontvangen. Ze zorgt voor ze Ze liegt voor ze. Uit twee kwaden kiezen. Geeft ze onderdak Ze verbergt ze Ze staat met haar leven garant. Ze sluit een verbond. Praktisch voor ons de huisgenoten van het geloof met vrede ontvangen hen als het moet onderdak verlenen en met hen verbonden zijn.

De weg tot behoud: 1 Voor ons (levenshuis ) is er maar een weg tot behoud Jezus Christus en die gekruisigd. Rachab moet met haar rode koord wijzen naar het rode bloed van Christus. Huis werd onderscheiden. Moest net als het paaslam zichtbaar op het huis (de deur) worden aangebracht . Wat is ge loven? He-emin = amen zeggen op wat God zegt. Hebr 11:1 Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet.

De weg tot behoud 2 Wat hield haar geloof He-emin in? Ze vreesde de HEERE. Spreuken 14:26 In de vreze des HEEREN is een sterk vertrouwen, en Hij zal Zijn kinderen een Toevlucht wezen. (ook voor ons) Zij was in Zijn machtige daden gaan geloven. (Schelfzee, de koningen van de Amorieten) lees in dit verband vers 11 zo versmolt ons hart Praktisch Als wij God zien in de wetenschap en de natuur, mogen wij Hem vrezen. Intelligent design

De illustratie tot de weg van het behoud. Koord – waarschijnlijk professioneel gebruiksvoorwerp. Beeld van haar zondige leven. Rood = kleur van het bloed. Spreekt van het leven van de Here Jezus. Moest op de deurposten van het huis worden aan gebracht. = Paasnacht. Huis = beeld van de ark van Noach. Men was veil;ig voor het oordeel van de dood. Wij zijn veilig voor het oordeel van de eeuwige dood. Omdat wij gekcht en betaald zijn met het bloed van Jezus.

Een nieuw leven Zij wordt onmiddellijk ingezet. (God had haar uitgekozen om een werktuig van Hem te zijn) Zij wordt door haar verbond met de verspieders als gered in het volk van God opgenomen. Zij mag zelfs in het geslachtsregister van de grote Jozua met ere vermeld worden. Wij worden van verloren zondaren verheven tot koningen en priesters. Dat heet genade van God.