Zuidactie 2008. spiritualiteit & pastoraal Mozes & zijn roeping Hedendaagse vertaling Shabunda Veertig dagentijd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Woord van Leven Januari 2010.
Ik wens je De kracht van god.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Het kerkelijk jaar Thema 8.
Gods verborgen glans.
De grote paasquiz.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zonde, de grootste vijand
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
De bloedbruidegom Exodus 4.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Jezus verliest de liefde van mensen
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Geroepen vanuit het vuur
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
LUISTER NAAR DE LIJDENDE JEZUS
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
onze roeping als gemeente
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Welkom Israelzondag.
Woord van Leven Juni 2014.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Marcus 9.
Tweede zondag van de veertigdagentijd zondag 1 maart 2015 Reminiscere ‘Gedenk uw barmhartigheid’ Marcus 9:1-8 naardense bijbel Vóór hen wordt Jezus veranderd.
De kerkdienst als brandpunt van de gemeente De kerkdienst als soort herhaling van Exodus 19: God ontmoet zijn volk.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
de verheerlijking op de berg
Mozes in Midian Vreemdeling met God
Welkom Israelzondag.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema 4.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Cantorij Uit de diepte, heb ik tot de HERE geroepen en Hij heeft mij geantwoord. Antifoon en Psalm 130 Vers 1, 2, 3 en 4 Cantorij zingt antifoon, gevolgd.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Transcript van de presentatie:

Zuidactie 2008

spiritualiteit & pastoraal

Mozes & zijn roeping Hedendaagse vertaling Shabunda Veertig dagentijd

Veertigdagentijd van aswoensdag tot de viering van witte donderdag

Herbronnen Engagement Solidariteit met de zwakste(n) Boete Bekering Gebed voor Pasen

vastentijd

Veertigdagentijd Veertig: een symbolische betekenis  Een zwerftocht van veertig jaar, door het volk Israel naar het beloofde land  Mozes verbleef 40 dagen op de berg toen hij de 10 geboden ontving.  De profeet Elia was 4O dagen op tocht naar de berg waar God aan hem zou verschijnen.  …

Veertigdagentijd … een boeiende snuffeltijd in de rommelzolder van ons hart grote schoonmaak, nieuwe vreugde en energie ontdekken

Exodus 2,23-4,27

“Ik heb het lijden van mijn volk gezien” “Leidt hen weg uit de ellende” “Ik durf niet” “Ik zal er zijn” De broeders gaan er op in Begeleiden van gebroken en vergeten mensen De angst voor de reis en het onaangename van de taak. Geroepen worden is niet altijd plezant. De plaats van gebed en geloof bij de ‘doeners’

Geisoleerd, vergeten, gebroken, uitgeput

Gevaarlijke reis

Naar mensen toestappen in hun ellende; mensen weer hoop en toekomst geven

vergeetmeniet - vergeetzeniet

HOREN, ZIEN & ZWIJGEN ?

“Ik heb het lijden van mijn volk gezien” “Leidt hen weg uit de ellende” “Ik durf niet” “Ik zal er zijn” Zien en herkennen wij dit lijden? Willen wij ons daarvoor inzetten? Wat zijn de uitvluchten om ons niet te moeten inzetten voor een gelijke wereld voor iedereen? Bij wie voelen wij ons geborgen en gedragen? Zijn wij er voor anderen?

Een hedendaagse vertaling …

“hand in hand”

Ontsteek, samen met ons, het vuur