Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Op deze school wordt niet gepest!?’
Advertisements

Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Overplaatsing ongedocumenteerde gezinnen. Woord vooraf Tussen vervlogen geluk en vervlogen hoop.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
‘Nee zeggers’ – bewoners die niet meedoen
Zorgstructuur Jeugd Gemeente Hengelo, juni Huidige inrichting zorgstructuur 0-4: voorposten JGZ 4-12: voorposten JGZ/ AMW 12+: ZAT VO en ROC, stedelijk.
WMO en de kerken.
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Kans of complicatie? Het reformatorisch onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen op het terrein van opvoeding en zorg Ridderkerk 2 oktober 2009.
Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Gewoon opvoeden? Verbeter de wereld! en begin bij de opvoeding.... De Vreedzame Wijk.
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Pedagogische Ruggengraat van het CJG
Appreciative Inquiry & Leiderschap
Invoering CJG gemeente Son en Breugel
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Media en Creativiteit 6 - Identiteit Hogeschool – Media aan de Maas Jaar 2 – Periode 2 – Les 4 Ik, wij en de rest Jij in het grotere geheel.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
De beste krachten, zoeken, vinden en… ook inzetten
Netwerken met en voor ouders CREATIEVE DIALOOG NCJ Jaarcongres.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Welkom op onze thema-avond
PleegoudersOnline Jarabee Naam spreker: Patrick Olde Daalhuis&
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
WMO en DIACONAAT regionale avonden 2014
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Communicatie met ouders
AV LOP SO/ Gent 3 juni 081 Zorgen en vragen van ouders LOP- focusgroep Ouderbetrokkenheid Marie-Paule Gavel Ali Capa.
Familiedag ADHD Zaterdag 24 mei van 9:30u tot 12:30u
Ouderbijeenkomst Positief opvoeden
Stichting Torion, welzijn voor jong en oud Welke diensten levert Torion Informatie en advies Lokaal Loket Wijkteam Ouderenadvies Verkennend huisbezoek.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Kansen voor transformatie
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Opvoeding en pedagogiek Bijeenkomst 1 Pascal van Schajik
Presentatie doelgroep Jeugd Door Rianne Brouwers en Lieke Hoefs.
Empowerment Gezins- en wijkgericht werken Kwartaal 3 week 5.
Drie sociaal ondernemers die geloven in samenwerken
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!
Kwetsbare jeugd -Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala -Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en een.
Kinderboerderij Didam ligt in een open park in een woonwijk in het centrum van Didam.
Ariana Need, Magda Boere-Boonekamp Versterking van zorg voor kwetsbare kinderen Workshop Kinderen in Armoede.
Onderzoeks- presentatie. Programma Algemene gegevens respondenten Resultaten o Plek van geloof o Prioriteiten o Godsbeeld o Beeld van de kerk o Sterke.
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Derk Jan Poel Meppel 30 maart 2017
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
Wereldspelers: een verhaal
Arline Spierenburg november 2018
Methodisch handelen Week 6 les 5. Methodisch handelen Week 6 les 5.
Ouders in Rotterdam Zuid
Pilot 3: Innovatieve schuldhulpverlening aan jongeren en preventie
Transcript van de presentatie:

Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.

Aanleidingen Boek: de grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders. Aangeboden door scheidend VVD raadslid. Jongerenproblematieken in de stad. JOP Colmschate Softdrugsgebruik en schooluitval CJG is in opbouw, nu geen steun/druk meer uit Den Haag. Dus lokaal aandacht houden voor CJG in Deventer. Alinea in het college- programma, wat op ons verzoek er in is gekomen.

Doel Debat gaande houden over de toekomst van de jeugd. Met een positieve insteek, positieve bijdrage leveren aan het CJG en de positie van gezinnen in Deventer.

Inhoud Jeugd heeft behoefte aan regels en grenzen. Jeugd wil opgevoed worden, maar ouders willen naast hun kinderen staan. Opvoeding als positief benaderen ipv negatief en corrigerend. Ouders zoeken vooral steun. Niet zozeer antwoorden. GA SAMEN IN GESPREK.

Inhoud (2) Ouders zijn actief in opvoeden en voelen zich gesteund door hun sociale omgeving. Initiatieven waarin gezinnen ondersteunend, spelend of inspirerend bezig zijn ontstaan of worden sterker. Initiatieven versterken samenwerking ouders, CJG, scholen, jongerenorganisaties en politie. Kernwoorden: Inspireren, Ontmoeten, Helpen

Inspireren Inspiratietafels  ronde tafel gesprekken op verschillende locaties in de stad. Kinderdialoog op basisscholen  ouders met kinderen in gesprek olv CJG Jongerenopvoeddialoog  jongerendebat Gezinslunch op het stadhuis  10 gezinnen vertellen hun verhaal aan vertegenwoordigers van de politiek De grote Deventeropvoeddialoog in de schouwburg.

Ontmoeten De grootste picknick van Deventer Gezinszondag Koffie ontmoeting in basis- en voortgezet onderwijs. Jongeren koken voor hun ouders Open speeltuinen Open hangplek Lancering inspiratienetwerk  ontmoeting professionals 4 x per jaar. Pannekoekestafette Gezinsfestival Nationale burendag

Helpen Extraatje van de voedselbank voor gezinnen Feecard- campagne: actie met kaarten die je kunt versturen om een ander te complimenteren, uit te nodigen iets samen te doen. (vergelijk Boomerang-cards) Gezinsvrijwilligerswerk i.s.m. stichting Present

Kracht van dit voorstel Gemaakt door family-factory: christelijke experts. Ook beschikbaar voor de begeleiding. Sluit aan bij bestaande initiatieven. Is goed in te passen in de praktijk en daarmee grote kans op herhaling. Verbindingen in de stad worden gelegd. Ouders die het zelf kunnen, mogen het zelf doen.

Reacties uit de omgeving Raad: in de politieke markt is er positief op gereageerd. Met name op de positieve insteek. Of we het woord opvoeddebat wel willen vervangen door opvoeddialoog. CJG: goed initiatief. Het is onze taak vorm te geven aan de opvoeddialoog. Nemen dit in de idee-vorming mee.