Pinksteren 2014 Feest van de Geest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Dopen.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Opstand tegen Racisme 8 juni PINKSTEREN- Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 9.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangen naar licht.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Wandelen met de Ontzagwekkende
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wanneer gij dan bijeenkomt, is dat niet het eten van de maaltijd des Heren... 1Korinthe
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Transcript van de presentatie:

Pinksteren 2014 Feest van de Geest

de Geest??

De Geest is God  Wie is in staat de mens te kennen, behalve de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen. (1 Korintiërs 2:11)

De Geest maakt één 2 En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij zaten. 3 En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. 4 En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest...

De Geest maakt één Ook wij allen immers zijn door één Geest tot één lichaam gedoopt, hetzij dat wij Joden zijn, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen; en wij allen zijn van één Geest doordrenkt. (1 Korintiërs 12:13)

De Geest maakt één 4 En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen te spreken in andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken. 8 En hoe kunnen wij hen dan horen, eenieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn? 11 ....wij horen hen in onze taal over de grote werken van God spreken.

De Geest maakt één

De Geest maakt één 17 En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw jongemannen zullen visioenen zien en uw ouderen zullen dromen dromen. 18 En ook op Mijn slaven en op Mijn slavinnen zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten en zij zullen profeteren.

De Geest stelt Jezus centraal 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, (...) 23 Deze Jezus, die overeenkomstig Gods bedoeling en voorkennis is uitgeleverd, hebt u door heidenen laten kruisigen en doden. (...) 32 Deze Jezus heeft God doen opstaan, waarvan wij allen getuigen zijn. 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem èn tot Heer èn tot Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt.

De Geest confronteert je met jezelf 37 Toen ze dit hoorden, waren ze diep in hun hart getroffen en vroegen aan Petrus en de andere apostelen: ‘Wat moeten we doen, broeders?’ 38 Petrus antwoordde: ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden...

De Geest verenigt in een geloofsgemeenschap 41 Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. 42 Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed.

Wat betekent dit voor ons?

De Geest is God Realiseer je je dat de Geest God is? Dringt het tot je door dat God door Zijn Geest in je wil wonen? Wat betekent dat dan voor jou?

De Heilige Geest stelt Christus centraal

De Geest confronteert je met jezelf Heeft Gods Geest je hart geraakt? En wat was (is) jouw antwoord?

De Geest maakt één Door geloof in Jezus heeft de Geest je lid gemaakt van het lichaam van Christus: de gemeente. Dat is niet vrijblijvend. De Geest doorbreekt de grenzen tussen mensen. Welke grenzen moet de Geest in mij doorbreken?

De Geest verenigt in een dynamische geloofsgemeenschap Handelingen 2:42 - In hoeverre - volharden wij in het bijbels onderricht? - volharden we in het vormen van een gemeenschap? -volharden we in gebed en het breken van het brood? Wat kunnen we nog meer leren en in praktijk brengen van die eerste gemeente?

Pinksteren Wij hebben niet de geest van de wereld ontvangen, maar de Geest die van God komt... (1 Korintiërs 2:12)