Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Discipelschap.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven April 2009 “Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
WELKOM OP TOV!.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
“Houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.” Johannes 16, 33
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Novermber 2011

“Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13

Jezus is net uit de tempel gekomen. Vol trots wijzen zijn leerlingen Hem op de pracht van dat gebouw.

Jezus zegt: “Hebben jullie dat alles goed gezien? Ik verzeker jullie: geen enkele steen zal op de andere blijven, alles zal worden afgebroken” (Mt. 24,2).

Daarna gaat Hij de Olijfberg op, gaat zitten en kijkt neer over Jeruzalem dat voor Hem ligt.

Dan begint Hij te spreken over de verwoesting van de stad en het einde van de wereld.

Hoe zal dat einde van de wereld zijn, vragen zijn leerlingen, en wanneer zal dat gebeuren? Het is een vraag van christenen van alle tijden, een vraag die bij elke mens leeft.

Want de toekomst is onbekend en maakt soms bang. Nog steeds zijn er mensen die waarzeggers raadplegen of een horoscoop lezen in de hoop iets van de toekomst te vernemen.

Het antwoord van Jezus is glashelder: het einde der tijden zal samenvallen met zijn komst. Hij, de Heer van de geschiedenis, zal terugkeren. Hij is het lichtpunt van onze geschiedenis.

En wanneer zal die ontmoeting zijn? Niemand die het weet. Dat kan ieder moment gebeuren, want ons leven ligt in zijn hand.

Hij heeft het ons gegeven, en Hij kan het weer terugnemen, ook op een onverwacht moment, zonder waarschuwing vooraf. Maar Hij zegt wel dat we ons op dat moment kunnen voorbereiden door waakzaam te zijn

“Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13

Met deze woorden maakt Jezus duidelijk dat Hij terug zal komen en dat er na ons leven hier op aarde een nieuw leven begint dat geen einde meer kent. Het spreken over de dood is in onze tijd bijna een taboe.

We doen van alles om er maar niet aan te hoeven denken. En we gaan zo totaal op in onze dagelijkse bezigheden dat we geen tijd meer hebben voor Degene die ons het leven schonk. Maar Hij zal het van ons terugvragen juist om ons binnen te kunnen leiden in de volheid van het leven, in de gemeenschap met zijn Vader in het paradijs

Zullen we dan klaar zijn om Hem te ontmoeten? Zal onze lamp branden, zoals die van de verstandige meisjes die op de bruidegom wachtten? Met andere woorden: zullen we in de liefde zijn?

Of is onze lamp uitgedoofd omdat we zo volledig in beslag worden genomen door alles wat we moeten doen, door kortstondige geneugten of het bezit van materiële goederen, waardoor we dat ene vergeten waar het op aankomt: liefhebben?

“Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13

Hoe kun je waakzaam zijn? Waakzaam ben je als je liefhebt. Dat weet iedereen die verliefd is en ernaar verlangt zijn of haar geliefde weer te ontmoeten.

Waakzaam is ook een moeder die zich zorgen maakt over haar zoon die maar niet thuiskomt. Wie liefheeft kan wachten, ook al komt de ander laat terug.

Je wacht op Jezus als je Hem liefhebt en er echt naar verlangt om Hem te ontmoeten.

En wachten op Hem betekent concreet liefhebben, door Hem te dienen in de medemens naast je. Het betekent ook dat je je inzet voor een rechtvaardiger samenleving.

Jezus zelf nodigt je uit om zo te leven. Hij vertelt bijvoorbeeld de parabel van de trouwe dienaar die wacht op zijn heer en intussen zorg draagt voor de bedienden en alle huiselijke zaken. Jezus vertelt ook de parabel van de dienaren die in afwachting van de terugkeer van hun heer hun talenten goed benutten.

“Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13

We kennen noch de dag noch het uur waarop Hij terugkomt. Daarom doen we er goed aan ons helemaal te concentreren op de dag die ons nu gegeven is en op het moment dat de Voorzienigheid ons nu geeft.

We kunnen met het volgende gebed Jezus vragen ons hierbij te helpen:

“Jezus, geef dat ik altijd zo spreek alsof het de laatste woorden zijn die ik zeg. Geef dat ik alles zo doe alsof het de laatste daad is die ik verricht. Geef dat ik het lijden zo opneem alsof dit het laatste is dat ik U aan kan bieden. Geef dat ik altijd zo bid alsof het de laatste keer is dat ik hier op aarde met U in gesprek ben.”

“Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Eerder verschenen als wooord van leven in november 2002 informatie Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su (da dove si può scaricare)