Preek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Prekenserie Handelingen - deel 3 ‘...hoe Gods Woord zich verder verspreid: doorgeven en loslaten!’ Hand 12,24-25.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Het profiel van een christen
De pittige smaak van de uitverkiezing
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 94 : 1, 2 en 6 En na de zegen: Ps. 21 : 1, 3 en 7 Schriftlezing: Lucas 24 : 25.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Waarom de Bijbel en niet... de Koran?.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Is het allemaal wel waar?
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Geroepen vanuit het vuur
HOE WORD JE EEN OVERTUIGD CHRISTEN? De les van Tomas Johannes 20:24-29 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
God Vertrouwen is Jezus kennen
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Gz. 95 Schriftlezing: Mk 15: 40 – 16: 20 Tekst: Mk 16: 6 – 7.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan Voor de dienst zingen we Ps. 150: 1 Schriftlezing: Openbaring 4 Tekst: Zondag 9.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
In deze dienst zal Br. Boersma voorgaan
Wat geven we kinderen mee?
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Muziek: “Hosanna” van Dufay
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Transcript van de presentatie:

Preek

mededeling project - Votum, groet - Gz 95: 1-2 -1 Kor 15:19-22 - Gz 95: 3-4 -Op 1: 12b-16 - Opw 181 Majesteit (2x) -Op 1: 17b en 18 - Opw 47 Omdat Hij leeft  (nederlands en engels) - luisterlied:  Verwondering - gebed - lezen  Johannes 20: 19-31 - preek Thema: Jezus’ droom: ons geloof 1) in het getuigenis van de apostelen 2) in ‘mijn Heer en mijn God’ - LB 215 - wet (Collossenzen 3.)   - LB 462: 1 en 4 - gebed - collecte - Gz 99 - zegen

Jezus’ droom: onze heiligheid onze openheid onze eenheid

Jezus’ droom: Jezus’ droom: ons geloof in het getuigenis van de apostelen in ‘mijn Heer en mijn God!’

Omdat je me gezien hebt, geloof je. Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven. Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.

Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Apostelen zijn ooggetuigen! Vervolgens is hij aan Jakobus verschenen en daarna aan alle apostelen. Pas op het laatst is hij ook aan mij verschenen…, ik ben de minste van de apostelen,.. 1 Kor. 15: 7-8

Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Apostelen zijn ooggetuigen! Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen wij: het Woord dat leven is. 1 Joh 1: 1

Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Tomas is ‘één van de twaalf’ (vrs 24) Apostelen zijn ooggetuigen! Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen wij: het Woord dat leven is. 1 Joh 1: 1

Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Citaat: “In geloofstaal spreken we over zijn opstanding uit de dood. We moeten daar maar niet al te ruimtelijke of fysieke voorstellingen van maken. .... Waar het om gaat is dat je als het ware rechtstreeks in gesprek kan zijn met hem en aangesproken kan worden door zijn Persoon.”

 Daarom deze boodschap verspreid  Daarom evangelie ‘de enige troost’ Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen De kern van het evangelie niet: zijn leer, zijn voorbeeld maar: wat Hij deed, dood en opstanding  Daarom deze boodschap verspreid  Daarom evangelie ‘de enige troost’

Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen De kern van het evangelie: niet: zijn leer, zijn voorbeeld maar: wat Hij deed, dood en opstanding Deze boodschap verandert je leven het verleden het heden de toekomst

Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven. Jezus’ droom : ons geloof 1. in het getuigenis van de apostelen Hoe komt die verandering je leven binnen? Door te luisteren naar het getuigenis van de apostelen! Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven. … opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de messias is, de Zoon van God, en opdat u door te geloven leeft door zijn naam.

‘Mijn Heer, mijn God!’ Jezus’ droom : ons geloof 2. in ‘mijn Heer en mijn God!’ ‘Mijn Heer, mijn God!’

‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Jezus’ droom : ons geloof 2. in ‘mijn Heer en mijn God!’ ‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Thomas: Alleen als ik de wonden van de spijkers in zijn handen zie en met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand in zijn zij kan leggen, zal ik het geloven.’ Jezus: Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij.

‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Jezus’ droom : ons geloof 2. in ‘mijn Heer en mijn God!’ ‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Hij raakte gewond om mij

‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Jezus’ droom : ons geloof 2. in ‘mijn Heer en mijn God!’ ‘Mijn Heer, mijn God!’ Hij weet alles van me, en toch houdt Hij van me Hij raakte gewond om mij Hem volg ik zonder voorwaarden ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.’ Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’

Jezus’ droom: onze heiligheid onze openheid onze eenheid