Onze Vader in de hemel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
De pittige smaak van de uitverkiezing
Woord van Leven April 2014.
Hoe kun je Geloven? 1.
Vaderdag 2013.
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Preek 1.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst 1.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Thema voor vanavond is:
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Wie is Jezus voor jou?. De Zoon van God… Wie is Jezus voor jou? De Zoon van God… Jezus is de redding in eigen persoon: - Volgen - Contact maken - Geloven.
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
In de leerschool van het gebed
Welkom in de samenkomst
Genade schenken 1.
Alweer over de zonde … ?!.
Welkom.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Durf te dromen.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
VREUGDE.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Liturgie ♪8b: 1,2,3,4 1,2,3,4 ♫ELB471: ref1/ref2 ref1/ref2 ♪975: 1,2,3 1,2,3 ✝Ps: ✝Fil.4: ♪8: 1,3,4,6 1,3,4,6 ✞Verkondiging ♪823: 1,4,5.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Onze Vader in de hemel

1. God als Vader Onze Vader – een heel intieme aanspraak Heel ongewoon in de tijd van Jezus Gd Jezus herstelt de intimiteit Verloren gegaan, maar God wil die weer terug HC: God is door Jezus onze Vader geworden “Zeg maar weer Vader tegen Mij!”

Abba, Vader Romeinen 8

2. Kind van Vader Je bent kind van God de Vader Nogmaals Romeinen 8 soms aangevochten, moet je het je toeëigenen Nogmaals Romeinen 8 We hebben de Geest van de adoptie ontvangen Als geadopteerd kind hoor je er helemaal bij! Christus heeft immers alles volbracht. Daar hoeft niks meer bij!

2. Kind van Vader Ja, maar als ik nou in (heel erge) zonde val? Hoe zouden aardse vaders en moeders dat doen? Voorbeeld: geschiedenis David en Batseba Voorbeeld: de gelijkenis van de verloren zoon

2. Kind van Vader Lucas 11:13 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen. God de Vader zal je alles geven om bij Hem te komen en te blijven

3. Vader in de hemel Toch afstand? Jezus neemt niet met de ene hand wat Hij met de andere hand geeft! In de hemel betekent: Wat God wil, kan Hij ook Wat Hij is begonnen maakt Hij ook af Bedoeling is dat we er gerust op zijn Geloven als een kind

3. Vader in de hemel Oproep op vaderdag: Spiegel je aan God de Vader, zoals Christus Hem heeft laten zien! Doe weg wat daar niet bij hoort De Vader, zoals Christus Hem heeft laten zien: mild, geduldig, rechtvaardig en eerlijk Daarvoor geeft God zijn Geest Dus bid maar: Abba, Vader …