CAO en Combinatiefunctionarissen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Naar een nieuwe kleuterperiode in de basisschool, Onderwijsraad, mei 2010.
Advertisements

Beroep Pedagogisch Werker
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie Combifuncties Onderwijs Regionale voorlichtingsbijeenkomsten 2010 GA ER VOOR !
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Missie: Calibris, adviseur voor praktijkleren, ondersteunt bedrijven binnen Zorg,Welzijn en Sport bij het hebben van voldoende en voldoende gekwalificeerd.
Spelen(d) leren!. Visie Onderwijs en Opvang samen (5 + 7 = 12 uur) in één organisatie die hierin de regie voert! – Dezelfde identiteit – Dezelfde waarden.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
combinatiefuncties woensdag 12 september D&C Amsterdam Alda Koolmees
Pedagogisch Sociaal Werk Stichting Midden-Limburg
passend onderwijs en zorg voor de jeugd
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
MBO passend onderwijs
SAMENWERKING FOCUS - FONTYS
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Naar een nieuwe kleuterperiode in de basisschool
Harmonisatieplannen kabinet
senior beleidsmedewerker onderwijsbeleid
Landelijke LEA-conferentie
Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
Bestuurlijke afspraken rijk -gemeenten
Opleiden in school 22 juni 2004
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Beroep Pedagogisch Werker Visie ontwikkeling voor krimpregio.
11 december 2006 Aan de slag met het realiseren van combinatiefuncties kinderopvang, onderwijs, welzijn en sport als onderdeel van dagarrangementen Jeanne.
Voor alle kinderen betaalbare en toegankelijke dagarrangementen woensdag 12 september D&C Amsterdam Antoinette Kat.
Wg Stichting Werkgeversinstituut St. Werkgeversinstituut Opgericht in 1985 Stichting? Dienstverlening:  Salarisadministratie  Wachtgelden  Werkgeverschap.
28 juni 2007 Opleiden en profielen van combinatiefunctionarissen Jeanne van Berkel JSO.
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
Over kwaliteit valt te twisten GIA bijeenkomst 23 november 2010 Arnhem Kansen van het onderwijsachterstandenbeleid Zeki Arslan Programmamanager Onderwijs.
EMMen Maakt Meer Mogelijk. Impuls brede scholen, sport en cultuur maart 2008.
De Rotterdamse aanpak Wijk- en dagarrangementen brede school
Even voorstellen Anja Hol
Opening Twente Centre for Career Research (UT) “Professionele ontwikkeling van leerkrachten vanuit beleidsperspectief” Monique Vogelzang Directeur directie.
Arbeidsmarkt en CAO College voor Arbeidszaken Dick Voortman Gemeentebeurs 7 december 2006.
Samengaan opvang en onderwijs in integrale kindcentra
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
WELKOM Niveau 2 van smal naar breed ……………………………… Albert Jan Hoeve.
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
Alle peuters naar voorschoolse voorziening….. een gemeentelijke verantwoordelijkheid?
11 Combinatiefuncties in het onderwijs impuls brede school Presentatie Nationale Onderwijs tentoonstelling 2011 Primair en voortgezet onderwijs Wat houdt.
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Voorlichting rsg de Borgen. Voor iedereen Dichtbij huis en vertrouwd Alle opleidingen in huis De route die bij je past De plek die bij je past.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
De sterkste schakel: de verbinding tussen het vmbo en het mbo Michaela Zwaan, Vakcollege Groep.
‘Hoe we blijvend leren’ Peuterspeelzalen Rijnstad 12 Juni 2013.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Kindcentrum [naam] Voor ieder kind van 0 tot 13 jaar!
CMWW Peuterspeelzaalwerk Voor wie de taal niet beheerst blijft de wereld een gesloten boek Marjo Hoek
Functiedifferentiatie in het primair onderwijs 4 februari 2010.
Wet OKE Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie.
Kloppend Hart van Warmond Bredeschool Samenwerking Yvonne Keijer Bredeschool coördinator Gemeente Teylingen.
Naar de gemeenten Wmo-koffietafel HPO-netwerkdag 28 november 2011 Edwin van Schijndel.
Kindcentrum De Troubadour samen aan het roer Mirjam Brussée Afdelingsmanager 0-6.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Met Minder Meer en Beter
Regionale aanpak leven lang ontwikkelen
Ontwikkelingen Peuterspeelzaal
Pedagogisch werk KD 2016.
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
PRESENTATIE Bijeenkomst IKC – ontwikkeling
Bijeenkomsten modernisering CAO Sport
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Startbijeenkomst aanbesteding hulp bij het huishouden
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
De branche kinderopvang
Transcript van de presentatie:

CAO en Combinatiefunctionarissen Ben Hoogendam Beleidsmedewerker en Regiobestuurder ABVAKABO FNV

Inhoud WS Waarom ook al weer ? Stand van zaken aan de CAO tafels. Context PO, KO en PSZ werk (welzijn) Combimogelijkheden en de CAO’s.

Combifuncties: Waarom ook al weer?

