Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is een abstracte markt waar ruil en prijsvorming plaatsvinden. De arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandig functionerende segmenten,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VIOM Vrijwilligers Inzet Op Maat
Advertisements

Doel bijeenkomsten Informeren over de stand van zaken
Van de Ven loopbaanadvies. Studie en loopbaanadvies voor mensen met ASS Stap 1: Informatie verzamelen • 1.1 Persoonlijk functioneren • 1.2 Beroepsinteresse.
Presentatie AM Groep Flowchart ontwikkelen & onthechten AM Groep
Werken naar vermogen Aart Jan Bette Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid december 2011.
PRESENTATIE AM GROEP SZW DAGEN 2011 Een praktijkvoorbeeld
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
De nieuwe werkelijkheid
Mogelijkheden en beperkingen bij terugkeer naar arbeid
Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming.
Veranderingen in de zorg
Welkom Workshop Arbeidstoeleiding – Hoe pak ik het methodisch aan ?
Gemeente Vught 27 maart 2013.
Minisymposium ChristenUnie
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Reïntegratie, dat regelen wij zelf
Aan de Slag VSO en UWV Werkbedrijf
Loopbaanplein Achterhoek
Preventie van schade naar aanleiding van agressie
Inleiding arbeidsmarkt
Het bemiddelingsproces
Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling
Inburgeren op het werkplein
1 Ketensamenwerking Alkmaar 10 maart Missie Partner in de arbeidsmarkt Werkzoekenden:Iedereen doet mee Werkgevers:Bijdrage aan duurzaam ondernemen.
De nieuwe wet Voordelen werkgever Wajong per 1 januari 2010.
Wat is Wajong? Masterclass maart 2010 Een paar feiten vooraf…. Beeldvorming Wajongers niet eenduidig In media en daarbuiten divers gepresenteerd Positief.
WELKOM.
LEREN WERKT VOOR ARBEIDSGEHANDICAPTEN Inspiratieconferentie 2008 Erik van Zoonen, Sharon Smit.
Onderwijs op maat.
Regionale arbeidsmarkten: Informatie & beleid
Instap en integratie van laaggeschoolde en langdurig werklozen in het reguliere arbeidscircuit de Dip-methode als instrument voor detectie van knelpunten.
Jobcoach Janick.
Aan de bak Behoefte aan arbeidsbemiddeling in een detentiecontext.
1 Stand van zaken. Werkgeversaanpak 2 Vanuit 1 loket: Ontzorgen en kwalitatieve dienstverlening aanbieden op diverse gebieden vanuit het concern. Dienstverlening.
INTRODUCTIE Hoog en laag IQ Thuis situatie Externe locatie(s) Intensief begeleidingstraject Kortdurend en langdurend Nazorg Coaching Voorlichting.
ESF Regiobijeenkomst september Programma 10:00Opening en inleiding 10:15Projectadministratie deel 1 11:15Pauze 11:30Projectadministratie.
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Denken in mogelijkheden Een Rijnlandse aanpak voor het aannemen en behouden van arbeidsgehandicapten.
  Welkom.
Jongeren met een beperking
De VOA en schuldhulpverlening
Participatiewet vanaf 2015
Jongerenloket JOLO Onderdeel van de gemeente/DWI voor jongeren tussen de 16 en de 27 jaar.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Kijken naar wat de klant wel kan!
5.3 Heb je werk? De arbeidsmarkt is het geheel van vraag en aanbod naar werk. De vraag van arbeid komt van werkgevers. Het aanbod komt van de beroepsbevolking.
Commissie diversiteit 17/11/2014 Annemie Merckx Compaan – Sofie Drieskens Job-Link Samen maken we het verschil.
Welkom.
6.3 Geen werk? Wat zijn de gevolgen als je je baan verliest?
Van intentie tot realisatie
Instrumenten en voorzieningen
Arbeidsmarkt Is een verzamelnaam voor diverse plekken waar werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten. BvB 2014.
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
leernetwerk participatiewet en banenafspraak waterschappen
Presentatie Wet Werken naar Vermogen Gemeente Berkelland 29 maart
Voorlichting Stichting Philadelphia Zorg Wanneer heeft u recht op een WW uitkering? Er is relevant urenverlies (>5 uur/wk), geen recht op loondoorbetaling.
UWV WERKbedrijf en werkgeversPAG 2 Deze presentatie UWV WERKbedrijf Missie, visie en ambities Dienstverlening Samenwerking gemeente Leudal – UWV WERKbedrijf.
IN DE GEMEENTEN BERKELLAND, OOST GELRE EN WINTERSWIJK DOOR DE SOCIALE DIENST OOST ACHTERHOEK Stand van zaken uitvoering Participatiewet breed 1.
Workshop Participatiewet Geke van der Werff Hoofd team bemiddeling en coaching Directie Werk 25 maart 2015.
Stilzitten is niets voor mij Werknemersonderzoek naar duurzame plaatsing in de regio Haaglanden Leni Beukema en Ivo Kuijpers 5 juli 2017.
Social Return on Investment
Pilot project Gemeente Gennep
IPS: van kansarm naar kansrijk
Samenwerking RSD – Biga Groep: de route naar werk
Enquête sluitende aanpak
Uitvoering Participatiebeleid
GOB (gespecialiseerde Dienst voor opleiding, begeleiding en bemiddeling) Anne Vanbruystegem Jana Faes.
WAJONG / Participatiewet
Versterk de Jobcoach IN de school
Integrale Arbeidscoach
Transcript van de presentatie:

Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is een abstracte markt waar ruil en prijsvorming plaatsvinden. De arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandig functionerende segmenten, waardoor vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Er is sprake van kansongelijkheid op de arbeidsmarkt.

Werkloos zijn Het hebben van werk: wordt sociaal gewaardeerd; zorgt voor inkomen. Werkloosheid kan leiden tot demotivatie. Demotivatie kan een uitingsvorm zijn van: teleurstelling gebrek aan zelfvertrouwen angst conflicterende belangen

Emotionele beleving bij werkloosheid

Emotionele beleving bij werkloosheid

Re-integratie middels ITB Uitgangspunten Integrale TrajectBemiddeling: Gericht op werkzoekenden met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Er is voor iedereen werk! Een aanbodgerichte benadering staat centraal.

Integrale TrajectBemiddeling

Integrale TrajectBemiddeling Arbeidstoeleider: → Gericht op de werkzoekende en zijn omstandigheden. Trajectbegeleider: → Gericht op de werkzoekende in relatie tot de arbeidsmarkt.

Indeling werklozen 1 Van WERK naar WERK: Gericht op mensen die werkloos dreigen te worden of het al zijn. 2 WERKfit blijven: Gericht op werkzoekenden met voldoende capaciteiten maar beperkte instroomkansen.

Indeling werklozen 3 WERKfit worden: Gericht op werkzoekenden die kans lopen op langdurige uitsluiting op de arbeidsmarkt. NB: Indeling vindt plaats door UWV WERKbedrijf.

Arbeidstoeleiding: intake/diagnose

Overdracht

Integrale TrajectBemiddeling

Trajectplan opstellen Plan van aanpak waarin de acties voor de werknemer worden opgenomen om zijn startkwalificaties te versterken. Mogelijkheden: bemiddeling naar arbeid opdoen van werkervaring (stage/proefplaatsing) opleiding- en trainingsmogelijkheden voeren van begeleidingsgesprekken

Passende arbeidsplaats vinden Benaderen van werkgevers door jobhunter → onderzoekt mogelijkheden job creation Bezwaren en mogelijkheden: loondispensatie proefplaatsing jobcoaching diverse voorzieningen (YouTube - Werk voor iedereen) no risk-polis …

Plaatsing Als de kandidaat wordt voorgesteld aan de opdrachtgever vinden de volgende gesprekken plaats voordat hij daadwerkelijk wordt aangenomen en mag starten in zijn nieuwe werkomgeving: het sollicitatiegesprek het arbeidsvoorwaardengesprek het sluiten van de arbeidsovereenkomst

Nazorg Begeleiding op de werkplek (jobcoaching) om terugval te voorkomen. Werkzaamheden jobcoach: introductie structureren van het werk inwerken aanleren sociale vaardigheden opsporen en voorkomen van problemen begeleiden werknemer in contact met leidinggevende en collega’s