Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Op weg naar het Algemeen Kapittel XXII «In de stad aangekomen, betraden ze de bovenverdieping waar ze woonden.
Woord van Leven Januari 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
15 november november maart maart 1908 Maddalena Caterina Morano FMA.
Godsdienst.
Gebed voor het AK XXII.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
"verliefd, verloven en sexualiteit".
EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.
Associated Members - Aangesloten Leden - Membres Associés AANGESLOTEN LEDEN.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Welkom in deze kerkdienst
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Echt of nep?.
Thema voor vanavond is:
Voorganger: Thema: Ds. C. van der Leest De verdwijning van christelijke waarden Een pleidooi voor christelijke waarden.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Woord van Leven December
Woord van Leven Februari
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Vervuld zijn in de Geest
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
We leven vandaag in een gunstige tijd God groot in de liefde Ons leven: gave en roeping van een God groot in de liefde Maria. een zekere gids op onze.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Lied 465 : 1, 2 Psalm 62 : 3, 5 Gezang 107 : 1, 2, 3 Maleachi 3 : 6 – 12 Psalm 146 : 1, 5 HC Zondag 42; 2 Korintiërs 9 : 6 – 15 Lied 473 : 1, 4, 5, 10.
Woord van Leven Oktober 2009.
Impulsdag voor de nieuwe evangelisatie Is onze parochie wervend of stervend? Zaterdag 16 november 2013 Den Bosch.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
“Met Christus opgestaan”
In deze dienst zal Ds. Van de Wetering voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 252: 1,2 Schriftlezing: Mattheüs 3: 16 en 17 Johannes 15: 9-14 Fillipenzen.
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: Johannes 1: De preek gaat over: 1 Johannes1: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 117 Voorganger:
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: 2 Timoteüs 1 De preek gaat over: 2 Timoteüs 1: 14 Prijst de Geest, die in ons woont! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het.
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: Handelingen 2 : De preek gaat over: H.C. Zondag 20 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 84: 1,
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
OVER VERKONDIGING EN CATECHESE
Het huwelijk, goed nieuws!
Pasen: was ik er maar bij geweest
Opdat zij leven zouden hebben in overvloed
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Transcript van de presentatie:

Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen van de problemen afhankelijk van de socioculturele situatie om beslissingen te nemen die de vitaliteit van het instituut bevorderen, in trouw aan de geest van het begin en aan het historische moment van de Kerk. ( C 135 )

We mogen ons allemaal persoonlijk betrokken weten want het algemeen kapittel is van elke Dochter van Maria Hulp

Het XXII algemeen kapittel begint op 18 september 2008 in Rome, in het Algemeen huis na een periode van kennismaking en een retraite in Mornese ( 8 – 15 September 2008 )

De Moeder en de Algemene Raad hebben het thema van het Kapittel geformuleerd en het thema in een omzendbrief uitgediept. De realiteit waarin we leven was voortdurend aanwezig bij het onderscheidingsproces.

De gebeutenissen binnen de Kerk… tekenen onze tijd de getuigenis van Johannes Paulus II de overgang naar Benedictus XVI de encycliek van de Paus : God is Liefde / Deus Caritas Est

De voorbereiding en de viering van het eerste internationaal congres van het Godgewijde Leven in 2004 was een genadetijd: Passie voor Christus en passie voor de mensheid

Betekenisvolle gebeurtenissen voor ons Instituut: De weg van inculturatie van het vormingsproces de ervaring van het ‘Seminarie van spiritualiteit van verbondenheid’. Het uitwerken van de Oriëntaties voor onze educatieve zending en van de de tekst ‘Samenwerken aan ontwikkeling’ De 125 ste verjaardag van de dood van Maria Domenica Mazzarello 150 jaar geleden stierf Mama Margeritha Occhiena, ze werd in 2006 eerbiedwaardig verklaard 25 jaar geleden werde de actuele constituties goedgekeurd ( ) 100 jaar geleden stierven zr. Theresa Valsé Pantellini ( 2007 ) en zr Magdalena Morano ( 2008 )

De driejaarlijkse verifica’s zijn telkens een sterk moment. Er werden specifieke voorstellen voor het AK geformuleerd: de opvoedende gemeenschap het Preventief Systeem de passie voor Christus en voor de armste jongeren vorming samen met leken d aanwezigheid van Maria

De eerste formulering van het kapittelthema is naar de verschillende provincies gestuurd. Rekening houdend met de bedenkingen werd het thema gekozen dat verwijst naar die het hart is van het Evangelie en van het preventief systeem: Geroepen om vandaag, teken en uitdrukking te zijn van de voorkomende liefde van God.

Het is een duidelijke oproep en verwijzing naar het eerste artikel van de constituties : >

… en naar andere artikels : C8, C18 C63, C68