Waarom? School Combinatie functies “Opvang” Pedagogisch geschoolden Kostenreductie Overeenkomstige doelgroep Kwaliteit Vernieuwende visie op ontwikkeling kinderen

Voor school/ leerkrachten: Voor combifunctionarissen: Meer individuele aandacht kinderen Verlichting werkdruk Kwaliteit tussenschoolse opvang Samenwerkingsimpuls NSO Completer beeld kind Voor kinderen: Vertrouwd gezicht gedurende de dag Meer rust door minder wisselingen Continuïteit in pedagogische begeleiding Hechtere band Kansen Voor kinderopvang: Volwaardige dienstverbanden Ontplooiingsmogelijkheden personeel Samenwerkingsimpuls school Voor combifunctionarissen: Volwaardige functie Beter beeld van een individueel kind Ontplooiingsmogelijkheid

Voorwaarden combi functies Gezamenlijke visie Afspraken op schrift Creëren van overlegmomenten Draagvlak binnen organisaties en open communicatie Middelen Bereidheid om voor 2 werkgevers te werken Goed gekwalificeerd personeel

Stand van zaken aan de CAO tafels. ” Allemaal primaten Stand van zaken aan de CAO tafels.” Allemaal primaten! maar begrijpen we elkaar en hebben we altijd dezelfde focus? 26 april in het overleg tussen bonden en werkgevers po is gesproken over combinatie-functies. "De centrales onderling gaan eerst bekijken over welke functies we kunnen praten, alvorens dit nader aan de cao tafel over te praten en functies te ontwikkelen. Over details zullen we het voorlopig niet hebben." KO; 2 CAO KO en de consequenties CAO W vernieuwd , WMO en beleidsambities landelijk (jeugd) en lokaal gemeentelijk Sport , cultuur…….?

Context PO, KO en PSZ werk (welzijn) CAO verkenningen PO CAO Onderwijs Onderwijsassistent Verscherpen opleidingseisen De arbeidsmarktpositie van het beroep van onderwijsassistent kan worden versterkt door duidelijker opleidings- en bekwaamheidseisen te stellen aan deze functie. Het recente advies van het Landelijk Platform Beroepen in het Onderwijs draagt hieraan bij. Verbeteren voorlichting over arbeidsmarktperspectief Het aanbod van onderwijsassistent kan, zowel kwantitatief als kwalitatief, beter aansluiten bij de vraag door een betere voorlichting aan (potentiële) studenten over het arbeidsmarktperspectief van onderwijsassistenten (arbeidsmarktcommunicatie). Hier ligt een verantwoordelijkheid voor de ROC’s die de opleiding van onderwijsassistent aanbieden. Optimaliseren doorstoom naar de leraarsfunctie (terugdringen uitval) Het stellen van kwaliteitseisen aan de opleiding en het verbeteren van de arbeidsmarktcommunicatie kunnen tevens bijdragen aan het optimaliseren van de doorstroom van MBO naar Pabo-opleiding. De MBO-route moet, zeker bij een verkrapping van de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden, optimaal worden benut, maar dit mag niet leiden tot een ‘inflatie’ van de kwaliteit van de leraar. Creëren van combinatiefuncties (brede school) Het creëren van combinatiefuncties op het terrein van onderwijs, voor- en vroegschools opvang, kinderopvang en sport en beweging e.d. kunnen het arbeidsmarktperspectief voor zowel onderwijsassistenten als ondersteunend personeel in de sectoren kinderopvang en sport verruimen.

Context PO, KO en PSZ werk (welzijn) KO en PSZ werk ander wettelijk kader; wet KO en WMO Wil samen met PO , maar w.g. bang voor verlies verworvenheid “marktsector”, wg en Wn en ouders KO (en PSZ werk) het is geen Onderwijs: samen met PO, Niet eronder! Vlag: groepsleidster is pedagogisch medewerker. Opleidingseis omhoog? BSO: meer diepgang, diversiteit vragen doelgroep 4/12. PSZ werk: geen L/K ratio ;sterke eigen identiteit, incl VVE; SPELEN IS LEREN!

Combimogelijkheden en de CAO’s. 1. Werkingssfeer en dispensatie (TSO onder KO) Inhoud van de functie en FUWA systematiek? Werkorganisatie en Groepsgrootte Arbeidsvoorwaarden

Combimogelijkheden en de CAO’s. inhoud van de functie en FUWA systematiek? Mogelijke vormen: (sheets hierna) Werkgevers die iemand op een combinatiefunctie willen aanstellen hebben daartoe verschillende mogelijkheden. Meestal krijgt een medewerker op een combinatiefuncties twee arbeidscontracten. Dat brengt nadelen met zich mee als dit bijvoorbeeld leidt tot pensioenopbouw bij twee pensioenfondsen. Er zijn ook andere opties mogelijk. één arbeidscontract met interne verrekening, alleen mogelijk bij één werkgever en bestuur, bijvoorbeeld een brede school of een brede welzijnsinstelling; één arbeidscontract + detachering, waarbij werkgever 1 met werkgever 2 een detacheringovereenkomst heeft; één arbeidscontract volgens CAO 1, met toegekende ontheffing van CAO 2. Ontheffing kan alleen als CAO 1 de werknemer niet minder aanspraken biedt dan CAO 2.[1]

Inhoud van de functie: Varianten Sport Les Programma school Les Programma school Tussen Schoolse opvang Na schoolse opvang Voor schoolse opvang Welzijn Cultuur

Onderwijsstructuur vs. functie gebouwen:fuwa gevolgen?

Combimogelijkheden en de CAO’s. Werkorganisatie en groepsgrootte Kwaliteitsregels KO en Cao werkdruk, welzijn geen kwaliteitskader… Onderwijs: “bredeschool”, positie leerkracht, TSO last Arbeidsvoorwaarden 36 uur, basisvakantie 170 uur, in schoolvakanties wordt gewerkt, Minimaal opleidingsniveau PO decentraal kan….via FUWA PO Pensioen voorziening PGGM/ ABP Salarisverschillen.

Uitdagingen Afstemming arbeidsvoorwaarden (Geen BTW op detachering) Functiedifferentiatie in het onderwijs en duurzaam perspectief werkzekerheid Opleidingstrajecten passend maken m.b.v. EVC en aanvullend maatwerk