1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
‘Besturen & beleid maken’
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Marc Van Gils – Marc Mathyssen
Barbecue schatje? Bart en zijn vrouw zijn 's middags aan het werken in de tuin, wanneer hij zijn vrouw bekijkt en zegt: "Amai, schat, uw gat is echt wel dik aan't.
Israël in de wildernis.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Informatie over project vrijwillige ouderenadviseur
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
Woord van Leven Februari 2010.
Docentium, een voorbeeld van een leergemeenschap Hoe leraren elkaar ondersteunen bij het professionaliseren van elkaar.
Marleen Marleen is superonzeker. Vorig jaar heeft ze haar profiel gekozen en ze dacht dat ze het toen helemaal goed deed met haar keuze voor cultuur en.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
ELISE DENHAENE 1BaSWB VRIJWILLIGERSWERK INPASSEN IN DE STRUCTUUR VAN EEN ORGANISATIE.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
Het Debat Opbouw en inhoud.
GEDICHT VAN HET GELUK  .
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Missie, visie, strategie & jaarplan
Groningen = Oranje = VVD. In beweging  We kunnen niet alles.  We zijn vrijwilligers.  Geen uitgebreide plannen of beleidsstukken.  Welke accenten.
Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits.
Werkconferentie FNV Bouw “Toekomst A-lijn” NBC Nieuwegein 25 november 2006.
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Maart MAAR OOK IN DE WAND LATER KOMT HIER DE VLOERVERWARMING OVER.
Het nieuwe bemestingsysteem. Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
CNV Publieke Zaak SENIOREN
Werkplan 2014 FNV-Lokaal/Oss
Slot 4Hc.
Structuurvernieuwing KBO Gelderland
Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin!
De koning van de kikkers
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Dit willen we NIET in Vilvoorde
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Vrije gedachten bij vmbo-mbo-Ad Hans Daale Leido.
Wat is irrigatielandbouw?
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
De doop in de Heilige Geest
OF IK JE TERUG ZAL ZIEN Benny Neyman.
Politieke stromingen De liberalen
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond.
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Bijeenkomst COVS Arnhem THEMA: Verenigings - Scheidsrechters 2 november 2015.
Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
HANGAR 11 Nol Graas VOLT-Twente 14 mei Hangar 11 Algemeen Geschiedenis Projectafwijkingsbesluit Conclusie.
Seminar ‘jonge’ senioren Overzande 8 maart Opbouw ledenbestand provincie Zeeland Peildatum 8 dec [ 50, 59 ] = 63 leden 0,9 % [ 60, 69 ] =
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
Opbouw van de seminar -Hoe staan we ervoor? -Activiteitenaanbod -Imago van de vereniging. Hoe wordt je gezien?
Werken in een woningcorporatie
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Adviesraad Sociaal Domein Eersel 15 januari 2019
Transcript van de presentatie:

1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn

Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne ontstonden er bonden door samenwerking van mensen die op hetzelfde terrein hun boterham verdienden …..” Doordat er een steeds groter beroep gedaan werd op deze vrijwillige kaderleden en de materie steeds ingewikkelder werd, moesten er mensen worden ingehuurd ter ondersteuning van deze vrijwilligers. Vaak vrijwillig gekozen kaderleden die er een dagtaak van maakten en maken. Het maakt mij vaak wat moedeloos als er leden op de bijeenkomsten zijn die met een beschuldigende vinger naar hun bond wijzen. Elke keer moet ik hun er op wijzen dat ze de vinger naar zichzelf moeten uitstrekken en zeggen: ” De bond dat zijn wij ! ”

In elk bestuur tref je doeners, denkers en lifters aan. Om tot een goed werkend geheel te komen zijn echter alle handen hard nodig. Dat geldt voor de Seniorenadviesraad en de ODP. Het zal bij de Senioren van Publieke Zaak niet anders zijn. Het is nodig dat het betreffende kader beschikt over voldoende bestuurders van het type doener/denkers. Dit houdt niet in dat bestuurders van het type lifter/consument geen inbreng zullen hebben. Köhler: stelling 1.

Köhler stelling 2. De weg waarlangs de werkgroep ODP haar beleidsstandpunten bij de CNV Vakcentrale op tafel krijgt, loopt langs twee kanalen: 1. Via de adviesraad CNV Senioren 2. Via de eigen vakbonden Om invloed te kunnen uitoefenen op het beleid van je bond zal het onderliggende kader de bond met voorstellen en standpunten moeten voeden.

Köhler stelling 3. Tijdens seniorenbijeenkomsten wordt bijna in elke bijeenkomst de wens uitgesproken tot een hechtere samenwerking met de Unie KBO en de PCOB. Om tot een zo breed mogelijke samenwerking te komen zullen we ons moeten richten op regionale samenwerking. Samengaan van de Vakcentrale CNV, de Unie KBO en de PCOB is voorlopig een utopie. Er moet eerst een gestructureerde samenwerkings- vorm van kaderleden uit de CNV-bonden ontstaan, alvorens tot overleg/samenwerking over te gaan met de regionale afdelingen van Unie KBO en PCOB.

6 Ja toch ?