We leven vandaag in een gunstige tijd God groot in de liefde Ons leven: gave en roeping van een God groot in de liefde Maria. een zekere gids op onze.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.
Associated Members - Aangesloten Leden - Membres Associés AANGESLOTEN LEDEN.
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Een heilig leven leiden betekent:
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DINSDAG
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Jezus verliest de liefde van mensen
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Woord van Leven November 2012.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Onze identiteit in Christus
Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Alles draait om liefde!.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zijn we werkelijk anders?!
Koen Minderhoud 30 november 2014
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Welkom in deze kerkdienst
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Begeleiding Werkelijk contact Provocatieve begeleiding.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
…doe alles wat je doet met hart en ziel
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Bij een ontvangen geschenk, kijkt God naar het hart
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Transcript van de presentatie:

We leven vandaag in een gunstige tijd God groot in de liefde Ons leven: gave en roeping van een God groot in de liefde Maria. een zekere gids op onze weg Maria. Ik geef u een leermeesteres Ik geef u een leermeesteres gemeenschap, profetie van de liefde Maria helpt ons te getuigen als gemeenschap, profetie van de liefde dynamisme van de liefde in de zending en het dynamisme van de liefde in de zending uit te drukken

WE LEVEN IN EEN GUNSTIGE TIJD Vanuit de evaluaties van de provincies merkten we tekens van leven: de centraliteit van het Woord van God de inzet naar onderscheiding de samenwerking met andere religieuze instituten de daadwerkelijke liefde voor de armen onze meer open blik op de werkelijkheid waarin we leven. leken dragen groeiend mee verantwoordelijkheid

We worden uitgedaagd door de werkelijkheid waarin we vandaag leven. We zien kiemen van hoop in onze wereld, toch is de mensheid bedreigd in haar leven en in haar toekomst omdat de liefde afwezig is

We maken ons zorgen om het geweld dat in onze wereld heerst en ook relaties in familie en opvoeding raakt. De kloof tussen geloof en leven, het relativisme, de vele idolen van competitiviteit, van het zoeken van eigen voordeel en van bezit vormen een bedreiging.

Zoals Maria te Kana, zijn we verantwoordelijk om met ons hart naar de werkelijkheid waarin we leven te kijken om er de diepste noden te ontdekken. ‘ Ze hebben geen wijn meer’ wordt zo ook onze bede.

In zijn encycliek ‘Deus caritas est’ roept onze Paus op tot liefde. ‘Wie liefde wil schenken, moet ze eerst als geschenk ontvangen hebben.

Als Godgewijden weten we ons opgeroepen om de wonderen te tonen van een God die liefde is en die Hij verricht in de de broze mensheid van hen die Christus volgen

We ervaren dat het nodig is om, samen met leken, het preventief systeem te beleven in al zijn diepte. Het wezenlijke is de liefde.

Met realiteitszin erkennen we de veelvuldige broosheid van de onderlinge relaties in onze gemeenschap. Deze bevraagt ons sterk. Ze komt vaak tot uiting in de moeilijkheid tot dialoog en vergeving, in het gebrek aan affectieve rijpheid en openheid voor wat anders is.

Ze manifesteert zich in individualisme, in het tekort aan wederzijdse begeleiding, in het afzwakken van onze apostolische inzet. Het bewust zijn van deze broosheid is een uitnodiging om ons te openen voor de ‘ bevrijdende kracht van de genade van Christus’ (C 66)

De Heer zendt ons ook vandaag nog naar jongeren, opdat ze leven zouden hebben in overvloed. Zo blijft de brief uit Rome van mei 1884 actueel: het volstaat niet lief te hebben, kinderen en jongeren moeten ervaren dat ze geliefd zijn.