Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Kerstviering kleuterbouw
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Gezond leven voor senioren Automatische beeldovergangen Voorstellingsduur is 2.50 minuten. Met muziek.
Gods verborgen glans.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Stromen van levend water Johannes
Mara & Elim.
de genezing te Bethesda
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Hij wacht alleen nog maar
Anne-Frank.
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Ogen dicht, niet kijken! Bij schokkende beelden wil je soms even niet kijken Vanavond wordt die uitweg niet geboden: Kijk daar hangt Jezus, kapotgegeseld,
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Godsdienst 1 1.
De visie is Jezus One for all.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Jozef in de gevangenis.
Het raadsel van Simson (deel I).
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Verpakt.
Beloofd is beloofd.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
‘voor de kinderen’.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Dagboek van een vrouw.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Wie is God voor jou?.
Welkom in de samenkomst
Mijn verjaardag..
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Liturgie Ps.117 Ld.328 Lz.Gen. 37: 1-11 Ps.105: 8, 10 T.Gen. 30: Ps.78: 18, 20 Gz.133: 3, 5 Gz.79: 5, 6 Snertactie.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Herinneringskamp Westerbork
Ehud een man die links was.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
Juda & Tamar Genesis 38.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pater Damiaan Door Valerie.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Voorganger : ds. S. van der Zee uit Zwolle Ovd : Greet Lindenberg Organist : Johan Bredewout schriftlezing : Genesis 37: 3- 11/18-35.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Transcript van de presentatie:

Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg. Jozef was knap en aantrekkelijk.

Genesis 37:2-4 2 Jozef, die inmiddels zeventien jaar was, weidde gewoonlijk samen met zijn broers de schapen en geiten; hij hielp de zonen van zijn vaders vrouwen Bilha en Zilpa, en alle praatjes die over zijn broers de ronde deden vertelde hij aan hun vader door. 3 Omdat Israël al oud was toen Jozef werd geboren, hield hij meer van Jozef dan van zijn andere zonen, en hij had een prachtig bovenkleed voor hem laten maken in allerlei kleuren. 4 De broers zagen wel dat hun vader het meest van Jozef hield. Daarom konden ze Jozef niet uitstaan en kon er geen vriendelijk woord voor hem af.

Genesis 37:23, Zodra Jozef bij zijn broers was gekomen, trokken ze hem zijn bovenkleed uit, dat mooie veelkleurige gewaad, 24 en gooiden hem in de put; de put was leeg, er stond geen water in. Genesis 39:11, Maar op zekere dag, toen hij de binnenvertrekken in kwam om zijn werk te doen en daar niemand anders van de bedienden was, 12 greep ze hem bij zijn kleed. ‘Kom bij me liggen,’ drong ze aan, maar hij vluchtte naar buiten; zijn kleed liet hij bij haar achter.

Openbaring 3:5 Wie overwint zal zich ook in het wit kleden. Ik zal zijn naam niet uit het boek van het leven schrappen…