Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Bestemming God eren ….
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
NIET OP DOOIEND IJS !!.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Staan óf strijden? 2Kronieken 20.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM OP TOV!.
BE3GER EN 8TERBAKS.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
God is trouw Hij gaf zijn woord
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Jozua Hoofdstuk 10 Een volk onder Gods Woord  Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
Welkom in de samenkomst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De gezouten waarheid.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
De doop in de Heilige Geest
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Transcript van de presentatie:

Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4

Wat leert dit verhaal ons? Dat wij de overwinning mogen behalen als wij gehoorzaam zijn. Dat wij het kwade in de stad moeten oordelen. Geen compromis met de wereld sluiten. Je heiligen. En op God moeten vertrouwen God had het Mozes al beloofd in Egypte. Ex 14:14 De HEERE zal voor u strijden, en gij zult stil zijn

Absolute Stilte In 6:10 lezen wij dat er absoluut niet gepraat mag worden Geestelijke les - Stil zijn spreekt van: Eerbied en ontzag. Van vertrouwen Dat God het gaat doen. Vrede

Eerbied en ontzag `De Tekst die wij al gelezen hebben uit Exodus 14 De HEERE zal voor u strijden, en gij zult stil zijn

Van vertrouwen Dat God het gaat doen Jer 46:27 Maar gij, Mijn knecht Jakob! vrees niet, en ontzet u niet, o Israël! want zie, Ik zal u verlossen uit verre landen, en uw zaad uit het land van hun gevangenis; en Jakob zal weerkomen, en stil en gerust zijn, en niemand zal hem verschrikken. 1 Kron 20:17 Niet gij zult hierbij behoeven te strijden: stelt u op, blijft staan, dan zult gij zien, dat de HERE u de overwinning geeft. Juda en Jeruzalem, weest niet bevreesd en wordt niet verschrikt; morgen moet gij tegen hen uittrekken, de HERE is met u.

Vrede 2 Kronieken 14:1 “Zo ontsliep Abía met zijn vaderen, en zij begroeven hem in de stad Davids, en zijn zoon Asa werd koning in zijn plaats. In zijn dagen was het land tien jaren stil. “ Richt 5:31 “Alzo moeten omkomen al Uw vijanden, o HEERE! Die Hem daarentegen liefhebben, moeten zijn, als wanneer de zon opgaat in haar kracht. En het land was stil, veertig jaren.”

Zeven dagen Zeven = beeld van volheid. Vaak bedoeld voor God denk aan de zeven Geesten. Jes 11:2 En op Hem zal de (1)Geest des HEEREN rusten, de (2)Geest der wijsheid en (3) des verstands, de (4) Geest des raads en (5) der sterkte, (6) de Geest der kennis en (7) der vreze des HEEREN. Kantekening kan ook de volheid van de Duivel weergeven . De draak met de zeven koppen.

Onvoorwaardelijke gehoorzaamheid Je loopt een keer om de stad en er gebeurt niets. De tweede dag precies hetzelfde en de derde enz. Het volk was niet ingelicht wat er zou gebeuren God stelt zijn volk op de proef. Het was een geloofstest. Hebr. 11:30 Door het geloof zijn de muren van Jericho gevallen, toen zij tot zeven dagen toe omringd waren geweest.

Geestelijke les Als wij bidden om iets, kan God drie dingen zeggen: Je krijgt wat je bid. Wacht maar even of wat langer ( geloofstest) Je krijgt niet wat je bid. ( God is soeverein en vrij machtig) Bidden voor bekering kan soms een leven lang of zelfs langer kosten.

Een laatste geloofstest De zevende keer, zeven maal om de stad = Een volkomen volheid. Zo volkomen moesten ze op God vertrouwen. Dan klinken de ramshoornen. Jozua 7:5 En het zal geschieden, als men langzaam met de ramshoorn blaast, als gij het geluid van de bazuin hoort, zo zal al het volk juichen met een groot gejuich; dan zal de stadsmuur onder zich vallen, en het volk zal daarin klimmen, een ieder tegenover zich.

Geestelijke houding Wanneer je de ramshoorn hoort – Juichen en klaar staan voor God. Hier ben ik Heer wat mag ik voor u doen. Ik ben klaar voor de strijd. Ook in de gemeente kan je de ramshoorn in geestelijke zin horen als de knechten van God je oproepen tot de strijd.

Grondige opruiming Lijkt heel hard 1. de Kanaänieten leefden goddeloos. Kinderoffers, sexuele uitspattingen en bezetenheid

De bolwerken storten in als…. God gaat spreken. Wanneer er gejuich wordt gehoord. God troont op de lofzangen van zijn volk

Voorbeelden zijn Josafat in zijn strijd met de vijanden. Eerst zangers voorop. Paulus en Silas in de gevangenis. Als God groot gemaakt wordt komt de kracht van Hem openbaar.

Twee aan Twee Vers 22 Jozua zegt tegen twee mannen ga Rachab redden. De grote Jozua Jezus zend zijn discipelen twee aan twee. Om het koninkrijk te preken. Zodat mensen gered mogen worden

Tot slot de geestelijke les Voor Joure! God niet voor de voeten lopen. Hem groot maken en vooruit laten gaan. Hem eren en zijn troon bouwen. Evangelisten die twee aan twee de straat op gaan om mensen te redden voor de deuren van de ondergang.